UDSG 03-04-2020

Beste ouders,
 
Aangezien we woensdag een extra brief hebben verstuurd, is er deze week een korte UDSG. Afgelopen dinsdag hebben we gehoord dat de scholen in ieder geval nog tot 28 april 2020 dicht blijven. Dat valt precies in onze meivakantie. We hopen nu dat we dan op 11 mei de deuren weer ‘wagenwijd’ open kunnen zetten voor ‘onze kinderen’.
 
We hebben een aantal keer de vraag gekregen of de meivakantie doorgaat. Ook hierin volgen we de richtlijnen en aanwijzingen van het RIVM en het Ministerie. Op basis van onze huidige informatie hebben we gewoon twee weken meivakantie.  
 
Vorige week hebben we u als ouders complimenten geven. Vandaag willen we onze leerkrachten en OOP'ers (Rob en Jeanet) een compliment geven. Ze werken enorm hard om het onderwijs zo goed als mogelijk door te laten gaan. Het is echt even wennen om op afstand les te geven en ze proberen zo goed mogelijk met iedereen in contact te blijven. Verder moeten ze zich verdiepen in allerlei nieuwe programma’s, dat soms een hele uitdaging is! Maar ze doen het graag voor “onze” kinderen.
 
Vanaf volgende week gaan we starten met Microsoft Teams.
Via dit systeem hopen we dat de contacten met kinderen en ouders gemakkelijker zal zijn. In het begin zal het misschien niet voor iedereen meevallen, maar als u er een beetje aan gewend bent, dan is het een fijn systeem. En….vragen mag altijd: u mag altijd bellen of mailen naar school!
 
Thuiswerkpakketjes, ook voor groep 1 en 2!:
In de vorige brief stond dat er weer pakketjes opgehaald mogen worden voor de groepen 3-4, 4-5 en 5a. Ook voor de groepen 1 en 2 liggen er pakketjes klaar. Ook voor de kleutergroepen kunnen de pakketjes opgehaald worden volgens het onderstaande schema. Wij vragen u er rekening mee te houden dat er 1 persoon naar binnen mag.
Indien u met de kinderen naar school komt, dan moeten de kinderen buiten even wachten (en afstand houden van elkaar).
  • 09.00 – 09.30 uur: leerlingen waarvan de achternaam begint met de letter A t/m F.
  • 09.45 – 10.15 uur: leerlingen waarvan de achternaam begint met de letter G t/m L.
  • 10.30 – 11.00 uur: leerlingen waarvan de achternaam begint met de letter M t/m S.
  • 11.15 – 11.45 uur: leerlingen waarvan de achternaam begint met de letter T t/m Z.
 
Mocht u niet in de gelegenheid zijn om de materialen te komen ophalen, neem dan even contact op met de leerkracht van uw kind. Er wordt dan samen naar een oplossing gezocht.
 
Extra documenten:
Het coronavirus komt erg dichtbij en treft sommige gezinnen persoonlijk. Het is soms lastig om hierover in gesprek te zijn met kinderen. Vooral jongere kinderen snappen niet goed wat er gebeurt. Wij hebben een prentenboek en een handreiking gevonden die u als ouder misschien kunnen helpen bij dit gesprek. We versturen deze documenten, geheel vrijblijvend, via de persoonlijke inbox. Daarbij sturen wij ook een brief namens de gemeente Overbetuwe. Wij hopen dat iedereen die ziek is weer snel beter zal worden. Beterschap!
 
 Verjaardagen:
Deze week zijn jarig: Lotte, Sven, Hannah, Isa en Julian.
Wij wensen jullie allemaal een heel gezellige verjaardag. Maak er gewoon toch een mooie dag van: tenslotte is het je geboortedag: een feestje waard toch?
 


Wij wensen jullie allemaal een heel fijn weekend!