UDSG 06-09-2019

Beste ouders,
 
Gelukkig hebben er veel mensen gehoor gegeven aan de oproep voor klassenouder.
 
Onderstaand een overzicht:
Groep 1-2 A Esther Cornelissen (Chris)
  Vivian de Zeeuw (Seb)
Groep 1-2 B Roelie Tijssen (Isa en Noud van Dorst)
  Rosanne Jorens (Daan Tap)
Groep 1-2 C Ingrid Versteegen (Jens)
  Marieke Arts (Evi Rothoff)
Groep 3-4 Brenda v.d. Boom (Maud)
  Rianne Mombarg (Luuk)
Groep 4-5 Amanda van der Kolk (Thijs)
  Marijke Scholten (Niek)
Groep 5 Karin Blaauw (Thomas v. Herpt)
  Angelique van Maanen (Noud)
Groep 6 Daphne Feije (Bente)
Groep 7 Manon van Niersen (Isa Vermeulen)
Groep 8 Nicole Wouters (Thomas)
  Emilie Winnemuller (Bart en Tess)
  
Deze ouders zijn aanspreekpunt voor de leerkracht als er bijvoorbeeld hulp nodig is bij een activiteit. Zij vragen bijvoorbeeld ook ouders om mee te helpen met de luizen controle. 

ANWB Streetwise:
Op woensdag 18 september komt de ANWB een aantal praktijklessen bij ons op school verzorgen.
Net zoals ieder jaar doen de groepen 1 – 2; 3; 5 en 7 mee. In de loop van de jaren krijgt ieder kind elk onderdeel een keer aangeboden.

Planning:
Les Locatie groep aandachtspunt
Toet toet Speelzaal op school 1 en 2  
Blik en Klik Gymzaal aan het Dorpsplein 3 Kinderen moeten gymschoenen aan in de zaal!
Hallo Auto St. Willibrordusstraat 5  
Trapvaardig Schoolplein of Aai en Zwaai plein 7 Fiets mee die dag!!
 
De lessen vinden tijdens schooltijd plaats. Mocht er hulp nodig zijn van een ouder: dan wordt die gevraagd door de leerkracht of via de klassenouder. De kinderen worden voor 18 september voorbereid tijdens een theorieles zodat ze de termen een beetje kennen die op deze dag gebruikt worden. Wij vinden het belangrijk dat kinderen op een veilige manier deelnemen aan het verkeer en willen ons steentje bijdragen, door ze praktijk én theorieles te geven.
Bij de lessen van groep 3 zal dit jaar extra aandacht zijn voor het dragen van fietshelmen.
 
Korfbaltoernooi op 18 september:
Op de sportvelden van het HPC in Zetten (Mammoetstraat 1, 6671 DL) wordt op woensdagmiddag een korfbaltoernooi georganiseerd door de Korfbalvereniging Zetten ’99 voor de kinderen van de groepen 5 en 6.  
De wedstrijden beginnen om 13.30 uur. De teams worden tussen 13.00 en 13.15 uur verwacht. Het toernooi is rond 17.00 uur afgelopen.
De teams die namens onze school mee doen hebben al getraind. Er wordt ook nog een trainingsavond door de vereniging georganiseerd op donderdag 12 september van 18.30 – 19.30 uur op de genoemde velden van het HPC in Zetten.
De begeleiding voor de teams voor woensdag is geregeld, maar het is natuurlijk ook heel erg leuk als er publiek is dat de deelnemers aan komt moedigen!
Let op: de kinderen gaan er zelf heen: dit wordt niet door school geregeld.
 
Luizencontrole:
De afgelopen week is er weer één groep en een aantal kinderen extra gecontroleerd i.v.m. een melding van hoofdluis. De ouders van die groep hebben bericht gehad via de persoonlijke inbox.
Belangrijk is dat u blijft kammen en mocht uw kind geen last hebben: toch een keer extra nakijken kan geen kwaad! Volgende week controleren we de betreffende groep nog een keer: met dank aan onze ‘luizenouders’ die toch altijd maar weer klaar staan!
 
Beker bestellen?
Wilt u nog een extra schoolbeker bestellen? Dat kan via Jeanet of de leerkracht van uw kind. De kosten zijn € 8,--. Dit bedrag kunt u afrekenen zodra de beker er is.
Bestellen kan nog t/m 13 september!
 
Geheugensteuntje:
10 september komt Mad Science een Promoshow wetenschap en techniek geven voor groep 3 t/m 8. Vervolgens bieden zij een naschoolse activiteit aan (hier zitten kosten aan verbonden). Indien u geïnteresseerd bent dan kunt u uw kind opgeven: kijkt u voor meer informatie op
https://nederland.madscience.org 
 
School’s Cool Overbetuwe:
School’s Cool Overbetuwe begeleidt leerlingen uit het basisonderwijs die door kwetsbare omstandigheden wel een steuntje in de rug kunnen gebruiken bij het maken van schoolwerk, bij het krijgen van zelfvertrouwen en succeservaringen of bij het sluiten van vriendschappen. Dit project is ook voor leerlingen die de overstap maken van de basisschool naar het Voortgezet Onderwijs.
Er worden mentoren gezocht die wekelijks bij een gezin langs willen gaan om een leerling te helpen.
Voor meer informatie kunt u mailen naar: danielle.van.deutekom@fortewelzijn.nl of bellen: 06-23389641.
 
Slimmerikenkwis in Herveld op 13 september a.s.:
Onze school doet ook mee! Een delegatie van het team gaat mee doen aan de Slimmerikenkwis die op vrijdagavond 13 september georganiseerd wordt door de vereniging Begin van ’t Endt.
Begin van ’t Endt viert dit jaar het 10-jarig jubileum, vandaar dat er in het weekend van 11 t/m 13 oktober 3 dagen feest gevierd wordt. Op 12 oktober is de kindermiddag. Dan treedt Troef! op: je weet wel…meester Edwin en Tom! Op 13 oktober gaan we horen wie uiteindelijk de Slimmeriken zijn: maar het is natuurlijk al heel erg leuk om mee te doen! We zijn benieuwd! Kijk maar eens voor meer informatie op www.beginvanendt.nl! Noteert u deze data al vast!
 
Verjaardagen:
8 september:    Milou Lamse
11 september:  Xander van Baal
12 september:  Liam Geerlings, Mila Geerlings, Nick Walbeek
 
Hartelijk gefeliciteerd allemaal! Wij wensen jullie een super gezellige, onvergetelijke, verjaardag!
 
Spreuk van de week:
‘Communicatie is vaak het grootste probleem van de oplossing’
 
Wij wensen jullie een heel fijn weekend!