UDSG 12-03-2021

Beste ouders,
 
Veel ziekmeldingen:
Het is logisch dat we veel ziekmeldingen hebben: ‘snotneuzen’ en kinderen met koorts mogen niet naar school. Indien een kind niet getest wordt op Corona en 24 uur klachtenvrij is mag hij/zij weer naar school. Is hij/zij wel getest en de test is negatief, dan mag het kind naar school. Maar dan hanteren we ook het ‘gezond verstand’: bij koorts kun je toch beter uitzieken. Als kinderen langer thuis zijn en niet ziek zijn, is het fijn dat ze thuis aan school kunnen werken. We maken hierbij nog steeds gebruik van teams. Voor de groepen 5 t/m 8 staat er via Teams thuiswerk klaar. Kinderen kunnen hier zelf mee aan de slag zonder dat er eerst contact is geweest met de leerkracht. Ze kunnen ook vragen stellen via teams. Zodra de leerkracht tijd heeft zal hij/zij reageren. Wij vragen de ouders hierin mee te denken en de kinderen erop te attenderen dat ze voor school aan het werk kunnen.
 
Brigadiers:
Gelukkig hebben we 2 aanmeldingen van ouders die willen brigadieren. Dit is helaas nog niet genoeg. We hebben nog 3 plaatsen/tijden te vullen:
- maandagochtend om 08.15 uur: 1 persoon.
- dinsdagmiddag om 14.30 uur: 1 persoon.
- vrijdagmiddag om 14.30 uur: 1 persoon.
Wilt u nog eens kijken of één van deze tijden in uw agenda past? Wij horen het graag.
Het telefoonnummer van de contactpersoon Manon van Niersen is 06-22530336, maar u mag het ook op school doorgeven (aan Maaike of Jeanet). Het zou fijn zijn als we het rooster weer kunnen vullen. Veiligheid voor alles!
 
Hard gewerkt!
Wij hebben het er al eerder over gehad dat we trots zijn op de leerkrachten,  kinderen én de ouders die tijdens de Corona Lock down zo hard gewerkt hebben!
Maar onze conciërge Rob, met hulp van Rob Schepers, hebben ook hard gewerkt in die periode. Ze hebben het magazijn én de zolder opgeruimd. Dat is een hele klus, want een school heeft altijd te veel materialen en meubels, maar dat wil niet zeggen dat alles zomaar weg kan.
Vandaar dat wij ook zo blij zijn met het aanbod van Kees van Westrenen (vader van Merlijn en Isis) om gebruik te maken van een zgn. Box. Daar staan nu o.a. alle meubels in die we voorlopig niet nodig hebben. Via deze weg willen wij Kees hartelijk bedanken, fijn dat er zo mee gedacht wordt met school!
 
Evenementen op school:
Helaas is het zo dat sommige evenementen niet door kunnen gaan i.v.m. de maatregelen rondom corona. Mochten de maatregelen van de overheid tussentijds bijgesteld worden/soepeler zijn: dan komen wij hier op terug. Maar vooralsnog gaan onderstaande evenementen in aangepaste vorm of soms zelfs niet door.
Eitje Tik: gaat niet door.  
Koningsspelen: in de klas. De sportwerkgroep maakt een aangepast programma. 
Sponsorloop: gaat niet door. 
Sportdag 16 juni: niet op de sportvelden. We gaan nadenken over een alternatief programma met het thema sport.
Avondvierdaagse: gaat niet door, dit is al besloten door organisatie. 
Schoolreisje gaat vooralsnog door.
Kamp: 22, 23 en 24 juni 2021: Het streven is dat dit door kan gaan, mogelijk wel met aanpassingen. De kampleiding (juf Linda, meester Guido, meester Bas) gaat dit verder bekijken. Ouders en kinderen worden op de hoogte gehouden.
Musical: We willen wel een musical organiseren, maar of deze “live” getoond kan worden is nog de vraag. Als dit niet kan, gaan we op zoek naar een alternatief.
 
Gymmen in de nieuwe gymzaal!
Zoals het er nu naar uitziet gaan we vanaf 6 april (dinsdag na Pasen) weer gymmen in de nieuwe gymzaal. Best spannend! De Gemeente heeft al een rondleiding gegeven, de zaal is prachtig met nieuwe materialen, mooie kleedkamers en zelfs een mooie klimwand!
Wij krijgen in de komende weken instructies over het gebruik van de materialen.
Misschien zijn de regels m.b.t. het sporten in de gymzaal na 1 april iets versoepeld, anders gaan we bedenken hoe we de groepen verdelen, maar we gaan gymmen!
 
Doorschuifdag:
Misschien wilt u het alvast noteren in de agenda: op 6 juli is het doorschuifdag. De kinderen gaan een kijkje nemen in de groep en bij de leerkracht van het volgende schooljaar. De kinderen die na de zomervakantie bij ons op school komen worden dan ook uitgenodigd.
 
Jeelo:
Het onderwerp van Jeelo voor de groepen 5 en 6 is ontwerp je eigen kleding/meubels. Normaal hebben we bij ieder thema een gastles. Door corona is dat fysiek niet mogelijk, maar we kunnen wel online gasten uitnodigen om iets te vertellen. Zo heeft groep 6 via Zoom kunnen overleggen met onze oud-leerling Nienke Latta. Nienke heeft haar eigen label/kleding ontwikkeld ‘NIEN the Label’. Zij heeft verteld hoe ze dit aangepakt heeft en hoe ze er nu mee aan het werk is. We hoorden dat het al best druk is, dat is hartstikke fijn. Voor de kinderen een mooie inspiratie die goed aansluit bij dit onderwerp en voor Nienke leuk om het op deze manier te mogen vertellen. Wij bedanken Nienke via deze weg en wensen haar veel succes met school én met haar eigen label NIEN.
 
Geen snoep in de broodtrommel:
Wij snappen dat u denkt: na het brood mag hij/zij best een klein snoepje. Maar…er zitten nog 20 á 25 kinderen omheen die misschien ook wel zo’n klein snoepje lusten. Daarom vragen wij u vriendelijk dit niet te doen en het snoepje pas thuis te geven, na school, indien u dat graag wilt.
Het heeft eigenlijk hetzelfde effect als het uitdelen van uitnodigingen voor het kinderfeestje op school. Natuurlijk kunnen niet alle kinderen uit de klas uitgenodigd worden, maar het is niet leuk om in een groep “overgeslagen” te worden bij het uitdelen. Daarom vragen wij u vriendelijk de uitnodigingen zo mogelijk rond te brengen (aan huis) met of zonder uw kind.
 
Verjaardagen:
Deze week zijn jarig: Jesse, Chris, Lissy, Sam, Isabel, meester Arthur, Thomas en Swen.
Hartelijk gefeliciteerd allemaal! Wij wensen jullie een super gezellige verjaardag!
Wij vragen uw speciale aandacht voor Jesse. Jesse is 4 jaar geworden en komt bij ons op school. Hij is al een paar dagen komen ‘oefenen’. Dat is natuurlijk best spannend, maar hij vindt het heel leuk! Wij wensen je veel succes maar vooral veel plezier ‘op de Willibrordus’ Jesse!
 
Spreuk van de week:
‘Probeer maar eens thuis te spelen als je ouders er de hele tijd doorheen werken…’ (Loesje)
 
Wij wensen jullie allemaal een heel fijn weekend!