UDSG 06-11-2020

Beste ouders,
 
Ondanks de strengere coronamaatregelen werken we op school met de kinderen heel hard én vooral met veel plezier.
Ook zitten de ouders/vrijwilligers die aan het schoolplein mee willen helpen, niet stil.
Vorige week lieten we al de graafmachine voor de kinderen zien; de tegels zijn allemaal weer netjes gelegd en deze week zijn de boomstammen ‘omgetoverd’ tot bankjes. Onder toeziend oog van de kleuters (op veilige afstand) is het altijd leuk om te werken!

 
 
 
Raad van Toezicht:
Zoals u misschien wel weet wordt het bestuur en de  directie van onze school vertegenwoordigd door Maaike Jansen. Tevens is er een Management Team actief in het beheren van diverse belangrijke zaken die aan de orde komen bij het besturen van een school. Met de leden van de Raad van Toezicht, de directie/bestuur en het management team wordt regelmatig overleg gepleegd over de diverse portefeuilles. De Raad van Toezicht van onze school wordt vertegenwoordigd door:
  • Sjoerd Ankersmit (vader Joes en Lieve) voorzitter en portefeuille personeel
  • Sabine Oosterlaar (moeder Wessel en Boaz Keuper) secretaris
  • Bas Herckenrath (vader Sofie) portefeuille huisvesting
  • Jimmy Berns (vader Fenna) portefeuille financiën
  • Inge Verweij (moeder Lizze) portefeuille onderwijs
We hebben vorig schooljaar afscheid genomen van Suzanne Swarts (moeder van Fenne Brenk), aangezien Fenne in groep 8 zat en van school gegaan is. Via deze weg willen we haar dan ook hartelijk bedanken voor haar inzet voor onze school.
Wij zijn heel blij dat Inge Verweij, moeder van Lizze uit groep 1-2 A,  zich aan wilt sluiten bij de Raad van Toezicht en de Portefeuille Onderwijs voor haar rekening neemt.
Wij wensen je veel succes Inge en vooral veel plezier.
 
Lege flessen aktie:
De afgelopen weken heeft de Ouderraad big bags geplaatst op diverse plaatsen op het schoolplein met het verzoek om lege flessen te doneren aan school. Dit heeft echt veel opgebracht. Aangezien we nu door de Corona maatregelen weinig activiteiten kunnen organiseren wordt het geld gespaard totdat er weer iets leuks georganiseerd kan en mag worden. Via deze weg wil de Ouderraad alle ouders hartelijk bedanken voor hun bijdrage. Er wordt zeker iets leuks mee gedaan voor de kinderen.
Men heeft zich voorgenomen om 2x per jaar een flessenactie te organiseren direct na de meivakantie en direct na de herfstvakantie. Handig om te weten…
 
Schoolfotograaf:
Maandag 9 november is het zover! Alle kinderen mogen op de foto.
Op woensdag 11 november mogen de broertjes en zusjes op de foto (ook degenen die nog niet of niet meer bij ons op school zitten).
Locatie: kleutergymzaal: dit is de achteringang van school (te bereiken via Kerkhofpad).
Tijd:   Wie:   Duur:  
08.30 uur   Brusjes A t/m L   45 minuten  
11.15 uur   Brusjes M t/m Z   45 minuten  
 
Door de verscherpte maatregelen kunnen we echter niet toestaan dat ouders binnen wachten. Dus neemt u in ieder geval een goede jas en paraplu mee als het wisselvallig weer is.
Mocht het problemen geven om een kind mee te geven aan de hulpouder voor de foto, dan lossen we dit wel op. Vandaar dat wij deze ouders vragen om een mondkapje en handschoenen mee te nemen
Tip: doe vrolijke, gekleurde, kleding aan (niet fluorescerend!); een mooi kapsel en een mooie lach op het gezicht : dan wordt het zeker een mooi portret! Veel plezier allemaal!
Bestellen van de foto’s:
Na 2 weken ontvangt uw kind van de leerkracht een inlogkaartje met een uniek inlognummer en wachtwoord. Via www.fotokoch.nl kunt u met deze gegevens inloggen en uw foto’s bekijken en bestellen. En er is een leuke actie: indien u binnen 10 dagen bestelt dan ontvangt u van Foto Koch de groepsfoto gratis! U hoeft niet persé meerdere foto’s te bestellen! U betaalt via iDeal of creditcard. U kunt dit nummer ook doorgeven aan familieleden die de foto ook willen bestellen: zij kunnen dit op deze manier ook zelf regelen.
 
Sinterklaas:
Via de media horen wij al dat de intocht dit jaar anders georganiseerd gaat worden. Geruchten gaan dat Sinterklaas dit jaar niet komt vanwege Corona. Dat is ook begrijpelijk gezien zijn hoge leeftijd en het feit dat we nu nog maar met een beperkt aantal mensen  ‘over straat’ mogen. Toch willen we op school zijn verjaardag niet ongemerkt voorbij laten gaan. We gaan dit feest vieren op 3 december! Hoe we dat in gaan vullen, daar wordt nog aan gewerkt. Maar er wordt zeker feest gevierd.
Zodra wij zelf bericht ontvangen hebben van Sint, dan hoort u dat van ons!
Op maandag 9 november begint het Sinterklaasjournaal weer!
 
De St. Willibrordusschool beweegt!
Het zal u ongetwijfeld bekend zijn: door minder te snoepen, meer fruit te eten en aandacht te hebben voor het sporten zetten we ons beste beentje voor om gezond te leven en een goede conditie te krijgen/houden.
Op school willen we dit ook: een fruit als tussendoortje en een boterham bij de lunch met melk of aanmaak.
En natuurlijk helpt het mooie schoolplein ook: de kinderen kunnen lekker rennen, voetballen, schommelen en spelen en daar wordt ook veel gebruik van gemaakt.
In de kleutergroep 1-2 B hebben we nóg een uitdaging staan: kijkt u zelf maar!
 
De kinderen hebben, samen met onze conciërge Rob een mooie ‘hometrainer’ gemaakt.
En…er wordt heel veel gebruik van gemaakt!
En hopelijk gaan we het redden: jong geleerd…
 
 
Bezoek van onze burgemeester, mevrouw Hoytink:
We werden verrast door het verzoek van onze burgemeester om een kijkje bij ons op school te mogen nemen. Dat is natuurlijk altijd fijn: tenslotte zijn we heel trots op onze school.
In het kader van Jeelo, zijn de kinderen van de groepen 7 en 8  bezig om een krant te maken. Het bezoek van de burgemeester kwam heel goed uit! De kinderen hebben een persconferentie gehouden en de burgemeester had er veel plezier in om hieraan mee te werken! Er was goed over de vragen nagedacht: het ‘thema’ was Corona. “Wat kun je als burgemeester doen om de mensen binnen de Gemeenschap zo veel mogelijk te ondersteunen”.
Een mooie ervaring voor de kinderen om op deze manier kennis te maken met de burgemeester én met de wereld rondom de journalistiek/media.

 
 
Op vrijdag 6 november heeft Marlies Rothoff (oud leerling) een workshop gegeven in de groepen 7 en 8. Marlies is journalist en zij heeft de kinderen verteld wat de kneepjes van dit vak zijn en hoe ze een interview en het schrijven van een artikel het beste aan kunnen pakken.
Over een aantal weken zal ook dit project, via de reeds aangekondigde tentoonstelling, te bewonderen zijn!
 
Verjaardagen:
Deze week zijn jarig: Luca, Noor, Jules, Lianne, Matz, Alexander, Niek en Sem.
Hartelijk gefeliciteerd allemaal! Wij wensen jullie een super gezellige verjaardag!
Tevens vragen wij uw aandacht voor Luca, hij is 4 jaar geworden en komt bij ons op school!
Hartelijk welkom Luca. Wij wensen je heel veel succes, maar vooral veel plezier ‘op de Willibrordus’!
 
Spreuk van de week:
“Het meest oprechte compliment dat we kunnen schenken is aandacht!”
 
Wij wensen jullie allemaal een heel fijn weekend! Tot maandag, de ‘ foto dag’!