UDSG 14-07-2023

Beste ouders,
 
De laatste schoolweek! Super gezellig maar ook soms een beetje chaotisch.
De kinderen van groep 8 zijn druk bezig geweest met het instuderen van de musical; de kleuters vinden al die muziek wel grappig en doen ook al aardig mee. De andere kinderen genieten ook maar zijn ook wel een beetje gespannen door de afsluiting van het schooljaar. Afscheid van sommige kinderen én van de juf of meester.
 
Dinsdag 11 juli:
Het was een mooie volle feestdag.
De kinderen hebben overdag, onder deskundige begeleiding, workshops gevolgd en prachtige werkstukken gemaakt.
Om 14.30 ging het Pleinfeest van start.
Dit wordt jaarlijks georganiseerd door de Ouderraad en de teamleden helpen mee met de spellen.
De kinderen hebben genoten! Er waren veel leuke spelletjes, genoeg te ‘snoepen’ en te eten en drinken. En de zon deed ook z’n best voor ons en dat maakt het feestje compleet!
Fijn dat er ook zo veel ouders waren om een kijkje te nemen samen met de kinderen.
Wij willen de Ouderraad hartelijk bedanken voor hun inzet. Het was weer goed georganiseerd.
Onderstaand een foto van deze kanjers! Ze staan er niet allemaal op, want: dinsdag is natuurlijk ook gewoon een werkdag! Fijn dat jullie er tijd voor vrij gemaakt hebben!

 
 

 
Afsluiting Jeelo: ‘beleven van onze planeet’:
Op 12 juli hebben we dit project afgesloten. Kijkt u zelf maar naar het resultaat:


  De Jeelo Wereld volgens de St. Willibrordusschool:
 
 
Reuzendag!
Op donderdag hebben de kinderen van groep 2 een punt gezet achter hun kleuterperiode.
Ze hebben de hele dag feest gevierd: veel gezellige spelletjes gedaan, lekker samen geluncht en gedronken! Daarna gleden ze letterlijk en figuurlijk ‘uit hun kleuterperiode’ óp naar groep 3!


 
 
 
Afscheidsavond groep 8: 
Op donderdagavond hebben de kinderen van de groepen 8 een diner verzorgd voor het team en klasgenootjes. We hebben samen gegeten en genoten van alle heerlijke gerechten.
Daarna konden de kinderen zich nog even voorbereiden voor de musical.
Ze hebben deze op woensdagmorgen al voor de kinderen van de bovenbouw en op donderdagmorgen voor de opa’s en oma’s opgevoerd.
Het was geweldig.
Na de voorstelling en de ontvangst van het rapport konden de ouders nog even genieten van een drankje voordat ‘de kinderen uit de school geveegd werden’.
 
We nemen afscheid van:
Luca, Finn, Bas, Jesse, Sjors, Thomas, Jack, Sil, Noud, Jelle, Sven, Liss, Faja, Dylan, Dominique, Niek, Fedde, Isis, Lianne, Sanne, Noor, Megan, Luuk, Ellemijn, Jaylinn, Zoë, Loek, Jasmijn, Sophie, Joris, Thijs, Roos, Bente, Julia, Mels, Joris, Senn, Sven, Lara, Cas, Linde, Fabiënne, Roos, Lou, Hein, Fedde, Pim en Simon.
 
Natuurlijk gaan we jullie missen, maar het is ook fijn dat jullie de volgende stap gaan zetten op jullie nieuwe school! Wij bedanken jullie voor de fijne tijd ‘op de Willibrordus’ en wensen jullie veel succes, maar vooral veel plezier en een mooie toekomst! 
 
Welkom! 
Na de zomervakantie verwelkomen we ook een aantal leerlingen!
Polina, Nikita, Kajah, Amélie, Thierry, Jill, Noah, Tess, Dennis, Giulia, en Tijn.
Ze hebben op 4 juli al kennis gemaakt met de leerkracht en de kinderen waar ze in de klas komen.
Wij wensen jullie heel veel succes, maar vooral veel plezier ‘op de Willibrordus’.
 
Afsluiting van een mooi ‘ouderwets’ schooljaar:  
Gelukkig waren we van de regels van Corona verlost. We hebben in de eerste helft van het schooljaar nog wel heel wat zelftesten uitgedeeld, maar dat hoeft nu ook niet meer. Dat wil natuurlijk niet zeggen dat we van Corona af zijn, maar we zijn er beter tegen bestand.
Helaas zijn er nog een aantal teamleden ziek (o.a. long Covid) en dat is voor school, maar vooral voor hen zelf moeilijk en jammer: ze willen graag werken maar hebben niet genoeg energie om dat ook daadwerkelijk te kunnen doen. Ze zijn wel therapeutisch begonnen, dus dat is in ieder geval een goede stap en de reden dat de kinderen hen af en toe weer in de klas zien.
Ook hebben we ervaren hoe moeilijk het was om vervanging te vinden voor een leerkracht terwijl de invalpool meestal  ‘gewoon leeg was’. Gelukkig mochten we een beroep doen op een aantal mensen die al met pensioen zijn maar die ons toch graag wilden helpen. Dank je wel juf Elly, juf Clementine en meester André. Juf Clementine komt wekelijks op school om kinderen die wat extra hulp kunnen gebruiken te helpen! En we hebben dit jaar ook veel KEK dagen in kunnen zetten: dit zijn mensen die workshops geven in een eigen vakgebied of hobby en daar de kinderen kennis mee laten maken.
We hebben ook weer allemaal genoten van de evenementen: het bezoek van de Sint, het kerstdiner met z’n allen, de carnaval (een delegatie van CV ‘de Deurdouwers’ en met prins Tommy de Deurstarter  en de hofdames Lara en Britt én met onze eigen prins Mels de Feestende Keeper en jeugdprinses Ellemijn (wat leuk dat dit allemaal (oud) Willibrordusleerlingen zijn).
Eitje tik: Roeby was onze trotse eierkoningin! 
De SJOC Avondvierdaagse, we hebben met een gezellige grote ‘Willibrordus’ groep meegewandeld! 
Sportdag tegelijk met Koningsdag, met hulp van studenten van het HPC een groot succes. 
Naar aanleiding van de projecten die aan de orde kwamen via de Jeelo methode, zijn er ook best veel excursies en ook mooie werkstukken gemaakt. 
En de afsluiting: de workshops van de Grote Broer (Textiel collage maken; 3D printer pen tekenen en Monotype Design) en het Pleinfeest van de Ouderraad. 
Kortom: een schooljaar waarin we weer ‘ouderwets’ gezellig samen konden ‘leren’ en samen konden feesten en genieten van andere dan de schoolse activiteiten. 
 
De eerste schooldag, 28 augustus:
Op deze dag houden we geen nieuwjaarsreceptie meer voor de ouders. Het was niet handig om een kopje koffie/thee aan te bieden in de ochtend. Ouders moeten ook naar hun werk en lopen even binnen om hun kind naar het nieuwe lokaal/de nieuwe leerkracht te begeleiden. Dat begrijpen wij heel goed: iedereen moet zijn werkritme weer oppakken.
De kinderen krijgen die dag wel wat extra’s, maar er zal geen koffie of thee geschonken worden voor de ouders.   
 
Nieuwsbrief:
De eerste Uit de School Verklapt verschijnt op vrijdag 25 augustus 2023. Daarin staat veel informatie voor het nieuwe schooljaar.  
 
Verjaardagen: 
In de vakantie zijn jarig: Lone, Duque, Tim, Bas, Jasmijn, Liss, Hein, Luca,  Dylan, Isis, Amélie, Polina, Isebell, Livie, Tess, Yara, Dennis, Jan, Vick, Julia, Dominic, Anouk, Malou, Lynn, Jackie, Nika, Jesse, Lot, Vik, Lisa, Kiki, juf Annelies, meester Gerry en juf Elly.
Hartelijk gefeliciteerd allemaal! Wij wensen jullie een super gezellige onvergetelijke verjaardag en nog veel mooie jaren!
 
Spreuk van de week:  
‘Zomervakantie: als je enige zorg dat wolkje voor de zon is!’  
 
                    
Alle hesjes weer gewassen en in de juiste kratten: dan kan de vakantie echt beginnen!
 
Wij wensen jullie allemaal een heel fijne, zonnige vakantie.
 
We zien iedereen graag terug op maandag 28 augustus, lekker uitgerust en mooi bijgekleurd door de zon!
 
Veel plezier!