UDSG 06-03-2020

Beste ouders,
 
Ouderenquête:
Onze school wil werken aan de continue verbetering van haar kwaliteit. Hiervoor voeren we jaarlijks een aantal evaluaties uit. Ook vragen we ouders en leerlingen iedere vier jaar een vragenlijst in te vullen. Op die manier krijgen we een scherp beeld van onze sterke en zwakke kanten. Hoe meer meningen we verzamelen, des te betrouwbaarder is dit onderzoek en des te beter kunnen we onze kwaliteit optimaliseren.
Wij vragen u daarom binnenkort een vragenlijst in te vullen. Uw antwoorden worden absoluut anoniem verwerkt. Het invullen kost u naar schatting 20-30 minuten. U kunt overigens tussentijds gegevens opslaan, zodat u eventueel op een ander moment de vragenlijst verder kunt afmaken. Sluit u, na de laatste vraag, het onderzoek af, dan kunt u daarna niets meer wijzigen. Uw antwoorden worden direct verwerkt in het totale overzicht van resultaten. We zullen de belangrijkste conclusies en de voorgenomen acties te zijner tijd aan u terugkoppelen.
De looptijd van de enquête is van 9 t/m 29 maart. Van alle gezinnen krijgt 1 willekeurige ouder een mail met de link om de vragen te beantwoorden. Dit is ook het geval bij gescheiden ouders. Mocht u 9 maart geen mail hebben ontvangen en wilt u ook uw mening geven dan kunt u bij Maaike een extra gebruikersnaam en wachtwoord vragen.
Alvast bedankt voor uw tijd en inzet!
 
Kwispellezen:
I en N kijken terug op de periode waarin ze hond Makker hebben voorgelezen …
Het was belangrijk voor beide dames dat Makker niet zou bijten, krabben of onvriendelijk zou zijn.
En ja hoor, Makker ervaren ze als een lieve, speelse hond, die de nodige aandacht vraagt. Hij voelt zich op zijn gemak samen met I en N.
Makker werd elke keer rustig van het voorlezen. Wij denken dat hij soms echt luisterde.
‘Als je lezen niet zo leuk vindt, dan is het juist fijn en leuk om samen met de hond te lezen.
Het lezen ging ook beter dan wanneer we in de klas lezen of mensen moeten voorlezen.
Voor ons stopt het Kwispellezen nu en wij wensen Makker en zijn nieuwe leesmaatjes veel leesplezier toe’.
 
Schooltennis:
De kinderen van groep 3 en 4 maken tijdens hun gymlessen kennis met de tennissport en met de trainer, zij gaan op een speelse manier kennismaken met racket en bal. De afsluitende les op 16 maart is op een echte tennisbaan, hopelijk met mooi weer en minder koud.
De trainer heet Bas en tijdens de afsluitende lessen hopen we ook een paar leerlingen van het HPC te mogen begroeten die ons gaan helpen bij de spelletjes.
TVHA heeft een aanbieding voor leerlingen die na het schooltennisproject graag lid willen worden.
Een kalenderjaar lidmaatschap van TVHA: 30 lessen, een racket en een doosje ballen.
De kosten van dit geheel zijn 200,00 euro, normaal ben je hier ongeveer 275,00 euro voor kwijt, het racket en de ballen mag je houden, ook als je besluit om toch niet verder te gaan.
Aan het einde van het jaar loopt het abonnement automatisch af hier hoef je niets voor te doen, wel zullen we jullie er nog aan herinneren dat het afloopt en krijg je ook de vraag of je door wilt gaan en wat je dan moet doen.
Als je je wilt opgeven voor het vervolg van het schooltennis, dan kun je naar de site van TVHA gaan (www.tvha.nl), onder een apart kopje bij vereniging (tennislessen) vindt je het opgaveformulier. Je krijgt daarna bericht van de trainer wanneer je dan les hebt. De dagen waarop er gelest wordt zijn dinsdag, woensdag en donderdag na schooltijd. Je kunt een voorkeur opgeven. De schooltennislessen zijn alleen op woensdagmiddag maar je kunt wel een voorkeurstijd aangeven
Voor vragen kun je terecht op  technischecommissie@tvha.nl
 
Studiedag:
Even een geheugensteuntje: donderdag 12 maart is er een studiedag. De kinderen zijn de hele dag vrij!
 
Zo werkt het Schoolmaatschappelijk werk (SMW):
Het SMW is er speciaal voor je kind en jou als ouder op deze school. Wanneer het even niet zo lekker loopt, of wanneer je behoefte hebt aan iemand die met jou en je kind meekijkt, zijn wij er!
Hoe gaan wij te werk:
Als je als ouder(s) het gevoel hebt dat het fijn kan zijn als wij eens met je meedenken, kun je contact met ons opnemen via de mail. Het is ook mogelijk om via school met ons in contact te komen, leerkrachten en intern begeleiders weten hoe ze ons kunnen bereiken.
Als we jouw vraag hebben ontvangen, nemen we contact met je op om een eerste afspraak te maken. Tijdens deze eerste afspraak gaan we dieper in op je vraag/probleem/de situatie. We nemen de tijd om te achterhalen wat er speelt om vervolgens samen te bekijken wat je graag anders zou willen en wat daarvoor nodig is. Soms blijkt één gesprek voldoende, soms zijn er wat meer gesprekken nodig en/of besluiten we dat het wenselijk is als wij een aantal gesprekjes gaan voeren met je kind.
Door samen in gesprek te gaan bekijken we of we een passende oplossing kunnen vinden, hieraan zijn geen kosten verbonden.
Ik ben Laura Thijsen, schoolmaatschappelijk werker en ik ben op maandag, dinsdag, woensdagochtend, donderdag en vrijdagochtend bereikbaar via Lthijsen@stmr.nl.
 
Uitnodiging van de Gemeente Overbetuwe: ouderavond Ik & mijn puber:
‘Hoe communiceer je met pubers?’
Op 20 april wordt er in het Hendrik Pierson Collega in Zetten (Mammoetstraat 1-3) in samenwerking met theatergroep PlayBack de thema-avond In Gesprek georganiseerd. “Het is een leuke, speelse manier om de thuissituatie terug te zien. Veel situaties zijn herkenbaar en de handvatten zijn goed bruikbaar”.
Deelname is gratis voor alle ouders/verzorgers van kinderen uit Overbetuwe in de leeftijd van 12 tot 18 jaar.  Tijd: 19.00 – 21.00 uur.
Kijk voor meer informatie en de link naar het aanmelden op www.overbetuwe.nl/puber.
 
Verjaardagen:
Een aantal weken geleden gaven wij aan dat we de verjaardagen niet meer kunnen noemen in de UDSG in verband met de AVG wet.
We kunnen wel noemen wie er de komende week jarig zijn: het is leuk voor de kinderen, dus dat gaan we voortaan doen.
De komende week zijn jarig:
Julie, Evi, Noortje, Rick, Joris, juf Lucy.
 
Hartelijk gefeliciteerd allemaal! Wij wensen jullie een super gezellige, onvergetelijke, verjaardag!
 
Welkom op onze school:
Op maandag 9 maart komen Eymen (groep 3/ 4) en Hafsa (groep 1-2 C) Türkyilmaz bij ons op school. Wij heten hen van harte welkom ‘op de Willibrordus’. Wij wensen jullie veel succes maar vooral veel plezier!
 
Spreuk van de week:
“Een appel per dag houdt de dokters weg: vooral als je goed mikt”…
 
Wij wensen jullie allemaal een goed weekend!
Tot maandag!