UDSG 08-09-2023

Beste ouders,

Afgelopen woensdag hebben we, in het kader van het Jeelo thema: ‘zorgen voor je zelf en voor anderen’ én in het kader van de Gouden Weken een picknick georganiseerd voor kinderen én ouders.
Wij willen de kinderen een groot compliment geven! Sommige kinderen waren vergeten dat we gingen picknicken en hadden geen lunch bij zich: anderen wel en zij stelden zelf voor om te delen én er bij te komen op ‘zijn of haar’ kleedje. Het zorgen voor elkaar is al goed gelukt!  Het was gezellig en een fijne ontspannen manier om ouders te ontmoeten en even een praatje te maken. We zijn goed begonnen en heel trots op ‘onze’ kinderen.

Hartelijk gefeliciteerd meester Joost! 
Meester Joost is al 25 jaar bij ons op school! Reden voor een feestje!
Dit hebben we dan ook gevierd!
Na de startvergadering van 25 augustus jl. hebben we samen met enkele familieleden van Joost even wat gedronken en een pubquiz gespeeld in de koffiekamer op school. We wilden eigenlijk een ‘kampspel van groep 8’ spelen in het bos (dat vindt Joost hartstikke leuk), maar helaas was het te slecht weer om dit te kunnen doen. Daarna zijn we naar een restaurant gegaan dat Joost uitgekozen heeft.
Het was gezellig en leuk om meester Joost in het zonnetje te zetten: dat hebben we nog extra onderstreept met een mooi lied dat door juf Elly en juf Esther geschreven is.
 
Informatieavond:
Ook deze avond is goed bezocht door ouders. Wij vinden het fijn om iets te vertellen over de methodes, het materiaal en de plannen voor het komende schooljaar. Heel belangrijk is de kennismaking met ouders en leerkrachten. Op deze manier is de drempel om met elkaar te overleggen minder hoog!
 
Briefje op de voordeur:
Misschien hebt u het al gezien. Wij verzoeken ouders en anderen die bekend zijn binnen de school (en de weg weten) om via de zij-ingang binnen te komen (links om de hoek zit een poort, die is open en dan loop je door en zie je nog een deur).
Wij hebben dit gedaan omdat de kinderen die in de groepen naast deze ingang zitten heel snel afgeleid zijn, ze willen de deur openen en kunnen zich daardoor moeilijk concentreren.
Wij hopen op uw begrip! Dank je wel.
 
Flyer dorps enquête van Dorpsbelangen:
Alle ouders van de school ontvangen in de persoonlijke inbox een flyer. U kunt deze invullen en dan in de container gooien die bij de poort bij de hoofdingang van school staat. Er staan nog meer containers in het dorp. Het is belangrijk om uw mening te geven zodat de Stg. Dorpsbelangen weet wat voor de bewoners in Herveld-Andelst belangrijk is om aan te pakken.

Partou: 2e ruimte KDV: 
Een weekje later, maar toch…op maandag 11 september wordt de nieuwe ruimte voor Partou/Kinder Dag Verblijf in gebruik genomen.
Wij vinden het fijn dat we dit mede mogelijk hebben kunnen maken en wensen de medewerkers van Partou veel succes en vooral veel plezier!
 
Reservekleding: 
Het begin van het schooljaar…een lange dag op school…leuk om samen te spelen…dan wil het nog wel eens een keer mislukken om op tijd naar het toilet te gaan!
Gelukkig hebben wij reservekleding. Maar we merken nu toch dat we er snel ‘doorheen’ zijn.
Vandaar ons verzoek: wilt u eens kijken of er kleding is dat uw kinderen te klein is maar dat wij dan nog wel voor andere kinderen kunnen gebruiken?
We kunnen veel gebruiken: bovenkleding meisjes en jongens, ondergoed meisjes en jongen, sokken.
Ook voor de kinderen van de groepen 3 en 4 is het soms nog nodig, dus als u over hebt! Wij houden ons aanbevolen!
 
Klassenouders:
Fijn dat u zo snel gereageerd hebt. We moeten ook ouders teleurstellen, omdat we dan (te) veel aanmeldingen hebben voor één groep. Maar toch missen we nog een klassenouder voor groep 1-2 B.  Hopelijk wordt dit nog ingevuld!
Onderstaand het overzicht van de klassenouders
1-2 A: Linde Hoppenreijs en Annediene Markus
1-2 B:  
1-2 C:  Rianne Schimmel
3:         Dianna Lijst en Linda van Kooten
4 A:     Joyce Vink en Carlijn de Waardt
4–5 B: Vivian de Zeeuw
5 A:     Marieke Rothoff
6:         Amanda v.d. Kolk en Ingrid Bults
7:         Brenda v.d. Boom en Vera van Dijk
8:         Dymph van der Meijde en Manon van Niersen
 
Deze ouders ontvangen volgende week informatie over de rol als klassenouder.
 
Ontvangen post:
Wij ontvingen van het Sociaal Team Overbetuwe een uitnodiging voor een bijeenkomst: ‘Hoe blijf ik in gesprek met mijn puber’. Deze bijeenkomst is op donderdag 21 september in Theater de Kik in Elst om 19.30 – 21.30 uur. Informatie en aanmelden kan via: www.sociaalteamoverbetuwe.nl/ouderbijeenkomsten.
 
Geheugensteuntje: envelopjes GGD: onderzoek 10- en 11 jarigen:
De eerste dag van deze triage is gepland op donderdag 14 september a.s.. Hebt u de vragenlijst nog niet ingevuld c.q. ingeleverd? Het envelopje kan ingeleverd worden bij de leerkracht van uw kind. Wij verzamelen alles voor de GGD.
 
Typ cursus LOI Kidzz:
De kinderen van de groepen 6 t/m 8 hebben een envelop mee gekregen met informatie over bovengenoemde typ cursus.
Er is nog informatie beschikbaar. Even vragen bij Jeanet.
U kunt inschrijven via loikidzz.nl/typen of de inschrijfkaart invullen en die voor 6 oktober meegeven aan uw kind. Deze mogen naar Jeanet. Wij zorgen er dan voor dat deze doorgestuurd worden.
 
Data om al vast te noteren in uw agenda:
Studiedag: woensdag 11 oktober: de kinderen zijn deze dag vrij.
Studiedag: dinsdag 31 oktober. De kinderen zijn die dag vrij.
Maandag 6 november: schoolfotograaf (en donderdag 9 november).
Dinsdag 5 december: Sinterklaas viert zijn verjaardag bij ons op school (wij hebben deze week een mailtje naar Spanje gestuurd en de afspraak gemaakt!).
 
Verjaardagen: 
Deze week zijn jarig:
Aimy, Tijn, Marenthe, Liam, Mila, Len en Sepp!
Hartelijk gefeliciteerd allemaal! Wij wensen jullie een super gezellige, onvergetelijke, verjaardag!
Wij vragen uw speciale aandacht voor Tijn. Hij wordt 4 jaar en komt bij ons op school. Hij is na de zomervakantie al begonnen: Tijn heeft er zin in! Wij wensen je veel succes maar vooral veel plezier ‘op de Willibrordus’ Tijn!
 
Spreuk van de week:
“Waarom moeilijk doen, als het samen kan!” (Loesje)

Wij wensen jullie allemaal een heel gezellig, zonnig weekend!