UDSG 30-08-2024

Beste ouders,
 
Afscheid van meneer Rob 
Onze conciërge meneer Rob heeft besloten dat hij wil stoppen met zijn werk bij ons op school. Hij wil toch weer graag gaan schilderen.
Dat is jammer voor ons, maar het is wel dapper van hem dat hij deze stap gaat zetten.
Wij wensen hem een mooie ‘schilder’ toekomst en bedanken hem alvast voor de jaren dat hij bij ons op school werkzaam is geweest.
 
Vacature:
Dit betekent dat wij op zoek zijn naar een nieuwe conciërge. Meester Rob stopt per 1 november, dus wij hopen voor die tijd iemand gevonden te hebben die graag bij ons op school wilt werken.  
Het is een baan met een werktijd van 20 uur, het liefst verdeeld over 5 dagen.
We zoeken iemand die goed kan klussen, van opruimen houdt maar vooral van kinderen houdt.
Aan een conciërge wordt ‘de hele dag getrokken’, hetzij om een kapotte stoel te maken; om een knie te verbinden van iemand die gevallen is; klusjes in en rondom de school; rommel opruimen zodat we de school netjes kunnen houden. Dat vraagt flexibiliteit en de kunst van het plannen van je werkzaamheden.
Deze baan is nooit saai! Dus als u denkt hé…dat is iets voor…dan horen wij het graag!
 
Gastles van Stg. Gehandicapten Overbetuwe: 
Op woensdag 4 september komen de vrijwilligers van SGO een les op school verzorgen voor de kinderen van groep 7.
Ze laten op die dag zien hoe het is om te moeten leven met een handicap: bijvoorbeeld dat je niet goed kunt zien; één arm of je benen niet goed kunt gebruiken.
De kinderen leren hier veel van en kijken anders tegen ‘de gewone dagelijkse dingen’ aan.
Deze les past goed in het Jeelo thema: ‘omgaan met elkaar’.
 
Klassenouders: 
Wij hebben al veel aanmeldingen gehad voor de taak van klassenouders. Allen voor groep 5-6 en groep 7 hebben we nog niemand.
De vraag aan deze ouders: wilt u eens kijken of het u leuk lijkt om klassenouder te zijn? U kunt zich dan via email aanmelden (info@willibrordusherveld.nl).
 
MR nieuws: 
Op donderdag 12 september heeft de MR weer een vergadering.
Indien u een onderwerp in wilt brengen voor de vergadering, dan kunt u ons bereiken via mr@willibrordusherveld.nl
 
NME Overbetuwe (Stg. Natuur- en Milieu Educatie Overbetuwe:
Onze school reserveert (net als andere scholen binnen  gemeente Overbetuwe) vaak leskisten, materialen en excursies van NME Overbetuwe.
Men zoekt natuurgidsen (vrijwilligers) om op de locaties Landerij de Park in Elst of bij CNME Hemmen in Hemmen excursies te begeleiden voor de basisscholen uit de gemeente Overbetuwe. Er is een informatieavond op 30 oktober. U bent als natuurgids ongeveer 3 uur per jaar bezig: dat zijn 5 tot 10 excursies per jaar.
Indien u geïnteresseerd bent, dan verwijzen wij u naar de website www.nmeoverbetuwe.nl (onder organisatie àvacatures) of u kunt een email sturen naar info@nmeoverbetuwe.nl.
 
Volleybaltoernooi voor scholen georganiseerd door Xanthos: 
Dit jaar wordt het volleybaltoernooi gehouden op woensdag 2 oktober voor de kinderen van de groepen 7 en 8. Op woensdag 25 september is er een clinic voor de deelnemers.
Het toernooi én de clinic worden gehouden in sporthal de Mammoet in Zetten (bij HPC).
Er wordt met de kinderen overlegd of ze mee willen doen en dan zal er in de gymlessen ook aandacht aan het volleybal besteed worden.
Wij hopen dat weer een aantal teams in kunnen schrijven. Wilt u deze data al vast in uw agenda noteren?
 
Cultuurmiddag
Ieder Jeelo-project staat er 1 cultuurdiscipline centraal. Dit keer was dat literatuur/filosofie. Gisteren vond er daarom in iedere groep een filosofieles plaats. Dit is één van de weinige momenten waar niet gestreefd werd naar ‘het juiste antwoord’, want dat is er niet tijdens filosoferen. Er hebben mooie gesprekken plaatsgevonden, waarbij de kinderen zich moesten inleven in iets of iemand anders.
 
App:
Wij verwijzen u nog een keer naar de app van school. Daar staan in de agenda de activiteiten vermeld. Misschien hebt u het al geregeld, maar het is aan te raden om de oppas van uw kinderen/ opa's en oma's ook de app te laten installeren op de telefoon. Dan kunnen zij in ieder geval ook de nieuwsbrief lezen!
 
Tip: de welkomstgesprekken worden in week 36 en 37 gehouden (van 2 t/m 13 september). Hebt u al een afspraak gemaakt? In de vorige Uit de School Geklapt stond hoe u dat kon regelen.
 
Deelkast: 
Wij willen de deelkast nog even onder uw aandacht brengen.
Het is fijn dat zo veel ouders hier gehoor aan geven. Etenswaren (die langer houdbaar zijn) mogen hier in gezet worden. Wij zijn in contact met mensen van de deelkast in Andelst en zij komen de boodschappen regelmatig ophalen als de deelkasten aardig gevuld zijn.
Het gaat om etenswaren of bijv. zeep/shampoo/wasmiddel e.d..
Pleisters, verband en maandverband worden door een bedrijf geschonken en regelmatig aangevuld.
Vorige week zaten er ook bekers en een schaal in: dat is lief, maar niet de bedoeling. Daar is geen ruimte voor.
Het motto: ‘pak wat je gebruiken kunt en geef wat je missen kunt’.
Het is fijn dat onze school hier zo goed aan mee werkt.
 
Theater de Kik in Elst:
Opening cultureel seizoen Theater de Kik op zondag 1 september van 11.00 – 18.00 uur.
Kijk op www.theaterdekik.nl voor het programma.
 
Verjaardagen: 
Deze week zijn jarig Lef en meester Joost!
Hartelijk gefeliciteerd! Wij wensen jullie een super gezellige, onvergetelijke, verjaardag!
 
Spreuk van de week: 
‘Start de dag met een lach’
 
De kinderen in de kleutergroepen beginnen de dag met dit lied. Als je dit liedje ’s morgens hoort of zingt, dan kan de dag al bijna niet meer mislukken!
 
 
Wij wensen jullie allemaal een heel fijn weekend! Geniet van het mooie weer en tot maandag!