UDSG 13-03-2020

Beste ouders, 

 Het coronavirus houdt iedereen bezig. Momenteel is er sprake van een pandemie en het aantal besmettingen in ons land neemt toe. Wij begrijpen dat dit voor u als ouder vragen oproept.  
Wij baseren ons handelen op de adviezen van het RIVM en de GGD. Wij houden de berichtgeving nauwlettend in de gaten. Indien dit tot nieuwe of gewijzigde maatregelen leidt, zullen wij u hiervan op de hoogte brengen via de persoonlijke inbox. 

 Moet de school dicht? 

Momenteel ziet de regering geen aanleiding om de scholen te sluiten. Alle kinderen en leerkrachten die geen klachten hebben mogen naar school. Er is veel kritiek op de beslissing dat de scholen openblijven. Het zal ons niet verbazen als er dit weekend toch anders wordt besloten. Wij vragen u hier vast over na te denken. 

Wanneer moet mijn kind thuisblijven? 

Kinderen en leerkrachten die klachten hebben zoals hoesten, neusverkoudheid, keelpijn en/of koorts moeten thuisblijven. Als de klachten 24 uur weg zijn, mag het kind of de leerkracht weer naar school. Indien kinderen op school koorts en/of verkoudheidsklachten ontwikkelen kunnen wij u bellen en vragen uw kind op te halen. Wij kregen de vraag of wij kinderen die thuis zijn huiswerk geven. Wij maken geen huiswerkpakketjes voor kinderen die thuis zijn.  

Mag ik mijn kind thuishouden? 

Als de school open is, moeten kinderen die niet ziek zijn naar school. In de Tweede Kamer is wel een motie aangenomen dat er geen boetes worden uitgedeeld voor kinderen die niet ziek zijn en toch thuisblijven. Indien alle ouders de verantwoordelijkheid nemen om hun kind met klachten thuis te laten, is er geen noodzaak om kinderen zonder klachten thuis te houden. Als uw kind of u als ouder bijzondere gezondheidsrisico’s loopt door het virus, hebben wij begrip voor de keuze om uw kind thuis te houden. 

 Wat als de leerkracht van mijn kind ziek is?  

Als een leerkracht ziek is, doen wij er alles aan om een vervanger te vinden. De kans is reëel dat er geen vervanger meer te vinden is. Dit kan tot gevolg hebben dat groepen thuis moeten blijven. U hoort dit zo spoedig mogelijk tot uiterlijk 8:00 uur ‘s morgens. Na overleg met Partou is bekend geworden dat indien een groep thuis moet blijven, zij niet vanzelfsprekend extra opvang kunnen verlenen. Ook zij hebben te maken met grote personele druk en moeten eerst de reguliere opvang “bemannen”.  

Mag ik als ouder nog op school komen? 

Zolang u als ouder geen klachten heeft, kunt u uw kind gewoon naar school en naar binnen brengen. Toch willen wij u verzoeken om tijdelijk de kinderen vanaf groep 3 zoveel mogelijk zelfstandig naar binnen te laten gaan. Indien u klachten heeft verzoeken wij u om niet in de school te komen, uw kind zelfstandig naar binnen te laten gaan en om geplande gesprekken af te zeggen. 

Gaan de geplande activiteiten nog door? 

Schooltennis: De afsluitende les, op 16 maart, voor de kinderen van groep 3 en 4 gaat niet door. De technische commissie van TVHA heeft dit vandaag aan ons laten weten. 

Theaterbezoek: Het theaterbezoek, op 19 maart, van de groepen 6-7-8 gaat niet door. We kregen vandaag telefoon van theater de Kik. De voorstelling wordt verplaatst. 

Boomplantdag: De boomplantdag, op 18 maart, gaat niet door. Een gedeelte van de beplanting wordt nog wel geleverd zodat we verder kunnen met de aanleg van het schoolplein. Dit wordt zonder kinderen op woensdagmiddag aangelegd. De boomplantdag zelf wordt verplaatst naar het najaar. Dan zullen de fruitbomen worden geplaatst samen met de kinderen en vertegenwoordigers van de gemeente.  

Muziekworkshop: De muziekworkshop in de groepen 5 op maandag 16 maart gaat door. Een aantal leden van muziekvereniging St. Willibrordus komen op maandagmiddag in groep 4-5 en 5 een muziekworkshop verzorgen. Kinderen maken kennis met een muziekinstrument en worden uitgenodigd een aantal (gratis) lessen te volgen. Wij hebben deze vrijwilligers verzocht alleen de theorie te behandelen. De praktijk kan later toegepast worden in de gratis lessen. Veel plezier! 

Grote rekendag: De grote rekendag op 25 maart gaat door. Op woensdag 25 maart besteden alle groepen aandacht aan rekenen. We weten van de vorige jaren dat de kinderen hier heel enthousiast mee aan de slag gaan! Het is mooi als je een T-shirt of trui of jurk hebt met cijfers er op om deze op 25 maart aan te doen!  

Wij rekenen er op dat deze dag weer net zo geslaagd en leerzaam zal zijn als voorgaande jaren! 

Verkeerskunsten: Verkeerskunsten gaat vooralsnog door  

Verkeerskunsten: 

2x per schooljaar worden er voor de onder- en bovenbouw (apart) praktijk verkeerslessen gegeven. 

Onze contactouders zijn: voor de onderbouw Amanda van der Kolk en voor de bovenbouw Isabel Leupen. Het is handig als er bij de diverse onderdelen een ouder staat die in kan grijpen als dat nodig is of gewoon handige tips kan geven. Het is best leuk om te helpen en kennis te maken met deze lessen.  

 
Voor de onderbouw zijn deze lessen gepland op donderdag 26 maart en voor de bovenbouw op dinsdag 24 maart.  

De kinderen van de bovenbouw hebben die dag de fiets nodig! 

Wilt u eens kijken of u tijd hebt om te helpen? 

Het tijdschema hieronder geeft de planning aan, dus als u een dagdeel kunt, dan is dat ook al fijn! 

Tijdschema Verkeerskunsten 

Dinsdag 24 maart 2020 (verkeersouder: Isabel Leupen) 

Groep 

Tijd 

Groep 5 (a en b) 

09.00 – 09.45 

Groep 6 

09.45 – 10.30 

 

Pauze  en wisselen materialen 

Groep 8 

11.00 – 11.45 

 

Pauze 

Groep 7 

12.30 – 13.15  

 

Donderdag 26 maart 2020 (verkeersouder: Amanda van der Kolk) 

Groep 

Tijd 

Groep 1-2A 

09.00 – 09.45 

Groep 1-2B 

09.45 – 10.30 

 

Pauze en  wisselen materialen 

Groep 1-2 C 

11.00 – 11.45 

 

Pauze 

Groep 3 * 

12.30 – 13.15  

Groep 4 (a en b)* 

13.15 – 14.00  

 

Wij zijn ons er van bewust dat we best vaak een beroep op u doen. 

Maar we zijn ons er ook van bewust dat we een grote diversiteit aan lessen aanbieden! 

Cultuur, praktijk Verkeer, Natuur praktijk, Sport, Muziek, Rekenen: en al deze lessen worden in een ‘ander jasje’ aangeboden. Het is fijn dat wij altijd een beroep op onze ouders mogen doen en wij denken dat het voor u ook fijn is om een kijkje te nemen bij deze lessen. 

Wij horen graag of u tijd hebt. Bedankt al vast voor uw medewerking.  

 Ouderenquête: 

Afgelopen maandag is naar ieder gezin een link voor de ouderenquête gemaild. Wij vinden uw mening belangrijk dus wij willen u vragen om deze vragenlijst in te vullen. Dit kan tot 29 maart. Bij voorbaat dank! 

 Kinderjury 2020: 

Een aantal kinderen hebben zich aangemeld om deel te nemen aan de kinderjury. Wij hebben via de bibliotheek een aantal boeken gereserveerd. De kinderen lezen de boeken en noteren in een ordner wat ze er van vinden. In mei sluiten we deze week een beetje feestelijk af en wordt er nog over de boeken gesproken: waarom vindt iemand dat boek zo mooi?  

Wij wensen de kinderen die deel willen nemen veel leesplezier! 

 Gevonden voorwerpen: 

Er is een zonnebril in een koker blijven liggen op school. Mist u die? Deze ligt bij Jeanet op het kantoortje. Ook liggen er weer veel spullen bij de gevonden voorwerpen in het portaaltje bij de zijingang van school. Mist u spullen? Het is allicht de moeite waard om daar even te kijken. 

 

Verjaardagen:  

Deze week zijn jarig:  

Chris, Lissy, Sam, Logan, Isabel, meester Arthur, Thomas en Swen. 

Hartelijk gefeliciteerd allemaal! Wij wensen jullie een super gezellige verjaardag! 

 Spreuk van de week: 

wanneer je praat, herhaal je alleen wat je al weet. Maar als je luistert, zou je iets nieuws kunnen leren…’ 

 Fijn weekend allemaal! Tot maandag!