UDSG 15-12-2023

Beste ouders,

Volgende week is het al weer de laatste schoolweek voor de kerst! We hebben deze week al kunnen genieten van de prachtige kerstversiering. Grappig om te horen dat kleuters de kerstbomen aan het tellen zijn als ze naar school lopen! De wind gooide bijna roet in het eten, maar gelukkig zijn de meeste bomen blijven staan en genieten de kinderen al van de kerstsfeer. Intussen hebben ze de kerstboom in de klas al mooi versierd, wordt er hard gewerkt aan mooie knutselwerkjes én de lessen worden in kerstthema aangeboden!
 
Winterfestijn in Elst:
De kinderen van de groepen 7 en 8 gaan op dinsdag 19 december schaatsen in Elst. Ze gaan met de bus en kunnen een uur lekker schaatsen.
De kinderen die zelf schaatsen hebben mogen deze natuurlijk meenemen, anders wordt het daar geregeld. Ze moeten er wel aan denken om een goede jas, das, muts en handschoenen mee te nemen!
Wij wensen jullie heel veel plezier!
 
Donderdag 21 december: kerstdiner op school: 
Alle kinderen nemen hun eigen bord, beker bestek, soepkom, elektrisch waxinelichtje en plastic tas mee, met de naam erop!
Het gerecht mag om 17.30 uur gebracht worden. Om 17.45 uur starten de kinderen met het kerstdiner. Er zal een kerstverhaal gelezen worden in elke klas: of dit vóor of na het eten gebeurt, daar kiest de leerkracht zelf voor. Om 19.00 uur is het diner afgelopen.
De kleuters hebben voor de ouders nog een verrassing om 19.00 uur!
 
Jeelo project: inrichten van je eigen omgeving:
Op 21 december kunt u ook de werkstukken van uw kind(eren) (van de groepen 3 t/m 8) bekijken als u het eten voor het kerstdiner gebracht hebt. De kleuters verrassen hun ouders aan het eind van het kerstdiner.

Kerstcafé: 
Vanaf 17.30 uur is het kerstcafé geopend. Leden van de ouderraad hebben de speelzaal achter in de school omgetoverd tot kerstcafé. Terwijl uw kind geniet van een heerlijk kerstdiner kunt u ook genieten van een hapje en een drankje (tip: wel graag geld meenemen…).
 
Waar haalt u uw kind op na het kerstdiner?
De kinderen van groep 1 t/m 4 mogen bij hun groep opgehaald worden (ook de kinderen van 4b). Wij raden aan om met uw kind dat in groep 5 t/m 8 zit van tevoren af te spreken waar jullie elkaar treffen. Bij voorkeur op het schoolplein, anders wordt het binnen veel te vol.
 
Kerstvakantie: 
Groepen 1 t/m 4 zijn vrij vanaf donderdag 21-12 na afloop van het kerstdiner.
De groepen 5 t/m 8 zijn vrijdagmiddag 22-12 vrij vanaf 12.15 uur.
Wij zien alle kinderen graag terug op maandag 8 januari om 08.15 uur!
 
Het vakantierooster voor het schooljaar 2024-2025 is vastgesteld:
Herfstvakantie: 21 t/m 25 oktober 2024
Kerstvakantie:   23 dec.24 t/m 3 januari 2025
Carnaval/voorjaar: 3 t/m 7 maart 2025
2e Paasdag: 21 april 2025
Koningsdag : 27 april is op zaterdag, dus geen extra vrije dag
Meivakantie: 28 april t/m 9 mei 2025 (verlengde meivakantie)
Hemelvaart: 29 en 30 mei 2025
2e Pinksterdag: 9 juni 2025
Zomervakantie: 7 juli t/m 15 augustus 2025
 
Ontvangen post inzake Kansrijk Kind: 
Stichting kinderen van de Voedselbank geeft in Nederland kledingpakketten uit voorzien van nieuwe kleding, nieuwe schoenen en een aantal leuke cadeautjes. Bent u een gezin dat is aangesloten bij een voedselbank, meldt u aan voor ondersteuning vanuit de stichting op www.kinderenvandevoedselbank.nl kinderarmoede in Nederland.
Stichting Kinderfeest biedt kinderen in armoede, door heel Nederland, van groep 2 t/m 8, een dag om nooit te vergeten. De kinderfeestjes worden buitenshuis georganiseerd en wij nemen de zorg helemaal uit handen. Hierdoor beleven ook zij een zorgeloze en fijne middag. Want je verjaardag, dat moet een feestje zijn! www.stichtingkinderfeest.nl aanvragen feestje/ pretpakket.
Stichting De Vakantiebank heeft als doel mensen met een inkomen rond bijstandsnorm een onbezorgde vakantieweek aan te bieden op een mooie en recreatieve locatie in Nederland. Om even los te zijn van de thuissituatie en nieuwe energie op te doen ! www.devakantiebank.nl – ik wil me aanmelden.
Vind het zeker niet beschamend om ondersteuning aan te vragen voor uw kinderen, indien mogelijk helpen deze stichtingen u graag.
 
Nog even over Foto Koch:
Men heeft ons laten weten dat er nog hard gewerkt wordt om de groepsfoto’s goed aan te leveren. Wij houden u op de hoogte!
 
Verjaardagen: 
Deze week zijn jarig: Lena, Tommie en Joëlle.
Hartelijk gefeliciteerd allemaal! Wij wensen jullie een gezellige, onvergetelijke verjaardag!
Wij vragen uw speciale aandacht voor Tommie. Hij wordt 4 jaar en komt bij ons op school. Tommie is al bekend bij ons op school omdat hij ook naar Partou gaat! Fijn dat het eindelijk zover is Tommie, wij wensen jou veel succes, maar vooral veel plezier ‘op de Willibrordus!’.
 
Spreuk van de week:  
‘Haast: ik moet niet vergeten te zwaaien als ik mezelf voorbij loop…’ (Loesje) 

Wij wensen jullie een prettig weekend!
Tot maandag!