UDSG 23-08-2024

Beste ouders,

Welkom op school! 
Het is niet heel erg makkelijk om weer aan het ritme van school te wennen na zo’n lange vakantie, maar toch gaat dat voor de kinderen ook heel snel.
Ze zijn al weer druk aan het werk en het nieuwe thema van Jeelo ‘Omgaan met elkaar’ sluit mooi aan bij de Gouden Weken. Opnieuw wennen aan elkaar, wennen aan het samenwerken in de groep,  en er aan denken dat je naar elkaar luistert als de ander iets te vertellen heeft of elkaar helpt als het nodig is.
Alle kinderen hebben ‘een houten hartje’ gekregen dat ze zelf mogen versieren: er iets op tekenen, kleuren of wat dan ook.
Al deze hartjes plakken we ‘per bouw’ in een mooie lijst. De lijsten worden in school opgehangen, zodat we mooie kunstwerken van onze eigen kinderen hebben.
 
Foto Koch op maandag 26 en donderdag 29 augustus: 
Dit jaar hebben we de schoolfotograaf iets vroeger in het jaar uitgenodigd.
De reden hiervan was dat wij heel graag een groepsfoto op ons mooie schoolplein willen maken.
We gaan er een beetje vanuit dat de weergoden ons helpen zodat dit kan gaan lukken.
We hebben besloten dat de groepsfoto’s op donderdagmiddag gemaakt worden. Dus de kinderen gaan 2 dagen op de foto: op maandag de portretfoto en op donderdag met de groep.
De portretfoto’s worden wel binnen gemaakt.
Op donderdag worden de familiefoto’s (brusjes= broertjes/zusjes) gemaakt. Mocht u nog kinderen hebben die niet naar school gaan, maar vindt u het wel leuk dat deze met hun broer/zus op de foto gaan dan is het tijdschema (in principe) als volgt:
08:30 uur: Brusjes A t/m L: dit duurt plm. 45 minuten.
11.15 uur: Brusjes M t/m Z: dit duurt plm. 45 minuten.
Indien deze tijden een probleem voor u zijn, dan kunt u natuurlijk altijd even overleggen.
 
Tussendoor worden de schoolgaande brusjes uit de groepen gehaald voor de foto.
Indien u een kind bij het KDV Partou heeft, dan kunt u aan de leidsters van het KDV op die dag doorgeven dat school uw kind mag komen halen voor de brusjesfoto.
De foto’s worden onder schooltijd gemaakt.
 
Informatie avond: 
Op dinsdag 27 augustus wordt een informatie avond georganiseerd.
Aanvangstijden voor:
Groep 1 t/m 7:
Van 19.00 – 19.45 uur: ronde één.
Van 20.00 – 20.45 uur: ronde twee.
Groep 8:
Van 19.00 – 20.00 uur: ronde één en
Van 20.00 – 21.00 uur: ronde twee.
 
De leerkrachten vertellen twee keer hetzelfde verhaal zodat ouders die meerdere kinderen op school hebben bij beide groepen aan kunnen sluiten.  
 
Welkomstgesprekken:  
De afgelopen week hebben de kinderen allemaal het formulier Welkomstgesprek meegekregen. Wilt u dit voor woensdag 28 augustus weer ingevuld mee teruggeven?
In week 36 en 37 (van 2 t/m 13 september) worden de Welkomstgesprekken gevoerd. De gesprekken zijn voor de ouders van leerlingen van groep 1 t/m 8. U ontvangt van ons, via Schoolgesprek, een uitnodiging om in te schrijven met de inloggegevens.   
De kinderen van groep 6 t/m 8 komen samen met de ouders naar het welkomstgesprek. De ouders van groep 1 t/m 5 komen zonder kind(eren).   
Voor het plannen van de gesprekken maken wij gebruik van het programma “Schoolgesprek”. U kunt dit programma vinden op onze eigen Willibrordus app of op app.schoolgesprek.nl  
De inschrijving kan van vrijdag 23 augustus vanaf 08.00 uur t/m vrijdag 30 augustus 20.00 uur.  
Ouders die zich na deze datum nog niet hebben ingeschreven worden automatisch ingedeeld.  In de vorige UdSG hebben we uitgelegd hoe het werkt.
 
Schoolreisje:  
Op 24 september 2024 is het zover! We gaan met z’n allen op schoolreisje!
Er is deze keer gekozen voor 3 aparte locaties.
De groepen 1 en 2 gaan naar het Land van Jan Klaassen (vertrek om 08.45 uur en terug op school om 14.30 uur).
De groepen 3 en 4 gaan naar Billy Bird (vertrek om 09.00 uur en terug op school om 16.00 uur).
De groepen 5 t/m 8 gaan naar Toverland (vertrek om 08.30 uur en terug op school om 17.00 uur).
Overige informatie volgt!
 
Schoolbekers:
Alle kinderen krijgen een schoolbeker zodra ze starten op ‘de Willibrordus’.
Indien deze beker kwijt of kapot is, dan kunt u een nieuwe bestellen bij Jeanet.
De kosten hiervan zijn € 8,--.
 
Klassenouders: 
Elk jaar zijn er 1 of 2 ouders die behulpzaam zijn bij het organiseren van activiteiten (anders dan de reguliere lessen) in de klas van hun kind. Denk hierbij aan het feest van de Sint, Kerst, Carnaval, maar ook excursies (vragen aan andere ouders om behulpzaam te zijn), hulp (bieden of regelen) bij andere evenementen die op school georganiseerd worden.  
Vindt u het leuk om dit op te pakken? Dan vragen wij u om dit door te geven via de link bovenaan deze UDSG. En als u nog twijfelt, gewoon even overleggen met de leerkracht van uw kind!  
Wij horen het graag voor 6 september!  
 
Besturenfusie:
Voor de zomervakantie is het onderzoek naar een besturenfusie met Wonderwijs afgerond. Op basis van de resultaten hebben de beide bestuurders een positief bestuursbesluit genomen om verder te gaan met de fusie. Dit voorgenomen besluit is samen met de onderzoeksresultaten voorgelegd aan de MR met een verzoek tot instemming.  
Verder volgen er nu verschillende gesprekken die juridisch nodig zijn. Dit zijn gesprekken met onder andere de vakbonden, beleidsmedewerkers en andere instanties die in kennis gesteld moeten worden bij een fusie.
Voor het onderwijs (de kinderen en de ouders) zal de fusie geen consequenties hebben, maar wij willen u toch van de voortgang op de hoogte houden.
 
Hartelijk bedankt: 
MHB Herveld:
U heeft misschien de pergola op het schoolplein al gezien. Deze is gesponsord en ontworpen  door medewerkers van de MHB. Er komt nog een rek voor klimplanten tussen, zodat dit straks een mooie schaduwplek wordt voor de kinderen.
Kees van Westrenen:
Kees heeft ons jarenlang gesponsord voor het gebruik van een container waarin wij meubels,  die op dat moment over waren, opgeslagen hadden. Nu hebben we ruimte op zolder gemaakt en hebben we de container niet meer nodig.
Wij bedanken de MHB en Kees voor het bieden van deze mogelijkheden en voor de sponsoring.
 
Brigadiers:
Het is toch weer gelukt! We hebben nu 2 ouders die bereid zijn om op vrijdagmiddag om 12.15 uur te brigadieren. Sabine en Gijs: super fijn!
Daarmee is ons rooster helemaal ingevuld.
Mocht u graag willen helpen, maar liever geen vaste tijd. Dan kunt u zich ook op de reservelijst laten plaatsen, dat is ook heel handig als er zieken zijn of als iemand om een andere reden verhinderd is.
U kunt dit doorgeven aan Rianne (06-53670160) of Jeanet.
 
Ontvangen post:
Wij ontvingen van LOI Kidzz een folder over een typecursus. 
U kunt uw kind via loikidzz.nl/typen inschrijven.
Wij hebben ook enveloppen ontvangen voor ouders: deze kunt u ophalen bij Jeanet indien u interesse hebt. 
Tevens ontvingen wij een folder over een online typecursus ‘Typetuin’.
Informatie vindt u via www.typetuin.nl/actie of door de folder bij Jeanet op te halen.
 
Verjaardagen: 
Deze week zijn jarig: Vik, Lisa en Floris.
Hartelijk gefeliciteerd allemaal! Wij wensen jullie een super gezellige, onvergetelijke verjaardag.
Wij vragen uw speciale aandacht voor Floris. Hij wordt 4 jaar en is afgelopen maandag al bij ons op school begonnen! Wij wensen je veel succes, maar vooral veel plezier ‘op de Willibrordus’ Floris!
 
Spreuk van de week:
‘Vroeger hadden we nog geen smileys, toen moesten we zelf lachen…’
 
Wij wensen jullie allemaal een heel fijn weekend!
Tot maandag!

Aanmelden klassenouder