UDSG 10-02-2023

Beste ouders,
 
Oudergesprekken: 
Zoals u in de agenda in de app kunt zien, worden er oudergesprekken gehouden in de 2 weken na de voorjaarsvakantie. Dus in week 9 en 10.
U kunt hiervoor een afspraak maken via de app van school/schoolgesprek.
U ontvangt in de week van 13 februari een mail met een wachtwoord.
Indien u inlogt met de naam van uw oudste kind bij ons op school in combinatie met het wachtwoord, dan kunt u voor al uw kinderen een afspraak maken. Voor alle gesprekken zijn 15 minuten ingepland.
De oudergesprekken zijn voor de kinderen van de groepen 1 t/m 7.
De kinderen van de groepen 1 en 2 ontvangen tijdens dit oudergesprek het rapport!
De kinderen die in de instroomgroep zitten (degenen die vanaf oktober tot en met januari) gestart zijn, worden door de leerkracht uitgenodigd voor een zgn. ‘3 maanden gesprek'.
De ouders en kinderen van de groepen 8 hebben al een adviesgesprek gehad. Indien gewenst kan er altijd nog een keer een afspraak gemaakt worden met de leerkracht.
Dus: houd de mail in de gaten in de week van 13 februari!
 
Deelkast: geef wat je missen kunt, neem wat je nodig hebt!
Wij ontvingen een uitnodiging van mevrouw Koster van de Hervormde Kerk in Andelst. Zij hebben een zgn. Deelkast gemaakt. Die staat voor de kerk, aan de Kerkstraat in Andelst.
Hierin worden boodschappen verzameld (er wordt goed naar de houdbaarheidsdatum gekeken). Sommige mensen kunnen en willen misschien best iets missen, terwijl anderen juist een steuntje in de rug, in dit geval in de vorm van eten, kunnen gebruiken.
Zo is de deelkast ook bedoeld.
Wij willen hier als school ook graag aan meewerken. In de voorjaarsvakantie gaan we kisten maken die we bij de kleuteringang (achter) en de ingang bij de voordeur neer zetten.
U kunt daar boodschappen/langer houdbaar eten in doen, maar ook hygiëne producten, schoonmaakmiddelen en kleine cadeautjes zijn welkom.
Maar, indien nodig, kunt u daar ook wat van mee nemen.
Zodra de kisten vol zijn, bellen we mevrouw Koster op en zij zorgt ervoor dat deze boodschappen in de Deelkast terecht komen.
 
  

 Een mooi initiatief. Wij hopen dat wij met u samen onze bijdrage op deze manier kunnen leveren aan degenen die door allerlei omstandigheden momenteel in de zorgen zitten; in dit geval over het feit of er wel voldoende eten in huis gehaald kan worden.
 
Toestemming WhatsApp afbeeldingen:
Er zijn al heel wat formulieren verwerkt, maar mocht u nog vergeten zijn deze in te vullen, het kan nog steeds. Het formulier is te vinden in uw persoonlijke inbox.  
 
Carnaval op school: 
Op woensdag 15 februari is het ‘gekke hoedjes dag’. Alle kinderen mogen een ‘gekke’ hoed op. Op deze dag zal het carnavalsfeest op school geopend worden. ‘Onze’ Prins Mels, de feestende keeper en prinses Ellemijn verrichten de opening. Dit is ’s morgens om plm. 08.30 uur. Dus als u nog even tijd hebt om te blijven, dan mag dat natuurlijk.
Daarna gaan de kinderen gewoon naar hun klas en zal de dag normaal verlopen zoals elke woensdag: de kinderen nemen fruit en drinken mee en de school is om 12.15 uur uit.
 
Op donderdag 16 februari is het ‘gekke haren’ dag. U raadt het al.
Ook op deze dag zal het reguliere programma gevolgd worden, dus de kinderen nemen gewoon eten en drinken mee en de schooltijden zijn gelijk aan de reguliere tijden.
 
Op vrijdag 17 februari barst het feest los ‘op de Willibrordus’.
Alle kinderen mogen verkleed naar school komen!
De kinderen van de groepen 2 t/m 4 gaan direct om 08.30 uur richting ‘de Hoendrik’. Maar let op: alle kinderen gaan eerst naar de klas: de leerkracht moet zeker weten wie er allemaal zijn en mee gaan!
De kinderen van de groepen 1 hebben op vrijdag geen school. Ze mogen echter wel mee feest vieren in ‘de Hoendrik’, maar moeten dan onder begeleiding van één van de ouders komen. U komt dan als ouder met uw kind om 8:45 uur naar de Hoendrik. De ouder blijft gedurende het feest aanwezig. Als groep 2-4 weer nar school gaat, gaat u als ouders met uw kind weer naar huis..
Om 10.00 uur gaan de groepen 5 t/m 8 naar ‘de Hoendrik’. Zij lopen rond 11.45 uur weer terug.
 
Let op: je mag geen spuitbussen meenemen. Geen confetti in spuitbussen of een spuitbus voor je haren of wat dan ook. GEEN SPUITBUS! Als je die toch mee neemt wordt dit ingenomen en ben je het kwijt. Dus gewoon niet mee nemen!
 
Om 12.15 uur start voor alle kinderen de voorjaarsvakantie!
 
Rapporten: 
Op donderdag 16 februari krijgen de kinderen van de groepen 3 t/m 8 het rapport mee. 
De ouders van de kinderen van de groepen 1 en 2 krijgen het rapport mee na het oudergesprek. Dus deze kinderen krijgen de 17e het rapport niet mee! 
Het is belangrijk dat de rapporten ook weer mee terug genomen worden naar school, nadat ze ‘door iedereen’ bewonderd zijn.
Het rapport is een document dat de hele schoolloopbaan van uw kind in houdt. Dus als uw kind na groep 8 van school gaat, dan vormt het rapport een mooi geheel, een mooi overzicht van het harde werken van het kind.
Indien u dit tussentijds kwijt raakt, dan kunnen wij wel een nieuwe maken, maar daar zijn dan helaas kosten aan verbonden.   
 
 
 Verkeerskunsten: 
De kinderen hebben op dinsdag en donderdag extra hun best gedaan om op een veilige manier deel te nemen aan ‘het verkeer’. Op het school- en kerkplein werden verschillende verkeerssituaties uitgebeeld en de kinderen konden op deze manier in de praktijk leren waar ze op moeten letten en waarom het handig is om voorzichtig te zijn in het verkeer!
Wij bedanken de hulpouders hartelijk voor hun inzet én voor de opoffering van hun vrije dag/vrije uurtjes! Heel fijn dat wij op uw hulp konden rekenen, zo kon er in kleine groepjes gewerkt worden! Dank je wel.
 
Verjaardagen: 
Deze week zijn jarig: Lux en Renske. Hartelijk gefeliciteerd! Wij wensen jullie een super gezellige, onvergetelijke verjaardag!
Wij vragen uw speciale aandacht voor Lux! Hij wordt 4 jaar en komt bij ons op school. Lux is al een paar keer komen ‘oefenen’ en vindt het heel erg leuk! Wij wensen je veel succes, maar vooral veel plezier ‘op de Willibrordus’ Lux!
 
Spreuk van de week:
‘Zolang je er lol in hebt, blijft het een feestje!’
 
Wij wensen jullie allemaal een heel fijn weekend!
Tot maandag!