UDSG 04-09-2020

Beste ouders,
De afgelopen, indrukwekkende en verdrietige week, hebben we mogen ervaren dat school en ouders ook ruimte aan elkaar bieden in verdrietige tijden. We staan voor elkaar klaar als het nodig is en dat is heel fijn om te ervaren. De kinderen van de familie Veens zijn in de groepen ook heel lief opgevangen door de leerkrachten en hun klasgenootjes: daaruit kunnen we concluderen dat er thuis ook over gesproken is en dat de kinderen veel voor elkaar betekenen. We zijn hier heel blij mee en vertrouwen erop dat we deze kinderen kunnen blijven steunen in deze moeilijke tijd en in de toekomst.
Wij willen u hiervoor allemaal hartelijk bedanken!

ANWB Streetwise:  
Op woensdag 9 september komt de ANWB een aantal praktijklessen bij ons op school verzorgen. 
Net zoals ieder jaar doen de groepen 1 – 2; 3; 5 en 7 mee. In de loop van de jaren krijgt ieder kind elk onderdeel een keer aangeboden. 
Planning: 
Les   Locatie  groep  Aandachtspunt/meenemen
Toet toet  Speelzaal op school  1 en 2    
Blik en Klik  Gymzaal aan het Dorpsplein  3  De kinderen nemen gymschoenen mee. 
Hallo Auto  St. Willibrordusstraat   
Trapvaardig  Schoolplein of Aai en Zwaai plein  7  Fiets mee die dag. 
 
De kinderen worden voor 9 september voorbereid tijdens een theorieles zodat ze de termen een beetje kennen die op deze dag gebruikt worden. Wij vinden het belangrijk dat kinderen op een veilige manier deelnemen aan het verkeer en willen ons steentje bijdragen, door ze praktijk én theorieles te geven. 
 
Luizencontrole op maandag 7 september!
Door omstandigheden is de luizencontrole verplaatst naar maandag 7 september.
Wij verzoeken u vriendelijk hier rekening mee te houden met het invlechten van de haren van uw kind. Het is handig voor de moeders die controleren dat de haren gewoon in een staart zitten, dat werkt snel en dan is er zo weinig mogelijk oponthoud in de groep.
 
School Maatschappelijk Werk:
Als ouder kent u uw kind het best. U merkt het dan ook meteen wanneer uw kind niet lekker in zijn/haar vel zit. Slechter eet of slechter slaapt. Het kan zijn dat u dan hulp in roept van school, maar u kunt dan ook contact opnemen met de School Maatschappelijk Werker. Zij gaat in gesprek met u of met uw kind en op deze manier kan er mogelijk een oplossing gevonden worden. Men hanteert een privacy reglement zodat u er zeker van kunt zijn dat de gegevens vertrouwelijk en zorgvuldig behandeld worden. Onze school maatschappelijk werker is Laura Thijsen. U kunt rechtstreeks contact opnemen via email Lthijsen@stmr.nl of via telefoon 06-30828683 of via de IB-ers op school: Sandra Bussink en/of Lucy Roos.
 
Verjaardagen:
Deze week zijn jarig: Lef en Milou.
Hartelijk gefeliciteerd! Wij wensen jullie een super gezellige verjaardag!
Wij vragen uw aandacht voor Lef. Hij is al bij ons op school gekomen direct na de zomervakantie en wordt nu 4 jaar! Wij wensen je veel succes en vooral veel plezier ‘op de Willibrordus’ Lef!
 

Spreuk van de week:
‘Is minder economische groei niet gewoon het teken dat we niet meer nodig hebben?’ (Loesje)
 
Wij wensen jullie een heel fijn weekend, tot maandag!