UDSG 13-11-2020

Beste ouders,

De afgelopen week zijn er schoolfoto’s gemaakt door Foto Koch, maar ook door Carmen Kwak. Zij heeft foto’s gemaakt voor o.a. onze website.
Naar aanleiding van de wetgeving rond de AVG hebben wij alle ouders gevraagd een zgn. toestemmingsformulier in te vullen. Mocht u dit formulier voor uw kind nog niet ingevuld hebben, dan ontvangen wij dat graag snel van u. Alleen dan kunnen wij rekening houden met de privacy voorkeuren bij het plaatsen van foto’s. Wilt u dit even nakijken? Indien u twijfelt: bij Jeanet kunt u een formulier krijgen om opnieuw in te vullen, ook als u uw eerder opgegeven voorkeuren wilt veranderen.
 
Corona
Zoals u weet zijn er afgelopen week 2 leerlingen positief getest op het Coronavirus. Wij hebben de voorschriften van de GGD gevolgd en iedereen op de hoogte gesteld.
In dit licht, willen we nog een keer benadrukken dat het belangrijk is om klachten bij kinderen en uzelf serieus te nemen en de voorschriften in de verspreidde communicatie te volgen. Indien een kind in afwachting is van het resultaat van de test, mag het niet naar school.
Twijfelt u, of uw kind naar school mag. Dan vindt u op internet de RIVM/Beslisboom voor 0 t/m groep 8. Natuurlijk kunt u ook altijd even bellen met school.
 
Invallers op school
De afgelopen weken zijn er veel invallers op school geweest. Vanwege Corona is dit meer dan we rond deze tijd gewend zijn. Gelukkig is het iedere keer nog gelukt om een invaller te regelen. Soms is het iemand uit ons eigen team, soms een invaller uit de invalpool.
Juf Annelies:
Juf Annelies is helaas al sinds de herfstvakantie ziek. Zij heeft een ontsteking in de schouder/bovenarm. We hopen dat de behandeling snel helpt zodat ze van deze vervelende pijn wordt verlost. Wij wensen haar beterschap en hopen dat we ze snel weer op school zien!
Juf Marieke:
De re-integratie van Marieke verloopt goed. Vandaar dat ouders haar ook weer vaker op school zien. Juf Yvonne is nu niet meer op dinsdag in groep 1-2 C. Zij begeleidt kinderen die wat extra aandacht of wat extra hulp nodig hebben.
Juf Esther:
Juf Esther is 14 dagen in quarantaine aangezien een gezinslid besmet is met Corona. Esther is zelf negatief getest.
We hebben de vervanging kunnen regelen via Ippon en door hulp van collega’s.
 
Jeelo:
Het eerste project van Jeelo “Omgaan met elkaar” kunnen we al bijna afsluiten. Zowel de leerkrachten als de kinderen zijn erg enthousiast over deze manier van werken. We verraden nog niet wat iedereen gedaan heeft, maar het is prachtig om te zien dat de kinderen hun eigen interpretatie in het project kwijt kunnen. Er is een aantal keren per week aan het project gewerkt. De kinderen zijn nu bezig met het maken van het eindproduct waarin alles wat ze geleerd hebben, verwerkt is. Op donderdag 19 november gaan de kinderen de presentatie van alle eindproducten voorbereiden. Op de ramen rondom school worden de projecten opgehangen en ze krijgen een instructie hoe ze hun ouders rond gaan leiden. Vanaf maandag 23 november is de “wandelende expositie” geopend. Uw kind kan u, op een dag die u het beste uitkomt, rondleiden langs de producten die gemaakt zijn. Bij hun eigen product vertellen de kinderen wat ze gedaan en geleerd hebben. De expositie is geopend tot en met vrijdag 27 november. Wij hopen dat u net zo enthousiast bent als wij. Veel plezier!
 
Sint:
Ook Sint heeft laten weten dat hij dit jaar niet op bezoek kan komen op school om zijn verjaardag met de kinderen te vieren.
Toch willen we het programma zo veel mogelijk volgen, onderstaand een overzicht.
Datum Activiteit Denk aan:
17-11 Lootjes trekken in de groepen 6 t/m 8. De kinderen krijgen geld om een cadeautje te kopen. Surprise en/of gedicht af op 3 december!
25-11 Alle kinderen mogen de schoen zetten!  
25-11 Pietengym voor de kleuters door Daniël (stagiaire) Geen gymkleding nodig!
26-11 of 03-12 Pietengym voor de groepen 3 t/m 8 in gymzaal Dorpsplein.  
3-12 Sinterklaasfeest op school. De reguliere tijden worden aangehouden. De kinderen hoeven geen fruit of drinken mee te nemen voor ’s morgens. Wel de lunch!!
  Playbackshow voor de groepen 6 t/m 8. Informatie volgt via de kinderen/via de leerkracht!
 
Schoen zetten:
Deze activiteit wordt altijd met de adoptieklas gedaan. Dus de kinderen van de bovenbouw worden aan kinderen van de onderbouw gekoppeld. Dat is heel erg leuk en leerzaam voor allemaal.
Wilt u er voor zorgen dat uw kind vóór woensdag 25 november een extra schoen mee neemt??
 
Allergie:
Indien uw kind allergisch is: geef dat s.v.p. aan school door!
 
Wij volgen op school het Sinterklaasjournaal en hopen dat de kinderen met net zo veel plezier als anders naar het Sinterklaasfeest toewerken. Alles is al anders dit jaar, maar we kunnen er samen wel iets moois van maken!
 
Verjaardagen:
Deze week zijn jarig: Wessel, Lizze, Fedde, Mees en Joes.
Hartelijk gefeliciteerd allemaal. Wij wensen jullie een super gezellige, onvergetelijke, verjaardag!
Wij vragen uw speciale aandacht voor Mees. Hij wordt 4 jaar en komt bij ons op school.
Hij is al een paar keer op school geweest ‘om te oefenen’. Het was best spannend, maar Mees heeft er veel zin in! Wij wensen je heel veel succes, maar vooral veel plezier ‘op de Willibrordus’ Mees!
 
Spreuk van de week:
‘Neem de mensen zoals ze zijn, probeer ze niet te veranderen…’
 
Wij wensen jullie een heel fijn weekend!
Geniet van de intocht (op TV) van de Sint in Zwalk en dan maar afwachten of we allemaal de schoen mogen zetten zaterdagavond…