UDSG 31-03-2023

Beste ouders,

Eitje Tik 
Op donderdag 6 april (Witte Donderdag) wordt er weer Eitje Tik gespeeld! 
De kinderen nemen die dag een gekookt ei mee! 
Eerst wordt er een wedstrijd in de groep gehouden:
 
 “Eitje tik…rikketikketik
Jij en ik…
Eitje groot…eitje klein
Wie zal hier de koning zijn?”
 
De winnaar van elke groep mag buiten op het podium ‘strijden’ tegen de winnaars van de andere groepen én tegen de leerkrachten! 
Dat wordt best spannend! Uiteindelijk is er één winnaar: één ei blijft heel! Dat is dan de eierkoning of eierkoningin!  
Dus neem die dag een gekookt ei mee!  
 
Na afloop wordt er door de leerkracht een heerlijke salade gemaakt van alle eitjes, zodat de kinderen dit gezellig samen op kunnen eten! 
Veel plezier allemaal! 
 
Goede Vrijdag 
Dit is een ‘gewone’ schooldag, de reguliere tijden gelden.
De kinderen van de groepen 8 gaan fruitmandjes maken (ze nemen zelf fruit mee).
Deze gaan ze na schooltijd naar dorpsgenoten brengen die een ‘steuntje in de rug’ kunnen gebruiken (we hebben adressen bij de parochie opgevraagd).
Het is goed om even stil te staan bij het welzijn van anderen:’ zorg voor jezelf én voor een ander’.
 
Extra vrije dag:
Op maandag 10 april is het 2e Paasdag: dan is iedereen vrij!
 
SJOC Avondvierdaagse: 
Dit jaar vieren we de 50e editie van de SJOC Avondvierdaagse En wij lopen als school ook weer mee.
  • We gaan wandelen op 30 en 31 mei en 1 en 2 juni 2023.
  • De kinderen kunnen kiezen uit de volgende afstanden:  2,5; 5 of 10 km. Let op: 10 km. Is alleen voor kinderen vanaf groep 5!
Het inschrijfgeld is € 5,00 per persoon.
  • Wij geven de oudste kinderen van elk gezin op donderdag 6 april het inschrijfformulier mee (mocht u er meer nodig hebben, dan kan dit bij Jeanet opgehaald worden: oma's, opa's, en anderen die niet bij ons op school zitten mogen ook meewandelen!).
U kunt deze invullen (de groep van uw kind zit; de afstand die hij/zij gaat lopen; hoeveel keer het kind al meegelopen heeft: nu voor de …. keer).
  • Het inschrijfgeld mag bij dit formulier gevoegd worden, het liefst gepast en in een envelopje of zakje, zodat het niet kwijt kan raken.
Soms merken wij dat ouders zich zelf niet inschrijven maar wel mee wandelen. Zij wandelen dus eigenlijk ‘zwart’ mee: dat vinden wij jammer. De organisatie van de SJOC Avondvierdaagse brengt kosten met zich mee, dus als we daar gebruik van maken moeten we ook iets betalen. Wij hopen dat we dit jaar geen ‘zwartlopers’ in onze groep tegen komen.
  • De kinderen van de groepen 1 t/m 4 moeten onder begeleiding van een ouder mee wandelen.
  • Wij zorgen voor de inschrijving van de kinderen en ouders bij de SJOC Avondvierdaagse.
De inschrijfformulieren moeten in de week van 10 april weer ingeleverd worden bij de leerkracht van uw kind: uiterlijk voor 19 april! (dit is nog voor de meivakantie). Indien we de formulieren pas na de meivakantie ontvangen, dan is de tijd van verwerking te kort. Op dinsdag 9 mei moeten alle kinderen ingeschreven worden!
  • Dit jaar vragen wij ouders om als begeleider van de groepen mee te wandelen: 4 ouders per afstand: 2 ouders voor de groep en 2 ouders als afsluiting. De leerkrachten wandelen ook mee óf ze helpen onderweg, maar ze zijn geen groepsleider meer. Dit geeft ze de kans om ‘ongedwongener’ mee te wandelen met de kinderen en ouders.
  • Op het inschrijfformulier kunt u (onder de gegevens van uw gezin) invullen:
Vader/moeder wil begeleider zijn: ja/nee of hele week; welke afstand en eventueel een voorkeursdag.
  • De ouders die in de Ouderraad zitten, wandelen ook mee. Zij zijn ook druk met de organisatie van de SJOC Avondvierdaagse voor school. De groepsleiders en OR leden zijn herkenbaar aan het oranje polo-shirt of bodywarmer.
We hopen dat we met school weer met een grote groep meewandelen. Het is gezellig om met elkaar te wandelen: dan zien de kinderen elkaar ook eens op een andere manier en in een andere omgeving.
Wij houden u via de app op de hoogte. U ontvangt voor de wandelweek nog een app met informatie over de starttijden e.d..
Mocht u nog vragen hebben, dan kunt u deze stellen aan Jeanet.
 
Oproep SVHA: 
Op dinsdag 11 en donderdag 13 april worden bij voetbalvereniging SVHA kennismakingstrainingen georganiseerd voor meiden geboren tussen 2010 en 2014. Heb je zin om kennis te maken met voetbal? Meld je dan aan bij Marijke Mulder: telefoon nummer 06-53694833: appen kan natuurlijk ook.
 
Verjaardagen: 
Deze week zijn jarig:
Maud, Laurentiu, Thies, Sven en juf Linda.
Hartelijk gefeliciteerd allemaal! Wij wensen jullie een super gezellige, onvergetelijke, verjaardag!
 
Spreuk van de week:
‘Niet elke dag is goed, maar er is iets goeds in elke dag!’
 
Wij wensen jullie allemaal een heel fijn weekend!