UDSG 08-11-2019

Beste ouders,
 
Sint:
Het lijkt nog wat vroeg, maar op maandag 11 november begint het Sinterklaasjournaal weer!
Op 5 december viert Sint zijn verjaardag bij ons op school. Hij komt op ludieke wijze aan, dus als u wat ruimer in de tijd zit op die dag, dan is het leuk als u samen met uw kind kunt blijven kijken en de Sint met zijn Pieten kunt verwelkomen. Om plm. 08.45 uur gaat iedereen naar binnen en dan mogen de ouders naar huis/naar het werk.
De kinderen worden voor de verjaardag van de Sint ‘getrakteerd’ op een uitgebreid programma: denk aan schoen zetten, knutselen met de adoptiegroep, Pietengym, de grote Sinterklaasshow, de Troef Sinterklaasvoorstelling en dan natuurlijk de echte verjaardag van de Sint op 5 december. Voor de groepen 6 t/m 8 is er dan een Playbackshow! Daar beginnen de kinderen zo langzamerhand al over na te denken en te oefenen.
Dus kortom: er staat een gezellige tijd voor de deur. Veel plezier allemaal!
 
Ouderraad:
Op maandagavond 4 november heeft de jaarvergadering van de Ouderraad plaatsgevonden waar u inzage kon krijgen in het financieel jaarverslag van de Ouderraad. 
Ook dit jaar hebben we het jaar positief weten af te sluiten, ondanks toenemende kosten en dalende inkomsten.
De Ouderbijdrage voor het schooljaar 2019-2020 zal wederom € 25,00 per kind bedragen.
In de persoonlijke inbox van de schoolapp ontvangt u een brief waarin wij vragen om de jaarlijkse bijdrage over te maken.
Hopelijk mogen we ook dit schooljaar weer rekenen op uw bijdrage, zodat de Ouderraad weer vele leuke activiteiten voor onze kinderen mogelijk kan maken.
 
Vijfde ziekte en waterpokken:
Mocht er binnen uw gezin iemand zijn die de 5e ziekte of waterpokken heeft, wilt u dit dan op school doorgeven? Ook als diegene niet bij ons op school zit!
Genoemde ziektes zijn namelijk heel besmettelijk en gevaarlijk voor iemand die zwanger is (gevaarlijk voor het ongeboren kind) en voor kinderen die kwetsbaar zijn. Graag melden: voorkomen is beter!
 


Inloop op school:
Sinds begin dit schooljaar werken we met een inloop voor de groepen 1 t/m 8. Het bevalt ons en de kinderen prima. Er wordt zowel door kinderen als ouders regelmatig gebruik van gemaakt. We merken echter ook dat in sommige groepen de les niet om 8:30 uur kan beginnen omdat er nog veel ouders in de klas zijn. Wilt u goed op de tijd letten? De leerkrachten willen echt om 08.30 uur beginnen: er wordt vaak klassen-overstijgend gewerkt en dan is het lastig als de groepen niet tegelijkertijd starten. Bedankt voor uw begrip!
 
Luizencontrole:
Op maandag 11 november wordt groep 5 gecontroleerd aangezien wij een melding binnen kregen van hoofdluis. Op deze dag graag geen mooie kunstwerken in de haren van de kinderen.
Wij vragen u om, indien u ontdekt dat uw kind hoofdluis heeft, dit te melden bij de leerkracht van uw kind of bij Jeanet. Er worden dan ouders opgeroepen die de hele groep controleren.
Daarmee kunnen we misschien voorkomen dat er meer kinderen last krijgen van deze ongenode ‘gast’. Ook bij twijfel mag u ons best vragen om even mee te kijken…geen probleem!
 
Oproep Kinderkerstkoor:
Wij kregen van parochie H. Maria Magdalena een uitnodiging voor het Kinderkerstkoor. Dit koor gaat oefenen voor de kerstviering van 24 december (van 18.00 – 20.15 uur) in de Werenfriduskerk in Elst.
Deze oproep is voor de repetities die gehouden worden:
Waar? De Hoeksteen in Elst, Pr. Irenestraat.
Wanneer? 26 november, 3 december, 10 december en 17 december.
Tijd: van 18.45 – 19.45 uur.
Hoe: aanmelden kan naar emailadres: ippietje@gmail.com (naam, school en emailadres doorgeven).
Dus bij twijfel: ga gewoon even kijken: best leuk om samen te zingen en te oefenen voor de kerstviering!
 
Tip: Landerij de Park in Elst:
Kijk eens op de website www.landerijdepark.nl  bij activiteiten: er staan voor de herfst en winter diverse leuke activiteiten. Voor elk wat wils!
 
Verjaardagen:
 9 november:  Jules van Manen, Lianne Vilier
10 november: Matz v.d. Boom
11 november: Niek Scholten
12 november: Sem v.d. Meijde
13 november: Lizze Verweij, Wessel Keuper
14 november: Luuk Degen



Hartelijk gefeliciteerd allemaal! Wij wensen jullie een super gezellige, onvergetelijke, verjaardag!
Wij vragen uw speciale aandacht voor Lizze Verweij, zij wordt 4 jaar en komt bij ons op school.
Lizze is al een paar keer komen oefenen en heeft er echt zin in! Wij wensen je heel veel succes maar vooral veel plezier ‘op de Willibrordus’ Lizze!

Spreuk van de week:
 
 
 
Fijn weekend allemaal, tot maandag!