UDSG 13-10-2023

Beste ouders,
 
Sponsorloop op donderdag 12 oktober: 
Ondanks dat het ongeveer de hele dag bleef regenen hebben de kinderen, met echt heel veel plezier, rondjes gerend rond de school.
We hebben al ‘grofweg’ een telling gehouden en denken dat we rond de € 5.000,-- bij elkaar gerend hebben. Geweldig! Maar dit is waarschijnlijk nog niet alles. De kinderen van de bovenbouw met sponsors die een bedrag per rondje ingevuld hebben, gaan nog met de kaart op pad om het geld te innen. De kinderen kunnen tot 1 november de kaart met het geld inleveren bij de leerkracht.
Het is fijn dat het nu bijna herfstvakantie is, dan heeft iedereen de tijd om even op pad te gaan.
Wij willen langs deze weg iedereen hartelijk bedanken die ons geholpen heeft om deze dag te laten slagen: de vrijwilligers van de MOV, de ouders die gebrigadierd hebben langs de weg en natuurlijk ook alle toeschouwers: wat fijn dat u de kinderen even aan kwam moedigen! En niet te vergeten: alle sponsors!
Hartelijk bedankt allemaal.
 
Kinderboekenweek: uitreiking gouden griffel en gouden penseel!
Zoals eerder aangekondigd hebben we een eigen griffel- en penselenwedstrijd gehouden. De griffel voor de kinderen van de groepen 5 t/m 8: zij mochten een verhaal, gedicht,… schrijven met als thema ‘Bij mij thuis’. En de kinderen van de groepen 1 t/m4 mochten hier een tekening van maken/schilderen.
Vandaag was de uitreiking: spannend!
Er werd een bronzen, zilveren en gouden griffel- en penseel uitgereikt.




Penseel: Goud voor Niek, Zilver voor Koosje Kik en Brons voor Luca.
Griffel: Goud voor Wessel en Jens (schrijversduo), Zilver voor Nikki en Brons voor Soof.

 Vanmiddag wordt de voorleesfinale van groep 7 en 8 gehouden.
Daar zullen wij in de volgende Uit de School Geklapt op terug komen.
 
Ouderavond Fides: 
Op maandag 9 oktober hebben wij de ouders in de gelegenheid gesteld om kennis te maken met het systeem dat Fides hanteert om de kinderen meer zelfvertrouwen te geven, meer begrip voor het gedrag van elkaar op te kunnen brengen én elkaar te wijzen op gedrag dat storend is.
We hadden liever meer ouders verwelkomd, maar degenen die er waren vonden het fijne informatie en vonden het fijn om op de hoogte te zijn van dit systeem c.q. de voorwerpen die hiermee te maken hebben. In de toekomst zullen we deze informatieavond zeker nog herhalen, dus voel je dan zeker welkom om aan te sluiten!  

Ouderenquête: 
Na de herfstvakantie ontvangt u een mail van WMK (Werken Met Kwaliteit) met het verzoek een enquête in te vullen.
Deze zgn. ouderenquête wordt één keer in de 4 jaar gehouden. De enquête blijft open staan van 23 oktober t/m
3 november 2023.
Door middel van deze enquête willen wij graag de mening van de ouders horen over bepaalde onderwerpen: de gang van zaken op school, het inzicht van de ouders, hoe ervaren ouders het onderwijs.
Ook mogen in die periode de kinderen van de groepen 4 t/m 8 een enquête invullen.
De leerkrachten vullen ook een enquête in.
Op die manier krijgen wij een beeld van de zienswijze van verschillende groepen die aan school verbonden zijn.
Uit deze enquêtes worden actiepunten gehaald die wij meenemen in ons Strategisch Beleidsplan.
Dit Strategisch Beleidsplan loopt In 2024 af en wordt opnieuw geschreven voor de periode van 2024-2029.
Wij verzoeken u dan ook vriendelijk om even tijd vrij te maken en de enquête in te vullen. Daarmee helpt u ons om er voor te kunnen zorgen dat uw kind op een fijne school zit waar ruimte voor iedereen is om te leren, maar ook ruimte is om zijn/haar mening en visie in te brengen.
 
 Leerlingen groep 7 op bezoek bij de Andalhof
‘Wij waren erg blij en enthousiast om naar de Andalhof toe te gaan. 5 kinderen gingen voorlezen. En de anderen gingen gymmen met de bewoners. Wij als klas vonden het heel bijzonder om daar te zijn. Bij het gymmen was het heel gezellig, de kinderen mochten zelf oefeningen bedenken. Ook hebben wij spelletjes gespeeld met de ouderen. Zij waren er heel erg blij mee.
Bij het voorlezen ging het uitstekend. Wij lazen voor en zij vonden de verhalen super leuk. Ook de voorlezers hebben spelletjes gespeeld en nu weten wij meer over de bewoners van de Andalhof. De klas vond het super leuk en de bewoners volgens ons ook.
Geschreven door: Mila & Eymen’.
 
Ook de leerlingen van groep 8 zijn op bezoek geweest bij de Andalhof:
Vrijdag 6 oktober was ‘de dag van de ouderen’. In het kader van het huidige Jeeloproject is deze groep naar de Andalhof gegaan en hebben ze gewandeld met de bewoners die dit zelf niet meer kunnen en in een rolstoel zitten. De bewoners én de kinderen hebben er van genoten! Sommigen willen zelfs wel op woensdag terug gaan om een wandelingetje te maken! Dat zou mooi zijn: maar dit was in ieder geval ook een heel leuke ochtend! Goed gedaan!
 


Schoolfotograaf 
Op maandag 6 november 2023 komt de schoolfotograaf op school. Dan wordt er van alle kinderen van school een portretfoto gemaakt en een foto van elke groep met de leerkracht(en).
Op donderdag 9 november 2023 komt de fotograaf nog een dagje om de broertjes/zusjes ook op de foto  te zetten (zgn. Brusjes-foto).
We hebben al een schema opgesteld voor de donderdag: als u gebruik wilt maken van de mogelijkheid om alle kinderen met elkaar op de foto te laten zetten, dan kunt u met onderstaande tijden rekening houden. De indeling is gemaakt op de eerste letter van de achternaam.

Donderdag 9 november:
08.30 uur: Brusjes A t/m L (45 minuten)
11.15 uur: Brusjes M t/m Z (45 minuten)
In de tussentijd worden de schoolgaande Brusjes uit de klassen gehaald om samen op de foto te gaan, daar hoeven de ouders dus geen rekening mee te houden. Dat wordt door school geregeld.
Indien u hier vragen over heeft, dan horen wij het graag. In overleg kan er veel geregeld worden!
U wordt daarna via de Uit de School Geklapt op de hoogte gebracht van de manier van bestellen en betalen.
 
Studiedag: 
Op dinsdag 31 oktober is de volgende studiedag! De kinderen zijn die dag vrij!
U kunt de vrije dagen ook terugvinden in de app/vrije dagen.
 
Verjaardagen:
Deze week zijn jarig: 
Gino, Ivy, Robbert, Saar, Jens, Luuk, Oliver, Louke en Jesper.
Hartelijk gefeliciteerd allemaal! Wij wensen jullie een super gezellige, onvergetelijke verjaardag!
Wij vragen uw speciale aandacht voor Ivy en Saar: zij worden 4 jaar en komen bij ons op school. Ze zijn allebei al een paar keer komen ‘oefenen’, hebben zelfs al het uitstapje naar Hemmen ‘het Kabouterpad’ mee gedaan en ze hebben er veel zin in.
Wij wensen jullie heel veel succes, maar vooral veel plezier ‘op de Willibrordus’ Ivy en Saar!
 
Spreuk van de week:
‘Herfst: dan hoeft het weer zich niet meer zo schuldig te voelen’ (Loesje)
 
Hele fijne vakantie, tot maandag 23 oktober!