UDSG 12-01-2024

Beste ouders,
 
Gelukkig nieuw jaar! 
Wij wensen u allemaal een gelukkig 2024. We gaan er samen een mooi jaar van maken!
De kinderen zijn na de kerstvakantie vaak nog vermoeid: het is immers nog erg lang donker ’s morgens én dit jaar is het ook super koud! Konden we voor de vakantie niet naar buiten omdat het hard regende: nu is het super koud, maar gelukkig kunnen de kinderen zich dan wel warm spelen.
 
Juf Diana:
Juf Diana heeft in december Corona gehad en is hier weer ernstig ziek door geworden. Ze was goed bezig om te herstellen, maar door het ziek zijn heeft zij weer heel veel stappen terug moeten doen en was het niet mogelijk om te werken. Inmiddels is Juf Diana bijna twee jaar ziek. Dat betekent dat we een beslissing hebben moeten nemen over de toekomst. Helaas hebben wij samen geconcludeerd dat we afscheid moeten nemen van juf Diana. Dit is een moeilijk en erg verdrietig besluit. Wij zullen een lieve juf en fijne collega moeten gaan missen en andersom zal juf Diana de kinderen, de ouders en de collega's ook heel erg gaan missen. Maar het herstel en de gezondheid van Juf Diana staan op de eerste plaats en daarom is dit de juiste keuze.
U zult begrijpen dat deze beslissing zowel bij juf Diana als bij de collega's even een plekje moet krijgen.
Wij gaan nadenken over een passend afscheid voor juf Diana gezien de huidige situatie.
Wij zullen u hiervan op de hoogte houden.
 
Jeelo project: 
Op woensdag 10 januari is het Jeelo project: Veilig helpen begonnen.
De leerkrachten kwamen ’s morgens allemaal ‘gewond’ de klas in. De kinderen werden uitgenodigd om hen te verbinden, te helpen op welke manier dan ook om het mankement te verhelpen. Het was fijn te zien dat de kinderen een oplossing bedenken, of dat dan wel of niet helemaal EHBO-proof is maakt nu nog niet uit: ze gaan er in ieder geval mee aan de slag!
 
Voorleesontbijt
Vandaag is er een app verstuurd met de uitnodiging voor opa’s en oma’s om op woensdag 24 januari voor te komen lezen op de Willibrordusschool. We lezen voor van 08.30 – 09.00 uur en wij zorgen voor een ‘klein’ ontbijt.
We hopen dat er voldoende opa’s en oma’s vrij zijn om er samen een gezellig ontbijtje van te maken!
 
Foto Koch:
Maandag worden de juiste groepsfoto’s uitgedeeld in de klassen.
Het duurde even, maar dan hebben we ook wat!
 
Geheugensteuntje: 
Denkt u nog aan ‘de oortjes’ voor uw kind? In de komende weken worden de nieuwe CITO toetsen ‘Leerling in Beeld’ digitaal afgenomen. Uw kind heeft dan goede oortjes nodig!
Indien u er geen meer heeft of de oortjes die uw kind gekregen heeft van school zijn kapot, dan kan er op school een nieuw setje gekocht worden voor € 1,--.
Kinderen kunnen dit vragen aan Jeanet.
 
Brigadier gevraagd!  
Door veranderende werktijden hebben we op vrijdagmiddag om 12.15 uur een ‘vacature’ bij de brigadiers. We hebben dit binnen de groep niet op kunnen lossen. 
Onze vraag: wie heeft er tijd op vrijdagmiddag om 12.15 uur en wie wil deze taak op zich nemen? 
We proberen het nu per week ‘intern’ op te lossen, maar het is moeilijk om dit elke week te regelen gezien de werktijden van de ouders die nu brigadieren.
Indien we geen aanmelding krijgen, dan kan er op dat tijdstip niet gebrigadierd worden. We moeten namelijk altijd met 2 personen brigadieren. 
We hopen dat u nog een kwartiertje vrij kunt maken: het gaat tenslotte om de veiligheid van onze kinderen! 
U kunt zich aanmelden bij Manon (06-22530336) of bij Jeanet op school (0488-452976).  

Aanspreekpunt voor de brigadiers Manon: 
Na dit schooljaar gaat Manon stoppen als aanspreekpunt van de brigadiers. Haar zoon zit in groep 8 en gaat de Willibrordustijd afsluiten.
Manon maakt het rooster voor de brigadiers en regelt vervanging bij ziekmeldingen of andere verhindering van de brigadiers.
Het is een belangrijke taak en het is natuurlijk fijn als je een lijst met reserve-brigadiers hebt die je dan kunt bellen. Maar helaas werkt dat in de praktijk niet altijd en zien we Manon of haar man heel vaak brigadieren. Dat is fijn dat dit kan en daar hebben we geluk mee, maar zo gaat het normaal gesproken niet.
Wie zou Manon op willen volgen?
Vooropgesteld dat de voortgang super verloopt met het huidige rooster, maar onvoorziene omstandigheden heb je altijd: ziekte of andere werktijden of …
Wilt u er over nadenken? Het gaat dus om het rooster samenstellen, contact met de Gemeente om een voorlichtingsmoment te regelen voor de ‘nieuwe’ brigadiers en de voortgang: dus bereid willen zijn om iemand te regelen bij een verhindering.
Indien u interesse hebt, dan is het handig als u contact opneemt met Manon (06-22530336), zij kan u dan even bijpraten en uitleggen wat de bedoeling is.
Wij horen graag van u!
 
Verjaardagen: 
Deze week zijn jarig: Lucas, Saar, Seb en juf Nanine.
Hartelijk gefeliciteerd allemaal! Wij wensen jullie een super gezellige, onvergetelijke, verjaardag.
Wij vragen uw speciale aandacht voor Lucas: hij wordt 4 jaar en komt bij ons op school.
Hij is al een paar keer komen oefenen en vindt het heel erg leuk! Lucas wist de weg al een beetje omdat hij ook al naar Partou ging, maar nu gaat hij dan écht naar school.
Wij wensen je veel succes, maar vooral veel plezier ‘op de Willibrordus’ Lucas!
 
Spreuk van de week:  
‘Geluk is een richting, geen punt’ (Loesje) 
 
Wij wensen jullie allemaal een heel fijn weekend! Tot maandag! 
 
 

Aanmelden opa's en oma's