UDSG 11-12-2020

Beste ouders,
 
Kerst:
Elke dag wordt door de kinderen de adventskrans bewonderd die in de hal hangt.
Ook gaan de kleuters elke dag naar de gymzaal om even stil te staan bij het kerstfeest. Er worden liedjes gezongen en versjes opgezegd/gelezen. Op deze manier bereiden de kinderen zich voor op het kerstfeest en leren ze dat het belangrijk is om aandacht aan een ander te schenken.



“Lieve woorden:
In mijn hoofd zitten woorden
daarmee maak ik mensen blij
’t zijn de allerliefste woorden die ik ken
ze zijn van mij
weet je wat? Ik zeg ze gauw
want ze zijn van mij voor jou.
 
Jij bent goed, jij bent aardig
jij bent mooi, jij maakt me blij
jij bent leuk, jij bent grappig
jij bent de allerliefste voor mij.
 
Fijne feestdagen en een gelukkig 2020!”
 
Melodie: 1,2,3,4 hoedje van…..papier
1,2,3,4 kaarsjes staan er in de krans
1,2,3,4 in de adventskrans
Het derde kaarsje, mag nu aan
Mag nu aan
Het derde kaarsje mag branden gaan
 
Want over 1 weekje gaan we naar de stal
Want over 1 weekje is het kerstkind er al
 
Geheugensteuntje:
Volgende week donderdag vieren we kerst op school. Dit jaar mogen de kinderen een extra lekkere kerstlunch (in hun eigen trommeltje) meenemen met fruit en 1x drinken voor die dag. School zorgt voor drinken tijdens de lunch.
We hanteren de reguliere schooltijden (zie ook Uit de School Geklapt van 04-11-2020).
 
Verlichting op de fiets!
We kregen de tip van een oplettende brigadier dat sommige kinderen zonder verlichting rijden! Het is ’s morgens vaak mistig of slecht weer, waardoor het erg lang donker is.
Eigenlijk is het niet onze verantwoording: maar wilt u kijken of de verlichting van uw kind in orde is!
Voorkomen is véél beter!
  
Foto Koch:
De kinderen hebben afgelopen maandag de inlogkaart meegekregen van Foto Koch. Met deze code kunt u online inloggen op de website van Foto Koch. Hier vindt u een overzicht aan mogelijkheden voor het bestellen van foto’s, fotopakketten of fotogeschenken. Indien u binnen 10 dagen inlogt dan ontvangt u de groepsfoto gratis!
 
Leerkrachten groep 8:
Per 1 januari stopt het ouderschapsverlof van meester Guido en komt hij ook op de dinsdag werken. Vanaf het nieuwe schooljaar worden de lesdagen van juf Linda en meester Guido anders verdeeld. Juf Linda staat op maandag en dinsdag voor de klas en meester Guido op woensdag, donderdag en vrijdag. Op dinsdag is meester Guido ambulant voor zijn MT taken en het Ruimtestation. Op woensdag is juf Linda ambulant voor coaching en begeleiding van leerlingen.
 
Gemeente Overbetuwe: Stichting Leergeld:
Wij ontvingen een schrijven van de Gemeente inzake de veiligheid rond de jaarwisseling.
U zult misschien denken: er mag toch geen vuurwerk meer. Dat klopt. Geen siervuurwerk, maar fopvuurwerk wel. Er wordt rond de jaarwisseling nog gecontroleerd op vuurwerk. Wij verwijzen kortheidshalve naar de site: https://www.rijksoverheid.nl/onderwerpen/vuurwerk/vuurwerkverbod-oud-en-nieuw-2020-2021.
 
Hoofdluis:
We hebben een melding van hoofdluis gehad in groep 3 en in groep 5.
Deze kinderen zijn behandeld en worden elke dag gekamd. Bij hen is deze lastpost al bestreden.
Wij verzoeken de ouders van deze groepen, maar eigenlijk van alle groepen, vriendelijk om uw kind even na te kijken op hoofdluis. Wij kunnen deze service nu niet bieden, dus vandaar dit verzoek aan u.
Zodra u twijfelt of u vindt ook hoofdluizen bij uw kind: wilt u dit dan melden bij juf Maaike of bij Jeanet, dan kunnen we samen bepalen wat er nodig is.
 
Medezeggenschaps Raad MR:
Wij willen u erop attenderen dat het jaarverslag schooljaar 2019-2020 van de MR op de app staat (onder de button MR/OR).
 
Ouderraad:
Zoals u op de website en in onze schoolgids kunt lezen zijn een aantal ouders actief in de Ouderraad. De leden van de ouderraad zorgen voor de ‘extraatjes’ binnen de school, die naast het lesgebonden programma georganiseerd worden.
Denk hierbij aan het Sinterklaasfeest, Kerst, Carnaval, het Pleinfestijn, het Schoolreisje, het Schoolfeest. De leden van de ouderraad geven deze activiteiten vorm en ze werken het uit.
Tijdens activiteiten wordt er voor eten en drinken gezorgd. Maar ook materialen voor het schoolplein: denk aan het zeil over de zandbak en een nieuwe net-schommel dat is bekostigd door de Ouderraad. Zij betalen dat gedeeltelijk van de vrijwillige ouderbijdrage en gedeeltelijk uit de acties die ze regelmatig bedenken (bijvoorbeeld lege flessenactie). Ook hebben ze tijdens de Corona-sluiting vanaf maart gezorgd voor versiering rond de school toen iedereen weer naar school mocht.
Echt leuk dat we zo veel enthousiaste ouders hebben die zich vrijwillig voor onze school in willen zetten.
Tijdens de afgelopen jaarvergadering is er afscheid genomen van vier trouwe leden: Sabrina van Baal, Edith Nanninga, Mirella Frentz en Miranda Rooijakkers.
Wij willen hen hartelijk bedanken voor hun inzet en voor de vele vrije uurtjes die ze aan school besteed hebben!
Er zijn ook een aantal nieuwe leden gevonden: zij stellen zich even aan u voor.

Hallo. Ik ben Peter van Hal. Vader van Mats (6 jaar, groep 2) en Sep (bijna 2 jaar). Eind december verwachten we onze 3e zoon. Met straks 3 van die druktemakers op de Willibrordus is mezelf aanmelden voor de ouderraad wel het minste wat ik terug kon doen voor alle docenten.. 😉
Het eerste jaar zal ik vooral meekijken wat er zoal gedaan wordt door de ouderraad (en dat is heel veel ben ik al achter!) en zal ik me gaan bemoeien met de verkeerslessen / examen en de avondvierdaagse.
 Groeten Peter
 
Ik ben Henk Doeleman getrouwd met Jolanda, papa van Lize (groep7) en Jesse (groep3).
De ouderraad was op zoek naar mannen. Bij deze ben ik nu lid van de ouderraad.
 Ik vind het leuk om activiteiten mee te organiseren. Door mijn onregelmatige werk heb ik hier dan ook wel eens de tijd voor.
 Jullie zullen me vast wel een keer zien lopen en spreken. Groet Henk Doeleman
 



Mijn naam is Thera Toxopeus-Rikken. Ik ben getrouwd met Owen en moeder van Jelle.
Ik ben geboren in Haalderen en voor de liefde, in 2010, naar Andelst gekomen.
Naast mijn werk als klantenservicemedewerkster bij de Gemeente Arnhem vind ik het leuk om deel te nemen aan verschillende activiteiten en verenigingen,
zo leer je mensen kennen en komen er fijne contacten tot stand.
Ik draag graag mijn steentje bij als lid bij de OR. Het is leuk om mooie activiteiten te organiseren en zo betrokken te zijn bij de school.
Dit jaar was natuurlijk anders dan anders en waren er veel dingen die niet door mochten gaan en ja, het is nog even volhouden in deze coronatijd.
In 2021 zullen toch nog veel leuke activiteiten volgen en dan zeg ik:  'vele handen maken licht werk'.
 


Mijn naam is Bart Hasselbach.
Toen ik jaren geleden de Willibrordusschool als leerling verliet had ik niet durven denken dat ik dit jaar lid zou worden van de Ouderraad. Ik vind het belangrijk om een steentje bij te dragen aan een prettige leeromgeving voor alle kinderen, zoals onze dochter Julia. Binnen de Ouderraad neem ik het penningmeesterschap over voor de komende 3 jaar.
Ik werk als docent aan de HAS Hogeschool in Venlo. Samen met mijn vrouw Margriet en dochter wonen wij met z'n drieën in 'n klushuis in Andelst.
Heeft u vragen over de Ouderraad? Laat het mij even weten.
 
De ouderraad bestaat nu uit:
Susan Swartjes (voorzitter)
Joyce Purwin (secretaris)
Bart Hasselbach (penningmeester)
Manon van Niersen
Ageeth Vilier
Marloes v.d. Waart
Amanda v.d. Kolk
Saskia Meijering
Corine Helmink
Daisy Elings
Loes Turk
Sandra Gerritsen
Roelie Tijssen
Thera Toxopeus
Peter van Hal
Henk Doeleman
 
Wij hopen dat er binnenkort weer wat meer activiteiten georganiseerd mogen worden. Maar voorlopig zijn we hier door de Corona maatregelen in beperkt.
Wij wensen jullie allemaal veel plezier en bedanken jullie voor alle mooie activiteiten die georganiseerd worden. En natuurlijk voor  jullie vrije tijd die je aan onze school besteedt!
 

Het schoolmaatschappelijk werk (SMW) is er voor jou!

Het SMW is er speciaal voor jouw kind en jou als ouder op deze school. Wanneer het even niet zo lekker loopt, of wanneer je behoefte hebt aan iemand die met jou en je kind meekijkt, zijn wij er! Deze keer belichten we het thema ‘Pesten’!
Bijvoorbeeld: Je merkt dat je kind thuis wat boos en mogelijk wat verdrietig is. Geen zin heeft om naar de school te gaan. En wanneer je hiernaar vraagt geeft je kind aan dat sommige kinderen niet aardig doen, buitensluiten of hem/haar zelfs pijn doen. Pesten kan in verschillende vormen en mate voorkomen. Oók pesten via Social Media komt steeds vaker voor! Veel kinderen hebben een mobiele telefoon en zitten op verschillende Social Media zoals WhatsApp, Instagram, Snapchat en Facebook. Voor deze laatste vorm: het online pesten hebben we een brochure toegevoegd.
Het is natuurlijk van groot belang dat je kind zich veilig en lekker voelt op school en dat het pesten, het gevoel van gepest worden, stopt. Iedere basisschool heeft een pestprotocol en zijn hier alert op. Toch kan het prettig zijn om in gesprek te gaan met het SMW. Het SMW kan samen met jou en eventueel je kind in gesprek gaan om te kijken naar mogelijke oplossingen.
Kijk voor meer informatie in de bijgevoegde brochure over pesten op Social Media.
Aan het SMW zijn geen kosten verbonden.
Ik ben Laura Thijsen, schoolmaatschappelijk werker en ik ben op maandag, dinsdag, woensdagochtend, donderdag en vrijdagochtend bereikbaar via l.thijsen@santepartners.nl
 
Groep “kind en scheiding”
In het volgende nieuwsbericht vindt u een brief van het maatschappelijk werk (Santé Partners) over de groep “kind en scheiding” die binnenkort gaat starten.
 
Verjaardagen:
Deze week zijn jarig: Luuk, Ninthe, Philou en Lara.
 


Hartelijk gefeliciteerd allemaal!
Wij wensen jullie een heel gezellige, onvergetelijke verjaardag!
Wij vragen uw speciale aandacht voor Philou. Zij wordt 4 jaar en komt bij ons op school. Ze is al een paar keer een kijkje komen nemen ‘op de school van haar grote zus’ en heeft er veel zin in!
Philou: wij wensen je heel veel succes, maar vooral veel plezier ‘op de Willibrordus’.
 
Spreuk van de week:
“In de drukte van de dag, proberen we alles te plannen en te bepalen…
neem eens wat gas terug en geef ’t geluk de kans om je in te halen”
(Jabbertje)
 
Wij wensen jullie allemaal een heel fijn weekend!
Tot maandag.