UDSG 20-09-2024

Beste ouders,
 
Picknick op het schoolplein:
Het was niet zo warm als we verwacht hadden, maar wat was het gezellig!
Er waren veel ouders en opa’s en oma’s die samen met de kinderen hebben genoten van een heerlijke picknick! Leuk om een keer samen te lunchen!
Dit was de afsluiting van het Jeeloproject omgaan met elkaar.
Volgende week start het project: Leren voor Later.
We zijn benieuwd wat dat allemaal weer met zich mee brengt. Maar het eerste project van het schooljaar is in ieder geval super goed gelukt!
 
Hoog bezoek op onze school: 
Op donderdag 19 september kregen de kinderen van de groepen 1 en 2 bezoek van de illustrator van de boeken Agent en Boef, Kees de Boer.
Voor de kinderen was het een echte verrassing. Ze zijn al weken aan het werk met ‘Agent en Boef’. Hoe mooi is het dan dat degene die deze mooie tekeningen maakt bij jou op school komt!? Ze hebben er van genoten!
 
Schoolreisje: 
Nog een paar nachtjes slapen, en dan is het zover!
We gaan op schoolreisje!
U hebt op 5 september een bericht in de Persoonlijke Inbox ontvangen.
Onderstaand geven wij de belangrijkste informatie nog even door:

De bestemming:
Groep 1-2: Land van Jan Klaassen 
Groep 3-4: Billy Bird 
Groep 5-8: Toverland 

Zoals eerder in de UDSG gemeld, zijn de vertrek- en  aankomsttijden verschillend :
Alle klassen starten wel in het eigen lokaal met kinderen en hulpouders. Voor de groepen 5-8 is dat al om 8.15 uur !
Groep 1-2: vertrek 08.45 uur, terug op school :  14.30 uur 
Groep 3-4: vertrek 09.00 uur, terug op school :  16.00 uur 
Groep 5-8: vertrek 08.30 uur, terug op school :  17.00 uur



Veiligheid
:
Kinderen tot groep 7 worden door ouders in een groepje begeleid. Elke leerling van onze school krijgt die dag een polsbandje met daarop het 06-nummer van de aanwezige groepsleerkracht. Op school zijn er collega’s aanwezig en telefonisch bereikbaar.
Eten en drinken:

De kinderen van de groepen 1 t/m 4 nemen een lunchpakketje mee en anders dan eerder gecommuniceerd, ze nemen geen fruit mee. Ze krijgen een traktatie van school.
De begeleider verzamelt op locatie de tassen van de kinderen zodat ze niet met de tas door het park hoeven te lopen. Voor groep 3-4 is het handig om een set droge kleren mee te geven omdat er ook water op het park aanwezig is.   

De kinderen van de groepen 5 t/m 8 nemen hun eigen tas met lunchpakket mee. Fruit is niet handig vandaag. De kinderen van de groepen 5 – 8 mogen ook iets lekkers meenemen.
Wij zorgen voor voldoende drinken en tussendoortjes voor alle kinderen. 
De begeleidende ouders hebben inmiddels informatie ontvangen over hun groepje en hun rol die dag. Voor vragen kunt u altijd contact opnemen met een van de groepsleerkrachten.

Belangrijk:
Ook tijdens het schoolreisje zijn smartwatches en telefoons niet toegestaan! Indien de kinderen deze toch dragen die dag, dan moeten ze op school blijven.
Wij vragen de ouders hierop toe te zien!

Wij wensen jullie allemaal een gezellige en zonnige schoolreis!

Clinic Volleybaltoernooi Xanthos op woensdag 25 september 2024: 
Er zijn 2 teams van kinderen van de groepen 7 en 8 aangemeld voor dit toernooi.
Op woensdagmiddag wordt er een clinic gegeven die verzorgd wordt door de volleybalvereniging Xanthos.
De kinderen krijgen zelf informatie mee en gaan zelf naar Zetten. Het toernooi en de clinic worden gegeven in ‘de Mammoet’: de Sportzaal achter het HPC.
Wij wensen jullie allemaal veel plezier!
 
Kinderpostzegelactie van 25 september t/m 2 oktober 2024 .
Onze school doet dit jaar ook weer mee met de Kinderpostzegelactie.
Het thema is ‘Ieder kind verdient superkracht’.
Armoede. Eenzaamheid. Problemen thuis.
Honderdduizenden kinderen worstelen elke dag met deze problemen. De kinderen van de groepen 7 en 8 komen in actie voor deze kinderen.
Ze komen bij u aan de deur. Indien u aan de actie mee wilt doen, vult u het formulier in en de bestelling mag met een QR code betaald worden of via een automatische afschrijving. De kinderen hoeven geen geld mee te nemen!
 
Uitnodigingen kinderfeestjes:
We willen jullie vragen om uitnodigingen voor kinderfeestjes niet op school uit te delen. Jullie zullen vast begrijpen dat dit heel lastig kan zijn voor een kind dat geen uitnodiging krijgt.
Dus graag even thuis in de brievenbus.
 
Week tegen pesten 23 t/m 27 september 
Deze week wordt er met de kinderen gesproken over pesten. Wat moet je doen als je denkt dat je zelf gepest wordt? Wat doe je als je merkt dat iemand anders pest of dat iemand anders gepest wordt? Is het dan pesten of plagen?
De Fides methode sluit hier mooi op aan: opkomen voor jezelf. Zelfvertrouwen krijgen en vast weten te houden. Anderen daarbij helpen en samen een oplossing zoeken.
 
Oproepje:
Voor de aankleding van de school tijdens diverse feestdagen zijn wij op zoek naar creatieve ouders.
De hoofddecoratie zijn de werkjes van de kinderen, maar daarnaast zou het leuk zijn als er nog wat extra aankleding in de gangen komt.
Ben jij creatief en wil je zo de school nog mooier maken tijdens diverse feestdagen?
Meld je dan aan via info@willibrordusherveld.nl
 
Ontvangen post van de Gemeente Overbetuwe:
Op zaterdag 19 oktober wordt er in het centrum van Elst een Romeinenfestival gehouden met spannende verhalen, bijzondere activiteiten en spectaculaire demonstraties. Er is van 11.00 uur tot 16.30 uur gelegenheid om oude ambachten te ontdekken, Romeinse spelletjes te spelen en te luisteren naar Romeinse muzikanten. Iedereen is van harte uitgenodigd een kijkje te komen nemen in het Romeinse Elst. De kinderen krijgen maandag een kleurplaat mee voor een kleurwedstrijd. Die kan op 19 oktober ingeleverd worden
 
Op woensdag 25 september 2024 is het Nationale Kraanwaterdag.
Wil willen iedereen aanmoedigen om meer water te drinken én bewuster met water om te gaan. Wij letten daar al op met het handen wassen en water drinken als het heel warm weer is. De pomp op het schoolplein is op het grondwater aangesloten, dus is geen verspilling van kraanwater. We leren de kinderen bewuster met water om te gaan en dat het gezond is om kraanwater te drinken.
 
Verjaardagen: 
Deze week zijn jarig:
Fender, Mick, Bram, Twan, Noud, Linn en meester Guido.
Hartelijk gefeliciteerd allemaal! Wij wensen jullie een super gezellige, onvergetelijke, verjaardag!
Wij vragen uw speciale aandacht voor Mick en Bram, zij worden 4 jaar en komen ‘op de Willibrordus’. Ze zijn al direct na de zomervakantie begonnen en hebben het super naar de zin! Wij wensen jullie veel succes, maar vooral veel plezier ‘op de Willibrordus’ Mick en Bram!
 
Spreuk van de week:
“Als je het nodig hebt om anderen te pesten, vraag je dan eens af, wie er echt een probleem heeft!”.
 
Wij wensen jullie een heel fijn weekend! Rust maar goed uit, want we hebben een drukke week voor de boeg!