UDSG 08-12-2023

Beste ouders,
 
Wat was het gezellig dinsdag!
 

Sint en de pieten kwamen aan in een Old timer: dat was gaaf!
De bezoekjes aan de groepen 1 t/m 5 waren heel erg leuk: Sint heeft hier heel erg van genoten.
En wat waren er veel cadeautjes in de Schatkamer: geweldig.
De kinderen van de bovenbouw hadden surprises voor elkaar gemaakt. Daar kwamen hele kunstwerken tevoorschijn! Er werd ’s morgens opgetreden in de groep voor de Playback show. ’s Middags was de grote finale en deze werd gejureerd door Sint en Piet!
Uiteindelijk hebben de meiden uit groep 6 gewonnen op een liedje van Suzan en Freek:  Slapeloosheid. 
Lisa, Evi en Floor: hartelijk gefeliciteerd. Jullie hebben het geweldig gedaan!
 
Nadat we Sint en de Pieten hartelijk bedankt hadden voor deze mooie dag, hebben we hen allemaal uitgezwaaid! Tot volgend jaar!  

Voorbereiding voor kerst: 
Zodra de Sint weer vertrokken is richting Spanje gaan we aan het werk voor Kerst. De kinderen krijgen het ‘verplichte’ werk (taal, rekenen, lezen) aangeboden in kerstsfeer én in de klas zijn ze druk met het versieren van de boom.
De kleuters hebben wel een heel mooie boom gemaakt!
 
Ouderraad: Kerstviering: 
Zoals we al aangekondigd hebben, zijn de ouders én broertjes/zusjes (die nog niet op school zitten) van harte welkom in het Kerstcafé op donderdag 21 december als de schoolgaande kinderen van het kerstdiner genieten in de eigen klas.
 

De kerstmenu’s voor de diners in de klassen hangen bij de klassen: u kunt het gerechtje dat u wilt maken invullen!
 
Hebt u de big bag zien staan bij de hoofdingang? Hier kunt u de kerstspullen (plastic of kunststof) kwijt die u zelf niet meer kunt gebruiken. De ouderraad gaat er dan de kerstbomen buiten mee versieren. Dank u wel!

Zaklamplezen: 
Het klinkt bijzonder, en dat is het ook.
Het is heel rustgevend.
De kinderen lezen in het ‘bijna’ donker, met hun eigen zaklamp, op een lekker kussentje en genieten van hun eigen gekozen boek.
Hoe fijn kun je een dag beginnen!
 
Donkere dagen voor kerst…fietsen en wandelen we veilig? 
Helaas zien we dat er veel kinderen naar school fietsen zonder licht! Ook degenen die wandelen naar school moeten een hesje aan waardoor ze duidelijk opvallen in het verkeer. 
Wilt u er op letten dat uw kind ‘zich laat zien: ook in het donker?’ 
  
Bureau Halt:
Op woensdag 13 december komt een medewerker van Bureau Halt, Sem, in de groepen 8 een vuurwerkvoorlichting geven. Hier wordt het mogelijke gevaar van vuurwerk nog eens onder de aandacht gebracht maar ook wat de overlast voor andere mensen is én wat de gevolgen daarvan  kan zijn.
In januari komt Daphna van Bureau Halt om iets te vertellen over het gedrag Online. Hierin wordt o.a. aandacht besteed aan het grensoverschrijdend gedrag. Het is goed dat de kinderen hier wat meer over horen of het in ieder geval nóg een keer horen en hierin is ook aandacht voor de gevolgen hiervan.
 
Deelkast:
We zagen dat er weer producten in de deelkast gezet zijn.  Wilt u nog aan ons voornemen denken om de deelkast nu ‘extra’ te vullen voor Kerst? Deze wordt in de week van 18 december leeg gehaald.
 
Gevonden voorwerpen:
De bakken puilen uit! Wilt u even kijken of er iets van u in zit, in de kerstvakantie worden deze bakken leeg gemaakt en gaan de spullen in de containers op het Dorpsplein (kleding, schoenen)…

Niet vergeten: 
Melden als uw kind geplaagd wordt door luizen, een ziekte als waterpokken, krentenbaard of iets dergelijks. Het is altijd beter als wij op de hoogte zijn!
 
Verjaardagen: 
Deze week zijn jarig: Olivia, Fedde, Elyna, Luuk, Ninthe, Jace en Anouk!
Hartelijk gefeliciteerd allemaal! Wij wensen jullie een super gezellige, onvergetelijke verjaardag!
Wij vragen uw speciale aandacht voor Elyna. Zij wordt 4 jaar en komt bij ons op school! Wij wensen je veel succes, maar vooral veel plezier ‘op de Willibrordus’ Elyna!
 
Spreuk van de week:
‘De ultieme kerstverlichting is natuurlijk gewoon een sterrenhemel’
 
De Sint hebben we uitgezwaaid: tot volgend jaar!
Welkom Kerstman! Onze mooie bomen en stalletjes zijn bijna klaar!
 
Wij wensen jullie allemaal een heel fijn weekend!