UDSG 12-05-2023

Beste ouders,

Na een vakantie van 2 weken is het fijn om de kinderen weer terug te zien. Het lijkt altijd of ze veel groter geworden zijn in die 2 weken en in ieder geval zijn de meesten al aardig gekleurd van de zon, die we toch ook wel gezien hebben in de vakantie.
Het is moeilijk om je weer te concentreren op school, te luisteren, te leren en vooral om ook weer een tijdje achter elkaar stil te zitten. Gelukkig went het snel en zijn de kinderen nu weer hard aan het werk gegaan!
 
Voor de kinderen van de groepen 8 is de laatste periode van de basisschool aangebroken. Nog een aantal weken ‘Willibrordus’. Die weken zullen gevuld worden met leren, maar ook met het kamp en de voorbereidingen voor de musical! Wij wensen jullie veel plezier en we hopen dat het voor jullie vooral ook een gezellige periode wordt.
 
Schoolvoetbaltoernooi in Elst:
De finales zijn gespeeld op woensdag 10 mei: deze waren verplaatst omdat het voor de meivakantie slecht weer was. Het meidenteam heeft de 3e plaats gehaald en het jongensteam de 4e plaats!
Goed gedaan! Het belangrijkste is natuurlijk dat het een sportief en gezellig toernooi was!
Wij willen ook de ouders bedanken die de tenues wassen: het is fijn als dit op een centraal punt gedaan wordt i.v.m. het behoud van de kleuren. Maar het is toch wel een heel werk! Dank je wel!
 

                    
 
 
 Nieuws van de MR 
Op maandag 17 april heeft de MR weer vergaderd. In de afgelopen periode is er vanuit de ouders geen input gekomen om mee te nemen als vergaderpunt tijdens deze vergadering.
We hebben ons gezamenlijk gebogen over het bestuursformatieplan, de incidentenregistratie en klachtenregeling en de concept jaarrekening. Maaike heeft uitgebreid uitleg gegeven en onze (kritische) vragen beantwoord. De volgende MR vergadering is op dinsdag 13 juni 2023. Het eerste deel van deze vergadering is gezamenlijk met de Raad van Toezicht. We gaan samen evalueren hoe het gaat met het intern toezicht. Daarna vergaderen we afzonderlijk van elkaar verder. Wilt u een onderwerp aandragen voor deze vergadering? Laat het ons dan weten via mr@willibrordusherveld.nl.
 
Medicijngebruik
Indien uw kind medicijnen nodig heeft en deze tijdens schooltijd in moet nemen, dan hebben wij daar een protocol voor. Er dient een formulier ingevuld te worden met de naam van het medicijn en de dosering. Hierin geeft u toestemming aan de leerkracht om er op toe te zien dat uw kind dit zelf in kan nemen. Het formulier kunt u vinden in de hal van de school, bij het kantoortje van meester Rob, of vragen mag natuurlijk ook!
 
Brigadiers: 
Helaas komen er nog steeds klachten binnen via de brigadiers dat ouders/grootouders de kinderen vlak voor school uit de auto laten stappen, terwijl dit het ‘gebied’ is dat de brigadiers op dat moment veilig proberen te houden en ander verkeer aansturen zodat de kinderen veilig over kunnen steken voor de kinderen.
Wij verzoeken u NIET aan het trottoir voor de school te stoppen. Er is genoeg ruimte op het kerkplein én het is de bedoeling dat als kinderen alleen uit hoeven te stappen u gebruik maakt van het Aai en Zwaaiplein. Wij verzoeken ouders dit ook aan de opa’s/oma’s door te geven!
De parkeerplaatsen tegenover de school zijn bestemd voor de teamleden en het team van Partou, dus niet om even te parkeren om de kinderen weg te brengen. Hiervoor is het kerkplein beschikbaar.
 
App ook voor opa’s en oma’s of andere oppas
Installeer de App van school ook bij uw oppas op de telefoon. Het is leuk om van het nieuws op de hoogte te zijn, maar het is zeker ook belangrijk om de regels te kennen (zoals hiervoor genoemd van de brigadiers). Dank je wel!
 
Vakantierooster:
Dit staat in de app onder vrije dagen. Indien u verder naar beneden scrolt dan staat daar ook het vakantierooster van volgend schooljaar.
 
Extra vrije dagen:
Volgende week is het Hemelvaartsdag op donderdag 18 mei. De dag erna, de 19e zijn we ook vrij.
Op 26 mei is het studiedag: alle kinderen zijn dan vrij.
Op 29 mei is het 2e Pinksterdag: we zijn dan allemaal vrij!
 
Jeelo afsluiting Leren voor Later 
Op woensdag 17 mei wordt dit Jeelo thema afgesloten.
De kleutergroepen houden een beroepenmarkt. Er is een oproep gedaan via de Pers.Inbox van de app. Misschien bent u nog vergeten te reageren: het kan nog! Leuk om de kinderen te vertellen over uw beroep: dat kan in uniform of tenue, maar zonder dat is het natuurlijk ook heel erg leuk om iets te horen ‘over het werk van een ouder/grootouder’.
U kunt zich aanmelden via het formulier dat bij de oproep zat, maar u mag het ook doorgeven aan de leerkracht van uw kind.
Vandaag gaan de kinderen van de groepen 5 en 6 naar de Smit: Mondra Opleidingen in Andelst. Ze gaan gezellig op de fiets! We zijn benieuwd wat ze van dit ‘oude ambacht’ vinden!

Gevonden voorwerpen:
De bakken bij de zij-ingang van school liggen weer aardig vol met gevonden voorwerpen.
Wilt u eens kijken of u iets mist of dat er iets van u bij ligt?
Als het te vol wordt gaan we het opruimen en het zou jammer zijn als er nog iets van u bij ligt…
 
Ontvangen uitnodiging: 
De familie den Hartog, Weteringsewal 5 6671LA te Zetten doet dit jaar voor de 3e keer mee met de Open boerderijdagen van Campina. Dit is op vrijdag 19 mei van 10:00 tot 16:00uur. De toegang is gratis voor iedereen! Voor jong en oud is er van alles te doen. De staldeuren zijn geopend en iedereen kan de kalfjes, jongvee en melkkoeien van dichtbij bekijken. Voor de kinderen zijn er allerlei activiteiten te doen, Ronnie de Rups neemt de kinderen mee via een routekaart over de boerderij, leuk en leerzaam. Verder is er Boerderij Bingo, Zonnepanelen puzzelen, kleuren, schminken, melkwegrace, en het proeven van toetjes.
 
Verjaardagen: 
Deze week zijn jarig: Bente en Thom en juf Mylou.
Hartelijk gefeliciteerd allemaal. Wij wensen jullie een super gezellige, onvergetelijke, verjaardag.

Spreuk van de week:
‘Moederdag: en dan feliciteert ze mij altijd dat ik zo’n leuke moeder heb’ (Loesje)
 
Wij wensen jullie allemaal een heel fijn weekend! Hopelijk met een beetje meer zon! Tot maandag!