UDSG 27-01-2023

Beste ouders,
 
Een mooie start…
U hebt het vast wel van de kinderen gehoord. Er wordt hard gewerkt aan alle toetsen en intussen is het nieuwe project van Jeelo opgestart. Afgelopen maandag hebben alle kinderen de verkeerslessen gegeven door ANWB Streetwise gevolgd. Iedereen was erg enthousiast en de medewerkers van de ANWB gaven de kinderen complimenten omdat ze zo goed meegewerkt hebben. Dát is goed om te horen.
 
Visite op school?
Donderdag was er een audit team op school om te bekijken of onze werkwijze in de groepen voldoet aan de gestelde eisen van de Onderwijsinspectie. Het is een onafhankelijk auditteam dat in beeld brengt wat op school al heel goed gaat en waar nog verbeterpunten zitten. ’s Morgens hebben de leden van dit team groepsbezoeken gedaan, er zijn gesprekken met diverse leerlingen gevoerd en ’s middags zijn er afrondende gesprekken met de directie, leerkrachten en vertegenwoordigers van onze geledingen: de Raad van Toezicht, de MR en de OR gevoerd.
We krijgen nog een verslag maar tijdens de nabespreking werd al aangegeven dat wij een zeer sterk pedagogisch klimaat hebben. Het is een school met een fijne sfeer waarin alle kinderen worden gezien. Wij hebben de kinderen heel goed in beeld, dat zien men in ons handelen, maar dat moet nog beter op papier gezet worden (de groepsadministratie).
Het tweede aandachtspunt is de duur van de instructie.
We gaan hierover in gesprek met de Raad van Toezicht, de MR en het team en maken een plan van aanpak.
 
Veel zieken…
Er zijn veel kinderen en leerkrachten ziek. De klacht is buikgriep / griep, maar het kan natuurlijk ook nog wel corona zijn.
Volgens de voorschriften van de GGD moeten we nog steeds testen als we flink verkouden zijn of keelpijn hebben. U kunt testen halen bij Jeanet of Maaike.
 
Voorlezen: 
Er wordt altijd veel tijd besteed aan (voor) lezen bij ons op school, omdat dat heel belangrijk is. Deze week zijn de kinderen van groep 4 voor gaan lezen bij de peuters van KDV Partou.
Dat was heel erg leuk: leerzaam voor beide groepen: voorlezen voor een groep en de peuters om te luisteren naar een verhaaltje.
 
Verjaardagen: 
Deze week zijn jarig: Sil, Kathelijne, Janske en Duko.
Hartelijk gefeliciteerd allemaal! Wij wensen jullie een super gezellige, onvergetelijke, verjaardag!
 
 
Spreuk van de week: Nationale Voorleesdagen:
 
 
 
Wij wensen jullie allemaal een heel fijn weekend! Tot maandag!