UDSG 11-09-2020

Beste ouders,
 
De kinderen van de groepen 1,2 3, 5 en 7 hebben afgelopen woensdag (9 september) een praktijk verkeersles gehad van de medewerkers van ANWB Streetwise. De kinderen worden op deze manier goed voorbereid op het verkeer. We laten jaarlijks de groepen 1-2, 3, 5 en 7 deelnemen: op deze manier komen alle kinderen aan de beurt. De kinderen en de medewerkers van de ANWB waren zeer tevreden!
 
Grote zorg!
U hebt het de afgelopen week vast al gemerkt: er waren 3 leerkrachten ziekgemeld met lichte verkoudheidsklachten. In het nieuws is het al veel vermeld, maar wij hebben nu zelf ondervonden dat het laten testen en het wachten op de uitslag erg lang duurt. Momenteel hebben we nog steeds geen duidelijkheid over de uitslagen.
 
Gelukkig hebben we de vervanging deze week rond kunnen krijgen met behulp van de invalpool, eigen leerkrachten die extra komen werken en leerkrachten die op hun ambulante dag voor de groep staan. Inmiddels weten we dat de invalpool niet meer aan de aanvraag kan voldoen en ook kunnen we onze eigen medewerkers niet onbeperkt extra belasten.
 
Indien deze problematiek blijft bestaan is de kans zeer groot dat er (een) klas(sen) naar huis gestuurd wordt. Wij zullen er alles aan doen om dit te voorkomen, maar het is goed hier wel vast rekening mee te houden.
Het streven is dat, mocht een klas thuis moeten blijven, wij dit uiterlijk de avond vooraf aan u communiceren. Zo heeft u tijd om, indien nodig, opvang te regelen. We geven de kinderen dan ook de dag vooraf huiswerk mee zodat ze thuis verder kunnen werken aan de schooltaken.
Indien de kinderen niet thuis hoeven te blijven, is het mogelijk dat uw kind meer dan 2 verschillende leerkrachten krijgt in één week.
 
We zijn in contact met het RIVM om de te nemen maatregelen goed door te spreken en met elkaar te overleggen over eventuele tussenoplossingen. Wij willen u laten weten dat wij onze uiterste best doen, maar dat we niet anders kunnen dan de voorschriften te volgen. Wij vertrouwen op uw begrip in deze situatie.
 
We merken dat ouders het soms lastig vinden om bij lichte klachten een keuze te maken of het kind naar school kan of niet. Overleggen is altijd de beste manier om elkaar op de hoogte te houden; dus bel gerust om te bespreken wat het juiste is om te doen. Bel ons ook als het kind langer dan twee dagen thuis is. Dan bespreken we wat de mogelijkheden zijn voor het onderwijs.
 
Digi-d:
Indien er een Coronatest afgenomen moet worden dan is het moeilijk om in contact te komen met de GGD. U kunt ook via internet een afspraak maken met uw Digi-d-code. Ook voor de kinderen kunt u een digi-d code aanvragen. Dan hebt u de keuze om een ‘gebied’ aan te geven waar u getest wilt worden. Mocht er iemand ‘uitvallen’ dan bent u misschien sneller aan de beurt.
Wij wensen u allemaal veel sterkte, wijsheid en vooral een goed gezondheid in deze Coronatijd.

Klassenouders:
Het is gelukt: we hebben voor alle groepen ouders bereid gevonden om klassenouder te zijn.
Groep  
1-2 A Vivian de Zeeuw
  Esther Cornelissen
1-2 B Marloes v.d. Waart (moeder Tibbe)
1-2 C Margriet Hasselbach
3 Ingrid Versteegen
4 Brenda v.d. Boom
  Rianne Mombarg
5 Roelie Tijssen
6 Angelique van Lavieren
  Marja Bosch
7 Daphne Feije
  Tineke Spée
8 Manon van Niersen (moeder Isa)
 
De leerkrachten hadden zelfs de luxe om een keuze te maken. Dus als u het niet geworden bent: dan wil dat niet zeggen dat uw hulp niet nodig is dit jaar. Sommige leerkrachten kiezen voor 1 klassenouder en anderen voor 2. Voor diegenen die het nu niet zijn: bedankt voor uw aanbod en zoals gezegd: uw hulp zal zeker op enig moment gewaardeerd worden. Dank u wel.
De klassenouders krijgen van Jeanet een email met daarin informatie die van belang kan zijn.
 
Studiemiddag:
Op dinsdag 22 september is er studiemiddag.
De kinderen zijn dan om 12.15 uur vrij.
Waarschijnlijk hebt u dit al genoteerd: maar een geheugensteuntje is altijd fijn!
In de agenda op de school app zijn alle studiedagen/middagen opgenomen.
 
Vacature MR:
 
Nieuw lid van de MR gezocht!
 
Onze MR (Medezeggenschapsraad) denkt en beslist mee over schoolzaken en levert daarmee een bijdrage aan de kwaliteit van het onderwijs voor onze kinderen en de werkomstandigheden van het schoolpersoneel. De MR overlegt met de directie/schoolbestuur over belangrijke schoolzaken, zoals schooltijden, werktijden, de besteding van geld, verbeteringen in het onderwijs, de keuze van een lesmethode etc.
 
Lars Tamboer zal onze MR na 6 jaar trouwe dienst verlaten. Daarom zijn wij op zoek naar versterking. Voel jij je als ouder betrokken bij onze school? Wil je in plaats van alleen toekijken ook meepraten en meebeslissen? Dan is de MR misschien iets voor jou!
 
In de Medezeggenschapsraad zitten 3 vertegenwoordigers van de ouders en 3 vertegenwoordigers van de personeelsleden. De taak van de MR op een school lijkt erg op die van de OR (ondernemingsraad) in een bedrijf. Het schoolbestuur moet ieder belangrijk besluit voorleggen aan de MR. Over sommige onderwerpen adviseert de MR het bestuur en er zijn ook zaken waarin de MR een zwaardere stem heeft via het instemmingsrecht. Dan moet de MR eerst akkoord zijn voordat het bestuur verder kan. De Medezeggenschapsraad kan ook ongevraagd een standpunt kenbaar maken aan het schoolbestuur. Een leuke verantwoordelijke klus!!

We vergaderen 6 keer per jaar en soms een keer extra als er iets speciaals moet worden besloten. Je hebt ook wat tijd nodig om de vergaderingen voor te bereiden. Alles bij elkaar kost het je ongeveer 2-3 uur per maand.
 
Ben je geïnteresseerd? 
Neem dan voor 18 september contact op met:
Linda van Elk, voorzitter van de MR én leerkracht van groep 8a.
Tel: 0488-452976 of e-mail: lindae@willibrordusherveld.nl
 
Muziekworkshops!
We kregen bericht van de muziekvereniging St. Willibrordus dat ze weer muziekworkshops mogen geven! Jaarlijks komt de muziekvereniging bij ons op school en geven in groep 5 een muziekles. Dit jaar is dat echter uitgesteld i.v.m. corona.
Ze mogen dus nu wel weer proeflessen geven en deze zijn op:
Data: maandag 14 en 28 september 2020.
Tijd: van 15.00 – 15.20 uur.
Waar: In de loods van Toon Veens, Binnenstraat 23 in Herveld. (Je rijdt het pad af tot op de parkeerplaats. Daar zie je de toegangsdeur naar de loods. Je loopt de loods door en komt in de kantine terecht: daar zijn de proeflessen).
Door wie: de dirigent, de heer Hans van Hees.
Aanmelden: via willibrordus.ha@gmail.com.
Indien je klachten hebt, mag je niet aanmelden!
 
Schoolkorfbal:
Dit gaat helaas niet door dit jaar i.v.m. Corona.
 
Verjaardagen:
Deze week zijn jarig: Xander, Liam, Mila,  Sepp, Esmee, Sara, Boaz en Lachlan.
Hartelijk gefeliciteerd allemaal. Wij wensen jullie een super gezellige verjaardag!
Wij vragen uw speciale aandacht voor Sara, zij wordt 4 jaar en vindt het best wel spannend maar ook heel leuk om samen met haar zus naar ‘de Willibrordus’ te gaan!
Wij wensen je heel veel succes, maar vooral veel plezier op ‘de Willibrordus’ Sara!.
 
Spreuk van de week:
“Doe iets geks, denk iets moois, zeg iets liefs; dan heeft elke dag iets Positiefs!”
 
Wij wensen jullie allemaal een heel fijn weekend! Tot volgende week!