UDSG 07-02-2020

Beste ouders,
 
Juf Marieke
Wij zijn blij u te kunnen vertellen dat juf Marieke vanaf volgende week weer af en toe op school is. Ze gaat starten met reïntegratiewerkzaamheden. Na verloop van tijd zal ze ook gaan assisteren in groep 1-2 C.  Wij wensen Marieke veel succes en hopen dat ze de draad weer goed op kan pakken!
 
Gastlessen door leden Stichting Gehandicapten Zorg Overbetuwe:
Op woensdagmorgen 12 februari komen een aantal leden van Stichting Gehandicapten Overbetuwe zgn. ‘gastlessen’ geven.
Deze mensen zijn slecht ter been, kunnen niet goed zien of zijn zelfs blind of kunnen bijv. een arm of hand niet gebruiken.
Ze vertellen en laten de kinderen van groep 7 zien hoe zij zich redden in het dagelijks leven ondanks hun handicap.
De kinderen mogen zelf ook ervaren hoe het werkt: hoe moet je bijv. koken als je niet of niet goed kunt zien. Hoe doe je boodschappen, hoe neem je deel aan het verkeer.
Wij zijn blij dat we deze mensen mogen ontvangen en dat de kinderen ervaren dat je veel geluk hebt als je gezond bent en alles ‘gewoon kunt’.
Wij wensen iedereen veel plezier!
 
Carnaval op school!
Over 2 weken is het al zo ver!
Opening Carnavalsseizoen op school:
Op donderdag 13 februari vieren we ‘gekke hoedjes dag’. Alle kinderen mogen een ‘gek’ hoedje op doen die dag. Het seizoen wordt geopend door prins Levi de Feestblusser en prinses Fleur. Ouders mogen die dag ook iets langer blijven als ze de kinderen naar school brengen. We blijven allemaal buiten en genieten alvast van de carnavalsmuziek. Na de opening gaan alle kinderen naar hun klas terug en misschien is er dan nog wel een kleine verrassing…
Op vrijdag 21 februari vieren we met z’n allen Carnaval op school.
Dit jaar vieren we dit feest ook écht op school. In verband met de verbouwing van ‘de Hoendrik’ hebben we besloten dat wij Carnavalsvereniging ‘de Deurdouwers’ op school ontvangen en met hen samen feest gaan vieren.
Prins Bas de Feestbouwer en zijn hofdames Marieke en Petra, jeugdprins Levi de Feestblusser en prinses Fleur (onze ‘eigen’ Levi en Fleur uit groep 8) en een aantal belangrijke leden van de CV gaan met ons samen het carnavalsweekeinde openen!
De kinderen van de groepen 3 t/m 8 hebben een optreden ingestudeerd, een aantal leden van de Ouderraad zorgt nog voor een verrassing en verder zijn we op deze vrijdag druk met feesten!
Er zal ook een traktatie zijn: de ouders van kinderen met een allergie zijn hiervan op de hoogte gebracht. De kinderen mogen die dag verkleed naar school komen. Confetti, spuitbussen, e.d. blijven thuis.
Om 12.15 uur start voor alle kinderen de voorjaarsvakantie!
   
De kinderen van groep 1 :
Zij zijn op vrijdag eigenlijk vrij. Maar als ze toch graag carnaval mee willen vieren op school, dan zijn zij ook van harte welkom. Zij mogen dan, onder begeleiding van een ouder/opa/oma/etc. van 08.45 – 10.00 uur mee komen feesten!
Ouders kunnen hun kind uit groep 1 en begeleider via de link bovenaan de pagina opgeven.



Ouder enquête:
Eens per 4 jaar wordt de ouderenquête gehouden. Wij willen graag weten of u als ouders onze werkwijze/aanpak waardeert en waar eventueel verbeterpunten liggen. U krijgt in het voorjaar een vragenlijst aangeboden via de mail. Dat wordt vroegtijdig aangekondigd.
Wat wij nu graag van u willen weten: klopt het emailadres nog dat wij op school hanteren?
Wilt u dit even controleren in het ouderportaal van Parnassys en een wijziging doorgeven via email (info@willibrordusherveld.nl) of aan Jeanet?
Indien er andere wijzigingen zijn (bijvoorbeeld ander telefoonnummer) dan kunt u dat natuurlijk ook altijd doorgeven.
De resultaten van deze enquête en eventuele actiepunten koppelen wij aan u terug via de UDSG.
 
Leerling enquête:
Wij willen ook graag van de leerlingen weten hoe zij over ons onderwijs denken. Dus ook bij hen wordt eens per 4 jaar een korte vragenlijst afgenomen.
Verder zijn we ieder jaar verplicht om de veiligheid en het welbevinden van kinderen te bevragen. Dus in de aankomende periode vullen de kinderen ook deze vragenlijst in .
De onderzoeken die wij doen:
Voor de kinderen van de groepen 4 t/m 8 de leerling enquête.
Voor de kinderen van de groepen 5 t/m 8 de Sociale Veiligheidsmonitor.
De resultaten van deze onderzoeken en eventuele actiepunten koppelen wij aan u terug via de UDSG.
 
De AVG wet:
Deze wet is er om de privacy van eenieder te beschermen. Dat heeft veel voordelen, maar het beperkt soms ook onze manier van communiceren met elkaar.
Foto’s plaatsen van activiteiten wordt moeilijker en we moeten voorzichtig zijn met privacy gevoelige informatie zoals namen en geboortedata.
Vandaar dat u voortaan het rubriekje “verjaardagen” moet missen in de Uit de School Geklapt.
Wij vonden het leuk om de kinderen dit kleine beetje extra aandacht te geven: maar dat mag dus niet meer op deze manier.
 
Spreuk van de week:
‘Wie durft te verdwalen, vindt nieuwe wegen’
 
Wij wensen jullie allemaal een heel fijn weekend, tot maandag!
 

Deelname carnaval groep 1