UDSG 03-02-2023

Beste ouders,
 
Verkeerskunsten: 
Volgende week: op dinsdag 7 februari, gaan de kinderen van de groepen 1 t/m 4 aan de slag met de verkeerslessen volgens de methode Verkeerskunsten. Dit zijn ook praktische lessen. De kinderen leren met situaties in het verkeer omgaan. Ze gebruiken een fiets van school en gaan volgens een uitgezet parcours fietsen.
We hebben hulp van ouders: Annediene, Elke en Rosanne.
De leerkrachten zijn hier ook bij aanwezig. De lessen worden voor de groepen 1 en 2 op het schoolplein en voor de groepen 3 en 4 op het kerkplein gegeven.
De kinderen nemen die dag gewoon eten en drinken mee zoals ze gewend zijn: er wordt wel rekening gehouden met de pauzetijden.
De kinderen van de groepen 3 en 4 moeten de fiets mee naar school nemen!
 
Op donderdag 9 februari zijn deze lessen voor de groepen 5 t/m 8 gepland.
Amanda is de hulp moeder die anderen zoekt om mee te helpen. Maar helaas heeft ze nog niet veel reactie gehad. Ze wil/kan de dag ook in stukken verdelen: dus het betekent niet dat u een hele dag kwijt bent. Elke groep is 45 minuten bezig, dus dat zou voor de groep van uw kind al een oplossing zijn.
Indien we niet genoeg hulp vinden, dan kan deze activiteit helaas niet door gaan!
Wilt u nog even kijken of u een uurtje over hebt? De leerkrachten zijn er ook, maar we zoeken nog zeker 4 ouders die kunnen helpen! Wilt u zich aanmelden, als het toch zou kunnen, bij Amanda (06-43187766) of bij Jeanet. Dank je wel al vast!
Ook deze activiteiten vinden op het schoolplein en het kerkplein plaats. En de kinderen hebben de fiets nodig!
 
Let op: fiets mee voor de kinderen van groep 3 t/m 8!
 
AVG-privacy formulier: 
U hebt voor uw kind al een formulier ingevuld waarmee u aan geeft waar we beeldmateriaal van uw kind wel of juist niet mogen gebruiken.
Destijds hebben wij niet de vraag gesteld of beeldmateriaal van uw kind ook via WhatsApp gedeeld mag worden.
Via de persoonlijke inbox heeft u een (digitaal) formulier ontvangen en wij verzoeken u vriendelijk aan te geven of u wel of geen toestemming geeft voor gebruik van beeldmateriaal WhatsApp.
U ontvangt ook een bericht via de app in de Pers. Inbox waarin het formulier na nader
Al vast bedankt voor uw medewerking.
 
Graag alvast noteren in uw agenda: 
In verband met het Carnavalsfeest op school:
woensdag 15-02: gekke hoedjes dag
donderdag 16-02: gekke haren dag
vrijdag 17-02: carnaval vieren met de kinderen van de klas in ‘de Hoendrik’.
U vindt meer informatie via de App in de agenda, volgende week komt er meer informatie in de Uit de School Geklapt!
 
Voorjaarsvakantie:
Deze begint voor iedereen op vrijdag 17 februari om 12.15 uur!
 
Nieuws van de MR: 
 
Op donderdag 9 februari zal er weer een MR vergadering plaatsvinden.
Zoals gebruikelijk starten wij deze vergadering met een rondje bijpraten over wat er in de afgelopen periode is gebeurd of welke onderwerpen er door u zijn ingebracht.
Mocht u daaraan ook een bijdrage willen leveren: schroom niet om uw onderwerp aan te dragen en ons te laten weten wat er speelt.
Na het bijpraten bespreken we de notulen van de vorige vergadering, het vakantierooster voor schooljaar 2023-2024 en de jaarplannen van de kernteams en projectgroepen.
Er zijn 3 kernteams op school (lezen, rekenen en taal) en elk team schrijft zijn plannen voor het schooljaar uit. Na afloop van het schooljaar worden deze plannen geëvalueerd en er worden voor het volgende schooljaar weer nieuwe plannen geschreven.
De projectgroepen (Jeelo, sociaal emotionele ontwikkeling, creativiteit en sport & bewegen) doen dat op dezelfde manier.
De taak van de MR hierin is om de evaluaties kritisch tegen het licht te houden: zijn de doelen gehaald, waarom wel of niet, wat blijft aandachtspunt voor volgend schooljaar?
En vervolgens worden de nieuwe plannen doorgenomen en als iedereen akkoord gaat volgt instemming van de MR.
Tot slot van de vergadering nemen we nog de ontvangen post door en bekijken we met elkaar of de jaarcyclus van vergaderonderwerpen nog actueel is.
 
Ringworm:
Een kind op school heeft Ringworm. Het is een schimmelinfectie. Het veroorzaakt een irritatie van de huid dat schilfers kan veroorzaken of jeuk.
Het zijn rode ronde plekjes die steeds groter worden.
Het is belangrijk om even bij de huisarts langs te gaan als u twijfelt of uw kind het heeft.
Tip is om de omgeving (meubeltjes) schoon te houden en de handen te wassen!
Deze infectie kán door dieren overgebracht worden, maar kan ook van mens naar mens.
Degene die het nu heeft wordt inmiddels behandeld, waardoor er geen schilfertjes meer los laten en we zijn (waren we al, maar zijn extra) alert op het handen wassen.
 
Veel zieken:
Of het nu griep, corona of iets anders is, er zijn veel zieken in deze periode. U ziet het bijna dagelijks in de app voorbij komen: de vervanging die geregeld is voor een zieke collega.
We hopen dat we volgende week weer een aantal collega’s mogen verwelkomen en dat we de ‘ergste’ periode van vervangingen achter de rug hebben. Compliment aan ons puzzelwonder: juf Maaike en aan de collega’s die bereid zijn een dagje extra te werken!
 
Verjaardagen: 
Deze week zijn jarig: Roos, Lou, Nina, Niek, Fenna, Sanne, Kim, Noud en Tijs!
Hartelijk gefeliciteerd allemaal! Wij wensen jullie een super gezellige, onvergetelijke verjaardag!
Wij vragen uw speciale aandacht voor Nina. Zij wordt 4 jaar en komt bij ons op school! Ze is al een paar keer komen oefenen en heeft er veel zin in om nu echt elke dag naar school te mogen!
Wij wensen je veel succes, maar vooral veel plezier ‘op de Willibrordus ‘ Nina!
 
 
Spreuk van de week:
‘Als de lat te hoog ligt, kun je er nog altijd onderdoor lopen…’ (Loesje)



Wij wensen jullie allemaal een heel fijn weekend!
 
Lekker uitrusten, zodat we volgende week allemaal weer fris en gezond kunnen starten!