UDSG 16-08-2024
Beste ouders,
Nog één weekend te gaan en dan zit de zomervakantie er toch echt weer op!
Voor sommigen zal het te snel gegaan zijn en anderen zijn misschien blij dat het ‘normale’ ritme weer op gang komt.
Wij hopen in ieder geval dat de kinderen weer met nieuwe energie en vol goede moed aan het nieuwe schooljaar beginnen.
Wij verwachten alle kinderen terug op maandag 19 augustus om 08.30 uur.
Babynieuws!
Wij feliciteren meester Bas, Zoë en Roos met de geboorte van Saar.
Zij is op 26 juli geboren!
Het gaat heel goed en wij wensen hen samen veel geluk en een mooie toekomst samen.
Welkom:
Natuurlijk heten wij alle kinderen van harte welkom op school na een vakantie van zes weken. Maar een bijzonder welkom voor een aantal ‘nieuwe’ instromers die 19 augustus ‘op de Willibrordus’ starten: Dide, Mace, Mick, Willem, Floris, Milou, Bram, Revi, Rav, Arthur, Liz en Jikke. Wij wensen jullie heel veel succes, maar vooral veel plezier ‘op de Willibrordus’.
Team komend schooljaar:
Dit schooljaar verwelkomen we juf Chantal in ons team. Zij gaat samenwerken met juf Ingrid in groep 6.
De groepen 7 en 8 zullen dit jaar nauw samenwerken. Er zijn samen 39 leerlingen en twee leerkrachten per dag. Dat geeft de mogelijkheid om in meer niveaugroepen te kunnen werken en dus nog beter aan te sluiten bij de leer- en ontwikkelniveaus van de kinderen. Zowel bij de behoefte aan uitdaging als de behoefte aan extra herhaling.
We hebben de volgende basisafspraken gemaakt:
- De kinderen starten en eindigen de dag in de eigen klas, met de eigen leerkracht.
- Voor de vakken rekenen, lezen en spelling gaan we groepsdoorbrekend werken.
- Taal is altijd in de eigen klas, evenals spreekbeurten, presentaties, huiswerk e.d.
- Bij Jeelo wordt per les gekeken of dit in de eigen klas of groepsdoorbrekend is.
- De groepen gaan samen gymmen met twee leerkrachten.
Nieuwjaarsreceptie alleen voor de kinderen in de klas:
Wij trakteren de kinderen op de eerste dag op drinken en een koekje, maar organiseren dit niet meer voor de ouders, aangezien gebleken is dat dit geen handig tijdstip is.
U bent wel van harte welkom om even een kijkje te nemen in de klas van uw kind(eren). Het is voor de kinderen vaak fijn om op de eerste dag van het nieuwe schooljaar ‘samen over de drempel’ te gaan!
Gouden weken: aandacht voor samenwerken:
‘Naar school, vakantie voorbij.
Het is leuk iedereen weer te zien.
Elkaar zolang niet gezien.
Naar school, in de klas zij aan zij.
Een nieuwe start van vooraf aan.
Een nieuw jaar om voor te gaan!’
(Kinderen voor Kinderen 2017 )
‘Een goed begin is het halve werk!’ Deze uitdrukking is in het bijzonder van toepassing op de groepsvorming en verwoordt in één keer het doel van onze ‘Gouden Weken’. Na een zomervakantie heeft een groep weer tijd nodig om zich te vormen. Ook in een vakantie ontwikkelen kinderen zich op sociaal-emotioneel gebied. De hiërarchische structuur verschuift wat. Omdat we allemaal weer moeten wennen aan elkaar, aan de nieuwe leerkracht(en) en aan een eventuele nieuwe groepssamenstelling, staat groepsvorming de eerste weken hoog in het vaandel bij ons op school. In deze weken is de leerkracht extra alert op het groepsproces. Er worden klassenregels gevormd, normen en waarden besproken en middels groepsvormende spelletjes (Energizer) proberen we het groepsproces positief te stimuleren.
Ook pakken we de symbolen en uitgangspunten van Fides er regelmatig bij. Er is in elke klas een schapje met de voorwerpen van Fides. We proberen de kinderen via Fides meer zelfvertrouwen te geven; ‘je mag er zijn; je bent goed zoals je bent’. Maar ook het begrip hebben voor elkaar en omgaan met elkaar is zeer belangrijk.
Jeeloproject: Omgaan met elkaar:
Dit project start op 19 augustus.
De afsluiting hebben we gepland op
woensdag 18 september.
Dan willen we een picknick organiseren op het schoolplein van 11.30 – 12.15 uur. Ouders, opa’s, oma’s of andere belangstellenden zijn van harte welkom.
Noteert u dit al vast in uw agenda? Wij zullen u te zijner tijd nog informeren.
Informatie avond:
Om de ouders meer betrokken te laten zijn en te blijven bij de onderwijskundige ontwikkeling van het kind organiseren we op dinsdag
27 augustus een informatie avond. U kunt dan een kijkje nemen in de klas van uw kind en de leerkracht informeert u over de lesstof voor dit schooljaar.
Aanvangstijden voor:
Groep 1 en 2:
Groep 1 om 19.00 uur.
Groep 2 om 19.45 uur.
Groep 3 t/m 7:
Van 19.00 – 19.45 uur: ronde één.
Van 20.00 – 20.45 uur: ronde twee.
Groep 8:
Van 19.00 – 20.00 uur: ronde één en
Van 20.00 – 21.00 uur: ronde twee.
De verdeling van de avond in 2 onderdelen geeft de ouders die kinderen in de onderbouw- en bovenbouw hebben zitten de kans om bij beide groepen aanwezig te zijn.
Luizencontrole:
We hebben besloten dat we geen luizencontrole meer doen na elke schoolvakantie. Dit vergt veel tijd van ouders die mee helpen en lestijd van de kinderen. Indien u hoofdluis ontdekt bij uw kind, dan kunt u onderstaande stappen volgen om uw kind te behandelen. Het is heel belangrijk dat u dit meldt bij de leerkracht van uw kind of bij Jeanet.
De adviezen van VGGM zijn inmiddels wat bijgesteld.
U kunt een antihoofdluismiddel gebruiken, maar men attendeert op mogelijk nadelige gevolgen van het gebruik van een middel: huidirritatie, overgevoeligheid of allergie.
Men raadt aan te kammen met een metalen kam met heel fijne tanden. Houd het kammen 2 weken, elke dag, vol en dan verwijdert u alle hoofdluizen (het duurt namelijk 10 dagen voor een eitje van een hoofdluis uit komt: de eitjes zijn moeilijk te verwijderen, maar de hoofdluizen blijven in de kam achter).
Hoe kunt u kammen?
• Maak het haar nat en verdeel eventueel crèmespoeling door het haar. Het kammen gaat makkelijker als u crèmespoeling gebruikt. Kam met een gewone kam of borstel eerst de klitten uit het haar.
• Houd het hoofd voorover, boven een wasbak of een wit stuk papier. Kam het haar met een netenkam van achter naar voren. Begin telkens dicht bij de hoofdhuid. De hoofdluizen zitten namelijk op de hoofdhuid. Zorg dat u elke haarpluk doorkamt.
• Veeg de kam regelmatig af aan een stuk keukenpapier of papieren zakdoek. Gooi deze na afloop weg.
• Neten (eitjes) kunt u verwijderen met de nagels. Eventueel kunt u de neten deppen met een doekje waar azijn op zit. Dan laten de neten soms makkelijker los.
• Spoel de crèmespoeling uit het haar.
• Maak de kam na gebruik goed schoon met water en zeep
De groep van het kind waarbij hoofdluis ontdekt is krijgt via de app een brief met het verzoek de kinderen thuis grondig te checken en te vermelden als u iets vindt!
Meer informatie vindt u op de website:
www.rivm.nl/hoofdluis.
Schoolapp:
U kunt alle informatie over school vinden via de schoolapp. Deze app kunt u downloaden via de app-store of via Play-store. Zoek Basisschool App (groen icoontje) en dan kies je voor St. Willibrordusschool Herveld (Parentcom). Daarna wordt de app geïnstalleerd.
Wij raden u aan om even rustig te kijken wat u via de App allemaal kunt doen.
Ziek melden, Verlof aanvragen, de nieuwsbrief lezen, de agenda bekijken…eigenlijk alles, maar mocht het niet helemaal duidelijk zijn, dan kunt u natuurlijk altijd even binnen lopen of een mail sturen voor uitleg.
Er is ook een handleiding over het gebruik van de app beschikbaar.
Tip:
Indien opa en/of oma ook nauw betrokken zijn bij school, dan is het handig als zij ook deze schoolapp downloaden. Ze hoeven geen wachtwoord in te voeren aangezien ze niet in de resultaten van uw kind hoeven te kijken, maar de algemene informatie is wel toegankelijk zonder wachtwoord.
Verlof aanvragen:
Het kan natuurlijk voor komen dat u onverhoopt onder schooltijd naar een dokter, tandarts of andere afspraak moet met uw kind. Toch vragen wij u vriendelijk maar wel dringend, deze afspraken zo veel mogelijk buiten schooltijd te plannen.
De regels voor het verlenen van buitengewoon verlof (extra vrije dagen) zijn aangescherpt.
De directie mag alleen bij hoge uitzondering verlof verlenen. De controle door de leerplichtambtenaar zal vaker voor komen. Indien ouders beslissen om hun kind thuis te houden zonder dat daarvoor toestemming is verleend, dan is dat onder hun eigen verantwoording.
U kunt altijd met de directie overleggen.
Ouderportaal:
Via het ouderportaal kunt u inloggen in de leerlingenadministratie Parnassys. Hier vindt u bijvoorbeeld het rapport van uw kind en de persoonsgegevens zoals bekend op school. U heeft hiervoor een wachtwoord en gebruikersnaam ontvangen toen uw kind op school kwam. Bent u de gegevens kwijt? Dan kunt u een mail sturen naar:
info@willibrordusherveld.nl.
Het ouderportaal vindt u ook via de schoolapp. Wilt u uw emailadres, woonadres en telefoonnummer controleren en indien nodig extra gegevens toevoegen? Bij gescheiden ouders is het voor school gemakkelijk om beide adressen in de administratie op te nemen.
Welkomstgesprekken:
In
week 36 en 37 (week van 2 september t/m 13 september) worden de welkomstgesprekken gevoerd. De gesprekken zijn voor de ouders van leerlingen van groep 1 t/m 8. U ontvangt van ons, via Schoolgesprek, een uitnodiging om in te schrijven met de inloggegevens.
De kinderen van groep 6 t/m 8 komen samen met de ouders naar het welkomstgesprek. De ouders van groep 1 t/m 5 komen zonder kind(eren).
Voor het plannen van de gesprekken maken wij gebruik van het programma “Schoolgesprek”. U kunt dit programma vinden op onze eigen Willibrordus app of op app.schoolgesprek.nl
De inschrijving kan van
vrijdag 23 augustus vanaf 08.00 uur t/m vrijdag 30 augustus 08.00 uur.
Ouders die zich na deze datum nog niet hebben ingeschreven worden automatisch ingedeeld.
Wat moet u doen?
- Ga op de Willibrordusapp naar schoolgesprek of naar de website app.schoolgesprek.nl.
- Gaat u via de website dan moet u eerst de school selecteren. Via de app hoeft u geen school te selecteren.
- Vul de voornaam van uw oudste kind op school in (gebruik géén speciale tekens: Corné wordt Corne).
- Vul uw inlogcode in. Deze code ontvangt u via de uitnodigingsmail.
- Klik op de openstaande planning en selecteer uw gewenste tijd.
- Controleer uw e-mailadres en verbeter deze zo nodig. U ontvangt een bevestiging op dit e-mail adres.
- Wij verzoeken ouders die gescheiden zijn om samen op gesprek te komen. Indien dit echt niet mogelijk is, dan kan één van beide ouders een aparte afspraak maken met de leerkracht.
Formulier Welkomstgesprek:
Alle kinderen krijgen op maandag 19 augustus een brief en een formulier ‘Welkomstgesprek’ mee. Naast de overdracht die op school plaats vindt, vinden we het ook fijn om te weten hoe u uw kind ziet en wat u belangrijk vindt voor het aankomende schooljaar.
Wij vragen u vriendelijk het formulier in te vullen en dit voor woensdag 28 augustus 2024 in te leveren bij de leerkracht van uw kind.
Voor de kinderen van de groepen 6 t/m 8 worden er zgn. driehoekgesprekken gevoerd (ouders, leerling en leerkracht). De leerlingen vullen op school een formulier in en de ouders vullen het bovengenoemde formulier ‘Welkomstgesprek’ in.
Wij denken dat dit een prettige manier is om aan het schooljaar te beginnen!
Allergielijst:
Wij hanteren op school een zgn. allergielijst. Is uw kind allergisch en mag het bijvoorbeeld bij verjaardagen geen traktaties hebben, dan vragen wij u dit te melden op school. De naam van uw kind wordt dan genoteerd op de lijst. Tevens verzoeken wij u dan te zorgen voor een vervangende traktatie.
De ouders worden bij een evenement waarbij een traktatie gegeven wordt, van tevoren geïnformeerd over de ingrediënten van deze traktatie zodat men weet of er een vervangende traktatie mee naar school gegeven moet worden.
Medicijnen toedienen:
Indien uw kind (al dan niet tijdelijk) medicijnen gebruikt die onder schooltijd ingenomen moeten worden, dan dient u ons daarvan in kennis te stellen en toestemming te geven. Het formulier is te vinden in de hal bij het kantoortje van mijnheer Rob.
Schooltijden:
Begintijd Eindtijd
Maandag 08.30 uur 14.30 uur
Dinsdag 08.30 uur 14.30 uur
Woensdag 08.30 uur 12.15 uur
Donderdag 08.30 uur 14.30 uur
Vrijdag:
- Groep 1 hele dag vrij
- Groep 2 t/m 4 08.30 uur 12.15 uur
- Groep 5 t/m 8 08.30 uur 14.30 uur
De kinderen nemen fruit of een boterham en drinken mee voor ’s morgens (speelkwartier), voor de lunch alleen maar brood en/of fruit en drinken. We vragen u de beker die uw kind van school heeft gekregen te gebruiken en nog een eigen beker: dus liever geen pakjes drinken. Ook snoep of kauwgum is niet toegestaan. Op onze site kunt u hierover ook informatie vinden.
Kinderdagverblijf en BSO Partou:
Het is mogelijk om kinderen van 0 t/m 12 jaar gebruik te laten maken van de
diensten van Partou. De allerkleinsten op het kinderdagverblijf en de kinderen die al bij ons op school zitten kunnen gebruik maken van de BSO. U vindt informatie via
www.partou.nl (Hoofdstraat 152, Herveld) maar u mag natuurlijk ook altijd even binnen lopen voor informatie. U kunt ook mailen naar:
hoofdstraat@partou.nl: op deze manier kunt u uw vragen stellen en neemt men contact met u op.
Fietsenstalling:
Er is voor elke groep een vak gereserveerd. Groep 7 en 8 stallen de fiets in één vak.
Indien iedereen zich aan deze indeling houdt, dan is er ruimte genoeg voor iedereen.
Schoolreisje:
Dit schooljaar staat het schoolreisje weer op de agenda! En wel op
dinsdag 24 september.
Noteert u dit al vast in uw agenda! Nadere informatie volgt!
Foto Koch:
Dit schooljaar hebben we de schoolfotograaf eerder gepland. We hopen dat we dan ook buiten groepsfoto’s kunnen maken. Dat is natuurlijk altijd afwachten!
De schoolfotograaf komt op
maandag 26 augustus en op
donderdag 29 augustus voor de foto’s met de broertjes/zusjes en voor de kinderen die afwezig zijn op maandag 26 augustus. Al weer iets om te noteren!
Vakantierooster:
Herfstvakantie: 21 t/m 27 oktober 2024
Kerstvakantie: 23 december 2024 t/m 5 januari 2025
Carnaval/voorjaarsvakantie: 3 t/m 9 maart
(2e Paasdag: 21 april 2025)
Meivakantie: 21 april t/m 5 mei 2025
(5 mei is op maandag: op deze dag is iedereen vrij!)
Hemelvaart: 29 en 30 mei 2025
2e Pinksterdag; 9 juni 2025
Zomervakantie: groep 3 t/m 7: 7 juli t/m 17 augustus 2025
Zomervakantie : groep 1: aanvang woensdag 2 juli om 12.15 uur
Zomervakantie: groep 2: aanvang donderdag 3 juli 2025 om 14.30 uur
Zomervakantie: groep 8: aanvang woensdag 2 juli 2025 na de musical.
Studiedagen:
Woensdag 16 oktober 2024
Dinsdagmiddag 29 oktober 2024: 12.15 uur is de school uit.
Donderdag 20 februari 2025
Vrijdagmiddag 11 april 2025: 12.15 uur is de school uit.
Dit vakantierooster staat ook in de app onder vrije dagen!
Geheugensteuntje: verdeling van de leerkrachten:
Groep Leerkracht Dagen
1-2 A juf Annelies Ma. Di. Wo. Do.
1-2 B juf Claudy Ma. Di.
juf Mylou Wo. Do.
1-2 C juf Yvonne Ma. Di. Do.
juf Nanine Wo.
2: Reuzenochtend
juf Mylou en juf Anne Vr.ochtend
3 A juf Nanine Ma. Di.
juf Esther Wo. Do. Vr.
4 A meester Bas Ma. Wo. Do. Vr.
juf Carien Di.
5 A meester Joost Ma. Di. Wo. Vr.ochtend
juf Carien Do.
5 – 6 B meester Arthur Ma*. Di. Wo. Do. Vr.
juf Esther Ma* (ouderschapsverlof Arthur om de maandag)
6 A juf Chantal Ma. Vr.
juf Ingrid Di. Wo. Do.
7 A juf Linda Ma. Di. Wo.
meester Guido Do. Vr.
8 A. juf Nicolien Ma. Di. Do. Vr.
meester Guido Wo.
IB-er: Juf Sandra Di. Wo. Do.
Leerling Juf Anne Ma. Di. Woe.
ondersteuning
- Op de dagen dat meester Arthur zijn ouderschapsverlof opneemt, komt juf Esther in de klas.
- In verband met het ouderschapsverlof van meester Bas is de bezetting in groep 4 een beetje aangepast.
De eerste week na de vakantie is deze als volgt:
Meester Bas op maandag en donderdag.
Juf Carien op dinsdag en woensdag.
Juf Claudy op vrijdag.
In de tweede t/m de zesde week na de vakantie:
Juf Carien op maandag en woensdag.
Meester Bas op dinsdag en donderdag.
Juf Claudy op vrijdag.
Daarna wordt de bovenstaande weekindeling aangehouden.
Bibliotheek op School:
Kinderen mogen tijdens schooltijd boeken lenen in de BOS. Ze kunnen via de schoolapp boeken reserveren maar ook op school via de site. De kinderen hebben een eigen gebruikersnaam en wachtwoord. Indien ze dit vergeten zijn, kunnen ze dit navragen bij de leerkracht of Jeanet.
Het is de bedoeling dat de kinderen de boeken op school laten: mocht u thuis toch een boek van de bibliotheek zien: dat is niet erg, maar wilt u er wel op letten dat het dan weer op tijd ingeleverd wordt? Dit om problemen te voorkomen en er voor te zorgen dat alle boeken weer bij ons terecht komen.
Gymrooster:
Dag: Groep:
Dinsdag 5 , 5-6, 7 en 8.
Woensdag 3, 4, 5 en 6
Donderdag 3, 4, 5-6, 6, 7 en 8.
De kinderen dienen gymkleding en gymschoenen mee te nemen.
Gevonden voorwerpen:
Er worden regelmatig bekers, broodtrommels, gymtassen, jasjes, vesten etc. etc. gevonden op school. Deze worden in de hal bij de zijingang bewaard. Mist u iets? Neemt u even een kijkje!
Verkeersveiligheid:
Onze regels in het kort:
- Parkeren alleen op het kerkplein. Dit geldt voor ouders van kinderen van groep 1 en 2 en/of degenen die de kinderen willen helpen met oversteken bij de brigadiers.
- Altijd oversteken bij de brigadiers. Zij staan er speciaal voor u!
- Voor het brengen van de kinderen: maak gebruik van het aai- en zwaaiplein. Dit is geen parkeergelegenheid!
- De parkeerplaatsen aan de Hoofdstraat zijn bestemd voor de leerkrachten.
- Degenen die van de kant van de Woerden komen met de fiets: maak gebruik van de doorgang door de haag en parkeert u de fiets (ouders van de kinderen van groep 1 en 2) langs de kant op het gras aan ‘de Grote Woerd’.
- De kinderen plaatsen hun fiets op de voor hun groep gereserveerde plaatsen.
- Ook na schooltijd maken de kinderen en ouders gebruik van de diensten van de verkeersbrigadiers.
- Zodra het weer wat eerder donker is: zorgt u ervoor dat de fietsverlichting in orde is zodat uw kinderen goed te zien zijn op de fiets!
Brigadiers!
Helaas moeten we u melden dat wij op vrijdagmiddag (om 12.15 uur) maar één brigadier hebben. En dat mag niet: er moeten altijd 2 personen zijn die brigadieren.
Hebt u op vrijdagmiddag een kwartiertje over om, voordat u uw kind(eren) op haalt mee te brigadieren?
Mocht het zo zijn dat niemand zich aanmeldt, dan wordt er op die middag NIET gebrigadierd en moeten de kinderen zelf oversteken!
Wilt u op vrijdag wel brigadieren, maar heeft u nog een jonger kind, dan mag hij/zij even in een kleuterklas spelen totdat de ouder klaar is met brigadieren, dat is geen probleem.
U kunt zich melden bij Rianne (06-53670160) of bij Jeanet.
Rapport:
Uw kind(eren) heeft vlak voor de zomervakantie het rapport ontvangen. Misschien is het nog voor de vakantie ingeleverd, zo niet: wilt u er dan op toe zien dat het in de 1
e week ingeleverd wordt?
Dit rapport behelst de hele schoolloopbaan van uw kind; het zou zonde zijn als het kwijt raakt: dan moeten we een nieuwe maken en daar zijn kosten aan verbonden! Bovendien raakt u dan gegevens kwijt van voorgaande jaren.
Wist u dat…
- Dit wel een heel uitgebreide nieuwsbrief is? Dit een uitzondering is om u
zoveel mogelijk te informeren over het nieuwe schooljaar?
- Wij elke week een nieuwsbrief maken? Dit bij u binnenkomt via de school App maar ook op de website te vinden is?
- U binnenkort ook de schoolgids kunt vinden op de website/op de app? In deze schoolgids alle informatie verzameld is over onze school; de methodes van verschillende vakken; het team; en nog veel meer? Het de moeite loont om deze gids rustig door te lezen?
- Wij weer zin hebben in het nieuwe schooljaar? Wij de kinderen en u allemaal heel veel plezier wensen?
Belangrijke tip!
Wilt u deze Uit de School Geklapt ook aan oma’s/opa’s laten lezen of degenen die uw kind(eren) brengen of ophalen. Dan zijn zij ook op de hoogte van de gang van zaken.
Of, zoals eerder aangegeven in deze nieuwsbrief: vraag of de grootouders/oppas ook de app wil downloaden op hun telefoon!
Verjaardagen:
In de vakantie en deze week zijn jarig: Isebell, Luc, Rav, Arthur, Livie, Liz, Tess, Yara, Dennis, Jan, Vick, Julia, Dominic, Anouk, Malou, Jikke, Jackie, Polina, Nika, Jesse en Lot.
Hartelijk gefeliciteerd! Wij wensen jullie een super gezellige, onvergetelijke verjaardag!
Er is de vorige keer iets fout gegaan, maar nu staan alle kinderen er op.
Spreuk van de week:
“Als de verveling toeslaat dan is de vakantie weer voorbij”.
Wij wensen jullie een fijn weekend en graag tot maandag 19 augustus a.s.!