UDSG 09-06-2023

Beste ouders,
 
Dank je wel! 
Wij hopen dat u ook zo genoten heeft van de Avondvierdaagse en dan met name de gezellige intocht op vrijdagavond. Na een lekkere traktatie wandelden we samen naar de finish. De leden van de ouderraad hadden er voor gezorgd dat iedereen een mooie gouden krans kreeg én ze hadden lange slingers van gouden vlaggetjes gemaakt. Dat was een hele mooie ‘touch of gold’ namens de St. Willibrordusschool.
We willen de leden van de ouderraad hartelijk bedanken voor hun goede zorgen bij dit evenement. Het is veel werk en we moeten niet vergeten dat zij dat allemaal in hun vrije tijd doen: om de kinderen een gezellige wandelweek te bezorgen!
Maar ook de ouders die zich als groepsleider ingeschreven hadden: hartelijk bedankt.
We voelen ons verantwoordelijk voor de groep die we leiden en dan is het niet altijd leuk om kinderen terecht te wijzen op ‘gevaren’ of gedrag dat niet gepast is, maar het is op dat moment wel nodig.
Allemaal hartelijk bedankt dat u met onze school meegewandeld hebt. Het is vooral gezellig en fijn dat we zo’n groot evenement in ons eigen dorp ook goed weten te ondersteunen.
Op naar de 51e editie!
O ja….bent u nog vergeten om de hesjes in te leveren? Wilt u deze dan aan uw kinderen mee geven?
 
Korfbaltoernooi op woensdag 7 juni:
We hebben met 5 teams meegedaan aan het korfbaltoernooi. Twee teams hebben de eerste prijs mee naar huis genomen en één team de derde prijs. Hartelijk gefeliciteerd, goed gedaan! Maar bovenal zijn we trots op alle spelers die er weer een gezellige en sportieve middag van hebben gemaakt. Dat kunnen we wel zien op de foto!
  
 
Rapporten weer mee terug naar school!
Op maandag 10 juli krijgen de kinderen het 2e rapport mee!
Wij missen echter nog best veel rapporten.
Wilt u kijken of het rapport nog thuis ligt en dit aan uw kind mee teruggeven naar school?
Indien het rapport kwijt raakt, dan kunnen wij daar wel een nieuwe voor maken, maar daar moeten we dan wel kosten voor berekenen! Dus graag even kijken en de rapporten z.s.m. mee terug geven.
Dank je wel.
 
Melding van luizen! 
Wij ontvingen een melding van luizen. De ouders van de kinderen van de betreffende groep hebben al een bericht via de app ontvangen.
Wilt u uw kind regelmatig checken op hoofdluis?
Dit wordt op school niet meer standaard gedaan, daarom vragen wij u dit zelf regelmatig te doen!
Indien u luizen ontdekt bij uw kind, wilt u dat dan op school melden?
Mocht het kammen moeilijk gaan, dan raden wij u aan de haren van uw kind na het wassen (met gewone shampoo) in te smeren met een crèmespoeling en de haren vóór het uitspoelen door te kammen met een luizenkam. Dan komt u er goed doorheen.
Indien u wel neetjes ontdekt maar deze niet uit de haren krijgt, dan kunt u ook nog een verbandgaasje, gedompeld in azijn, om de tanden van de kam prikken en dan kammen. Door de azijn laten de neetjes los.
 
Berichtje van de MR: 
Op dinsdag 13 juni vindt er weer een MR vergadering plaats.
De start van deze vergadering is gezamenlijk met de Raad van Toezicht. We gaan gezamenlijk evalueren hoe het met het interne toezicht is gesteld.
Daarna vergaderen we afzonderlijk van elkaar verder. Bij de MR staat o.a. op de agenda de QuickScan van het team en de sociale veiligheidsmonitor.
Ook worden we bijgepraat over het formatieproces en we hopen de laatste puntjes op de i te zetten van het huishoudelijk reglement.
Wilt u nog een agendapunt inbrengen of iets bespreekbaar maken binnen de MR? U kunt ons mailen op mr@willibrordusherveld.nl.
 
Brigadiers in het nieuwe schooljaar: 
De moeder van Thom, Manon, zorgt voor het rooster van de brigadiers.
Voor het nieuwe schooljaar komen we nog mensen tekort op:
Donderdag: de ochtend (08.15 uur)  of de middag (14.30 uur) en
Vrijdag: middag om 14.30 uur (er is een mogelijkheid om iemand te verschuiven van de ochtend naar de middag, dus als u ’s morgens wel ruimte hebt, dan zou dat ook kunnen).
Stel dat u wel graag wilt helpen, maar dat de gevraagde momenten niet schikken, wilt u zich dan toch aanmelden, het zou namelijk kunnen dat er in het rooster met andere brigadiers nog wat verschoven kan worden.
 
Safe the date! 
Dinsdag 11 juli is een speciale dag.
We organiseren op die dag het Schoolfeest en vanaf 14.30 uur organiseert de Ouderraad het Pleinfeest!
Vorig jaar was dit een groot succes: er waren leuke spellen op het plein én er werd voor eten en drinken gezorgd (tegen contante betaling of via QR code). Het thema dit jaar is : kleuren (maar geen regenboog!).
Wilt u deze dag al vast in uw agenda reserveren?
 
Zomervakantie: 
Aangezien er aan het einde van het schooljaar diverse feestprogramma’s zijn: afscheid groep 8 en de Reuzendag (afscheid van de kleutertijd), krijgen de kinderen niet allemaal tegelijk vakantie.
Onderstaand een overzicht:
Groepen 1:       woensdag 12 juli om 12.15 uur. In verband met de reuzendag op 13 juli, dan zijn de
kinderen van groep 1 vrij!
Groepen 2:      Reuzendag op donderdag 13 juli. De kinderen van groep 2 krijgen om plm. 14.00 uur
vakantie! Ze starten deze dag iets later: om 09.30 uur
Groepen 8:      Eindmusical op donderdag 13 juli! Daarna nemen we definitief afscheid van deze
brugpiepers en start voor hen de vakantie.
Groep 3 t/m 7:  vrijdag 14 juli om 12.15 uur!

Ontvangen post: buitenspeeldag op 14 juni:
Voor de buitenspeeldag wordt er door Patricia Jacobs op het grasveldje bij het Jupiterpark een mooi spelprogramma in elkaar gezet met diverse voetbalspellen. Er is ook een sponsor benaderd die veel mooi voetbalspullen weggeeft én er is een traktatie voor iedereen!
Tijd: van 14:00 uur tot 16:00 uur.
Veel plezier allemaal!

Verjaardagen: 
Deze week zijn jarig:
Jaylinn, Lois, Femke, Ava, Sofie, Kjelt, juf Sandra en juf Ingrid.
Hartelijk gefeliciteerd allemaal! Wij wensen jullie een super gezellige, onvergetelijke, verjaardag!
Wij vragen uw speciale aandacht voor Ava. Ze wordt 4 jaar en komt bij ons op school! Ze heeft al een paar keer ‘geoefend’ en vindt het super leuk dat ze nu bij haar buurmeisje op school zit!
Wij wensen je veel succes, maar vooral veel plezier ‘op de Willibrordus’ Ava!
 
Spreuk van de week:
‘Toetsen: zitten die niet op een piano?’(Loesje)
 
Wij wensen jullie allemaal een heel fijn weekend! Tot volgende week!