UDSG 13-09-2024

Beste ouders,
 
Picknick als afsluiting van het thema “omgaan met elkaar”:
Op woensdag 18 september organiseren we een picknick op het schoolplein van 11.30 – 12.15 uur! Ouders, opa’s, oma’s, broertjes/zusjes die nog niet op school zitten of andere belangstellenden zijn van harte welkom.
11:30 uur komen de groepen naar buiten. Iedere groep kiest een plekje op het plein en gaat bij elkaar zitten. Mocht u meerdere kinderen op school hebben dan kiest u een groep waarbij u aansluit of u wisselt tussentijds van groep. Als alle groepen buiten zijn dan starten we met eten.
Iedereen mag zijn eigen lunch meenemen én een picknick kleed.
Indien u zelf niet bij de picknick aanwezig kunt zijn, dan vragen wij u uw kind een lunch en eventueel picknickkleed mee te geven.
Mocht het slecht weer zijn, dan gaan we in de klas van uw kind picknicken (dat zal misschien krap worden, maar dat is vaak ook leuk: even improviseren).
Wij hopen dat veel ouders een uurtje vrij kunnen maken om hierbij aanwezig te zijn!

Vervanging:
De herfst komt er weer aan en dat betekent dat de griep ook weer in opkomst is.
De voorgaande schooljaren hebben wij vrijwel alle zieke leerkrachten kunnen vervangen door inzet van het eigen team en de invalpool.
Ook dit schooljaar gaan wij weer onze uiterste best doen om zieke collega’s te vervangen. Het is echter nu al duidelijk dat vanuit de invalpool minder leerkrachten beschikbaar zijn dan voorgaande jaren. Het wordt dus weer moeilijker om invallers te vinden. De kans dat het niet lukt om vervanging te vinden neemt toe en daarmee ook de mogelijkheid dat een groep thuis moet blijven.
Met dit bericht willen wij geen onrust veroorzaken, maar u wel laten weten hoe de situatie momenteel is.
 
Bibliotheek op School: 
Alle kinderen mogen één keer per week een boek kiezen in de bibliotheek. Wij hebben daarvoor een rooster op maandagmorgen en op woensdagmorgen van 08.30 tot plm. 09.45 uur.
De hulpouders/oma’s die ons helpen, scannen de boeken in die de kinderen inleveren en ruimen de boeken weer op in de kasten, ze verwerken de roulatielijst (elke week komen er nieuwe boeken en gaan er boeken uit onze bibliotheek boeken op transport) en ze scannen de boeken in die de kinderen willen lenen. Het is heel leuk werk, u hebt veel contact met de kinderen, maar als u zelf ook graag boeken leest, dan is het gewoon een mooie taak.
Dus daar komt de vraag: wie heeft er op woensdagochtend tijd om ons te helpen? Het hoeft niet elke week, maar de ouder die nu helpt moet soms onverwacht op woensdag werken en dan zou vervanging handig zijn. Het zou ook een mooie taak voor een opa of oma kunnen zijn!
Voor meer informatie kunt u terecht bij Jeanet!
 
Vandaag gaan de kinderen van groep 7 en groep 8 op excursie: 
Groep 7:
De kinderen gaan om 10.00 uur naar de Hoendrik om met ouderen ‘koffie te drinken’ en spelletjes te doen. Kortom: een uurtje gezellig samen zijn.
Groep 8:
Gaat naar Smederij Cornelis Pronk in Andelst.
Cornelis Pronk vertelt over zijn vak en laat zien hoe het werkt.
 
Politie op school! 
In aansluiting op het Jeelo project (omgaan met elkaar) én naar aanleiding van het boek Agent en Boef hebben de juffen van de kleutergroepen de politie uitgenodigd om op school iets te komen vertellen over hun vak.
Dat was heel erg leuk en indrukwekkend! De kinderen mochten ook even in de auto kijken, zien hoe het werkt als de sirene aangezet wordt. Kortom: super leuk om dit een keer te mogen bekijken.
 
Schoolfotograaf Foto Koch: 
Bestellen van de foto’s:   
Dinsdag (17 september) krijgt uw kind van de leerkracht een inlogkaartje met een uniek inlognummer en wachtwoord. Via www.fotokoch.nl kunt u met deze gegevens inloggen, uw foto’s bekijken en bestellen. En er is een leuke actie: indien u binnen 10 dagen inlogt dan ontvangt u van Foto Koch de groepsfoto gratis! U hoeft daarbij niet persé andere foto’s te bestellen! U betaalt via iDeal of creditcard. U kunt dit nummer ook doorgeven aan familieleden die de foto’s ook willen bestellen: zij kunnen dit op deze manier ook zelf regelen.    
 
Verjaardagen: 
Deze week zijn jarig: Sepp, Esmee, Boaz, Sara, Mace, Fenna en juf Esther.
Hartelijk gefeliciteerd allemaal! Wij wensen jullie een super gezellige, onvergetelijke, verjaardag!
Wij vragen uw speciale aandacht voor Mace! Hij wordt 4 jaar en is al aan het begin van dit schooljaar bij ons op school! Hij vindt het soms nog wel spannend, maar ook heel erg leuk dat hij nu naar de school van zijn grote broer mag! Wij wensen je veel succes, maar vooral veel plezier ‘op de Willibrordus’ Mace!
 
Spreuk van de week:
“als iedereen meetelt, kun je op elkaar rekenen”(Loesje)
 
Wij wensen jullie allemaal een heel fijn weekend! Tot maandag!