UDSG 15-03-2024

Beste ouders,
 
Woensdag 27 maart wordt een belangrijke dag!
Afsluiting Jeelo project: omgaan met geld
Er wordt na schooltijd in alle klassen een schoolmarkt georganiseerd. Op deze markt zijn prachtige (zelfgemaakte) spulletjes te koop, er zijn optredens, workshops en er is zelfs een veiling!
De opbrengst van deze markt schenken we aan een goed doel.
De kinderen van groep 8 hebben gekozen voor Stichting Opkikker.
Deze stichting heeft als doel het verzorgen van ‘een lichtpuntje’ voor gezinnen met een langdurig ziek kind. Zij hebben en maken zich veel zorgen en voor hen valt het niet mee om zelf iets leuks te organiseren. De Stg. Opkikker gaat dit voor hen doen: je kunt bij een lichtpuntje denken aan een uitstapje naar een pretpark, een theater, een dierentuin. Kortom: uitstapjes die gezinnen zonder de extra zorgen voor een ziek kind vaak gewoon maar kunnen maken.
Wij hopen dat de markt goed bezocht wordt door ouders/oma’s en opa’s en iedereen die betrokken is, zodat wij uiteindelijk een mooi bedrag kunnen schenken aan ‘Opkikker’.

Paaseitjes zoeken: 
’s Morgens gaan de kinderen van groep 1-2 samen met de kinderen van de peuterspeelzaal de Santenkraam paaseitjes zoeken! School zorgt hiervoor, het is tijdens schooltijd, dus de ouders hoeven hier verder geen actie voor te nemen.
Heel leuk dat de peuters met onze kleuters mee komen speuren! Hopelijk heeft de Paashaas goed z’n best gedaan!
 
Bloembollen:
Op deze middag kunt u ook de bestelde bloembollen ophalen.
De leden van de Ouderraad hebben in de hal voorin de school alle bestellingen voor u klaar staan. U kunt vanaf 12.00 terecht tot 17.00 uur.
 
Donderdag 28 maart: Eitje Tik: 
Op Witte Donderdag (de donderdag voor Pasen) spelen we Eitje Tik.
De kinderen nemen allemaal een gekookt (!) ei mee!. Het is belangrijk dat dit ook heel, zonder barsten, op school aan komt.
Dan spelen de kinderen in de eigen groep ‘de eerste wedstrijd’. Per groep blijkt dan wie de eierkoning/eierkoningin wordt.
De winnaars van de groepen gaan in de pauze strijden tegen de leerkrachten!
Uiteindelijk wordt iemand Eierkoning/koningin van 2024 van de St. Willibrordusschool.
Wie gaat Roeby verslaan? Misschien wordt Roeby wel voor de 2e keer Eierkoningin?
Na de wedstrijd gaan de kinderen hun ei lekker opeten, wij zorgen voor een toastje en/of een eisalade. Dus dat wordt lekker smullen!
Veel plezier allemaal!
 
Geheugensteuntje:
U hebt de afgelopen week een bericht in de Persoonlijke Inbox ontvangen over uw inspraak over de speelplekken Andelst en Herveld. U wordt in de gelegenheid gesteld om uw mening te geven over de huidige speelplekken, zodat de Gemeente hiermee verder kan. Er is tot nu toe echter nog niet veel gereageerd door ouders. Dat is jammer. Dan gaat de Gemeente beslissen, terwijl u de kans voorbij hebt laten gaan om mee te beslissen. U kunt uw mening online geven (u hebt de folder ontvangen) of u kunt naar de link https://www.onsoverbetuwe.nl/praatmee. (er hangt ook een folder bij de kleuteringang en bij de hoofdingang). Deel dit bericht zo veel mogelijk!
De Stichting Dorpsbelangen heeft de speelplekken al in hun portefeuille en roept alle inwoners/ouders op te reageren.
 
Bibliotheek op School 
De kinderen gaan elke week naar de bibliotheek op school, die gerund wordt door een aantal moeders en oma’s!  
Er is een roulatiesysteem, waardoor de boeken regelmatig uitgewisseld worden met andere bibliotheken én onze collectie wordt regelmatig aangevuld met nieuwe boeken.  
De kinderen kunnen via school ook boeken reserveren en die worden wekelijks op school bezorgd. 
Indien u het toch belangrijk vindt dat uw kind samen met u naar de Bibliotheek gaat in het dorp (in de Hoendrik of in Zetten of Elst), dan moet er wel een jeugdlidmaatschap geregeld worden. U kunt dan ook in de schoolvakanties boeken lenen. Kinderen tot 18 jaar kunnen gratis jeugdlid worden. Kijkt u voor meer informatie op de website www.obgz.nl/lid-worden.  
 
Melding van luizen:
We hadden vorige week diverse meldingen van luizen. De ouders van deze groepen hebben ook een bericht gehad via de Persoonlijke Inbox. Wij willen het belang van het nakijken van de haren van uw kind(eren) nog extra benadrukken! Bij twijfel: even met de luizenkam erdoor of anders even op school navragen bij Jeanet, dat mag ook. Voorkomen is beter!
 
Lente! 
Op 20 maart begint de lente! En in het weekend van Pasen (nacht van 30/31 maart) gaat de klok één uur vooruit: dan gaat de zomertijd in.
Het betekent dat je ’s avonds iets langer buiten kunt spelen: het is een uur later donker.
 
Pasen:
Dit is op zondag 31 maart en maandag 1 april 2024. Dus op die maandag zijn we allemaal vrij!
 
 
Verjaardagen: 
Deze week zijn jarig: Sara, Dies, Thomas, Swen, Lucas, Senn, Noud, meester Arthur, juf Carien en meester Rob.
Hartelijk gefeliciteerd allemaal! Wij wensen jullie een super gezellige, onvergetelijke verjaardag!
Wij vragen uw speciale aandacht voor Sara en Dies. Zij worden 4 jaar. Ze hebben al een aantal dagen ‘geoefend’ bij ons op school en vonden het allebei super leuk. Eindelijk naar de school van de zusjes én van de grote broer!
Wij wensen jullie veel succes, maar vooral veel plezier ‘op de Willibrordus’ Sara en Dies!
 
Spreuk van de week:
“Lente: iedereen komt weer uit z’n winterverpakking” (Loesje)
 
Lang weekend!
Maandag 18 maart is het studiedag: alle kinderen zijn vrij!
 
Wij wensen jullie een heel gezellig, extra lang, weekend!
 
Tot dinsdag!