UDSG 16-09-2022
Beste ouders,
Onderstaand de
klassenouders die zich aangemeld hebben:
Groep 1-2 A: Lincy Merkus
Groep 1-2 B: Annedien Markus
Groep 1-2 C: Carlijn de Waardt, Rianne Schimmel en Laure Noordzij (Senne)
Groep 3 A: Jessica van Elferen (Cynthia)
Groep 3-4 B: Vivian de Zeeuw
Groep 4 A: Marijke Scholten, Kim Franken
Groep 5 A: Ingrid Bults (Jens en Luuk) en Marieke Rothoff
Groep 6 A: Brenda v.d. Boom en Vera van Dijk
Groep 7 A: Manon van Niersen (Thom)
Groep 8 A: Angelique van Maanen, Karin Blaauw, Marja Bosch en Angelique van Lavieren
Groep 8 B: Amanda van der Kolk
De klassenouders ontvangen een email met daarin kort samengevat wat er van je verwacht wordt als je klassenouder bent.
Geen schoolreisje:
Er is een misverstand over het schoolreisje. Er is dit schooljaar
géén schoolreisje! We zijn vorig schooljaar geweest en dit is geen jaarlijks terugkerend evenement!
Het Spook van de Molen:
Afgelopen zaterdag was de toneeluitvoering van het bovengenoemde verhaal dat geschreven was door Joris en Zoë. Onderstaand vertellen ze over hun ervaringen/belevenissen.
Spook van de molen
In het voorjaar 2022 begon het schrijven van een opstelwedstrijd. Voor een theater stuk het spook van de molen. Op open monumentendag 10 september 2022 werd het uitgevoerd. Zoals jullie net al lazen was het een wedstijd, en die is gewonnen door Zoë Geerlings en Joris Hetterscheit van de St. Willibrordusschool in Herveld. Dat verhaal is doorgestuurd naar Marianne Veens. Zij heeft er een prachtig theaterstuk van gemaakt. Kinderen van de St. Willibrordusschool en Clara Fabricius school van groep 6 en 7 van schooljaar 2021-2022 werden gevraagd of ze mee wilden doen. Er hebben heel veel kinderen mee gedaan met het theaterstuk. Met de repetities was het heel gezellig. Er is gelachen maar ook serieus gerepeteerd. Na 5 repetities was het zover, het stuk werd opgevoerd voor het publiek. En op locatie, namelijk de molen. De kinderen werden eerst gegrimd door Joyce Spaargaren. De muziek werd geregeld door Jarno Scholten op de accordeon.
We hebben kinderen die meededen geïnterviewd.
We hebben Teun wat vragen gesteld. Hoe vond jij het om molenaar te zijn: ‘ik vond het geweldig dat ik mee kon doe en de molenaar mocht spelen, ik mocht op de trap van de molen dat was super leuk’. Wat vond jij van het theater: ‘dat het echt buiten was in de echte wereld’. Wat vond jij van het stuk: ‘ik vond het leuk dat ze een wedstrijd hadden gehouden’. Wat vond jij het leukste uit het theaterstuk: ‘het liedje zingen met z’n allen’.
Nu interviewen we Lara, zij speelde het spook: hoe ben je aan de rol van het spook gekomen: ‘heel veel mensen wilden het spook spelen maar ik hoefde het eigenlijk niet te worden toen werden er lootjes getrokken en ik had hem getrokken’. Wat vond jij het leukste stukje: ‘toen we om Floor heen moesten rennen en tijdens de rookbom’. En heb je daar nog iets aan toe te voegen: ‘het was leuk dat ik mocht gillen en dat de molenaar naar buiten kwam’.
Ook hebben we Zoë Geerlings geïnterviewd oftewel Floor en de schrijfster.
Hoe vond je het om het verhaal te schrijven en dat je gewonnen hebt: ‘het was leuk om te schrijven: een nieuwe uitdaging. Dat we gewonnen hadden, hadden we niet verwacht. We waren ons eigen verhaal een klein beetje vergeten. Dus toen wij werden geroepen gingen we helemaal uit ons dak. Het was geweldig’.
Het spook van de molen was een succes. Veel mensen kwamen kijken, en de molenaars en molenaarsvrouw waren er ook. Zij hebben veel rondleidingen gegeven. Ik, Joris Hetterscheit, ben ook in de molen geweest. Het was een prachtig uitzicht en ik heb er veel van geleerd. Ik vond het een geslaagde dag. Ik hoop dat alle kijkers en mensen die er waren ook een prachtige dag hebben gehad.
Zoë en Joris
Bericht van School Maatschappelijk Werk Overbetuwe, kind en scheiding
Beste ouders, verzorgers,
Tegenwoordig zijn er veel veranderende gezinssituaties, onder andere doordat ouders gaan scheiden en nieuwe relaties aangaan. Vanuit het Schoolmaatschappelijk Werk Overbetuwe willen we hier graag op inspelen door weer een nieuw “Kind en Scheiding” groep te starten voor leerlingen uit groep 4, 5 en 6.
De leerkrachten van alle scholen zien ook dat er veel kinderen zijn die te maken hebben met ouders die gaan scheiden of gescheiden zijn.
Voor sommige kinderen is het al wat langer geleden dat zij met de feitelijke scheiding te maken hebben gekregen, maar door het verdriet en/of de zorgen van hun klasgenootjes komt het bij hen soms ook weer op de voorgrond.
De leerkracht biedt een luisterend oor en staat open voor de zorgen en het verdriet van de kinderen. Ze merken echter dat er kinderen zijn die gebaat zijn bij meer begeleiding op dit gebied. De ervaring leert dat kinderen elkaar goed kunnen steunen. Juist ook kinderen die een positieve ervaring hebben een ondersteunende rol.
Vanuit het schoolmaatschappelijk werk (SMW) willen we daarom het volgende aanbieden:
- Laagdrempelig klein ondersteuningsgroepje voor kinderen uit groep 4, 5 en 6.
- 4 bijeenkomsten
- Data en tijd: maandag 31-10, 7-11, 14-11 en 21-11 van 15.30 tot 16.30 uur
- Locatie wordt nader bepaald, maar in elk geval binnen de gemeente Overbetuwe
- Onder begeleiding van twee van onze SMW-ers: Maaike Gort en Lieke Gijzen
- Kosteloze deelname.
Tijdens deze begeleiding komen onder andere de volgende onderwerpen aan bod:
- Laten zien dat kinderen niet hoeven te kiezen.
- Leren aangeven wat ze willen of hoe zij het zien.
- Vragen van de kinderen beantwoorden.
- Steun bieden aan elkaar.
Wij denken dat deelnemen aan het ondersteuningsgroepje een extra steuntje in de rug kan geven, ook op het gebied van school. Wanneer kinderen in hun hoofd nog bezig zijn emoties te verwerken, hebben ze vaak minder ruimte om te leren.
Voor inhoudelijke informatie en aanmelding mag u contact opnemen met Lieke Gijzen (l.gijzen@santepartners.nl).
Als u uw kind voor dit groepje wilt aanmelden, ontvangen wij graag een mail vóór maandag 17 oktober, met naam, leeftijd en schoolnaam van uw kind.
Met vriendelijk groet,
Maaike Gort, Angela Litjens, Sharon Wieringa en Lieke Gijzen
Schoolmaatschappelijk Werk Overbetuwe
Santé Partners (voorheen STMR)
Zaterdag 17 september worden ‘de Fruitigste HardfruitDagen’ gehouden.
Iedereen mag een kijkje nemen in de boomgaard en kennis maken met de fruitigste sector van Nederland.
U wordt uitgenodigd om te komen proeven en plukken!
Fruitbedrijf Vilier doet ook mee: het adres Groenestraat 6 in Dodewaard.
U bent welkom van 10.00 tot 16.30 uur!
Nog even dit:
‘Een tijdje terug hebben wij u een mail gestuurd met daarin informatie over de Kindervrijmarkt die aankomende zondag 18 september op het terrein van het Vrijheidsmuseum zou plaatsvinden.
Deze markt gaat helaas niet meer door vanwege de slechte weersvoorspelling’.
Verjaardagen:
Deze week zijn jarig: Esmee, Leroy, Boaz, Sara, Lachlan, Fenna, Fender, juf Esther P. en
juf Esther T..
Hartelijk gefeliciteerd allemaal! Wij wensen jullie een super gezellige, onvergetelijke verjaardag!
Wij vragen uw speciale aandacht voor Leroy! Hij wordt 4 jaar en komt bij ons op school. Hij is al na de zomervakantie begonnen en heeft het goed naar de zin! Wij wensen je veel succes, maar vooral veel plezier ‘op de Willibrordus’ Leroy!
Spreuk van de week:
‘Ik ben niet perfecd, wat is daar mis mee?’ (INgSPIRE)
Wij wensen jullie allemaal een heel gezellig weekend! Tot maandag!