UDSG 17-11-2023

Beste ouders,
 
Sinterklaasintocht zondag 19 november 
Kijk op de website van Jeugd Vakantiewerk Herveld Andelst voor meer informatie.
 
Lootjes trekken:
Vorige week zijn in de groepen 6,7 en 8 de lootjes getrokken voor het sinterklaasfeest. De kinderen gaan de komende periode aan de slag met het maken van een surprise en een gedicht voor een klasgenootje. Zij krijgen van de ouderraad ook een kleine bijdrage om een cadeautje te kopen. Dit geld hebben ze afgelopen week meegekregen. Wij zijn heel benieuwd naar de originele gedichten en geknutselde verrassingen op 5 december!
 
Facultatieve oudergesprekken:
Voor de groepen 3 en 8 zijn er in november standaard oudergesprekken. Voor de andere groepen zijn deze niet standaard ingepland, maar er is wel ruimte voor facultatieve oudergesprekken. Indien u behoefte heeft aan een gesprek met de leerkracht van uw kind, kunt u contact opnemen via de mail of per telefoon. Indien de leerkracht behoefte heeft aan een gesprek zal hij/zij contact met u opnemen om een afspraak in te plannen.
 
Hoge kosten voor levensonderhoud en schoolgaande kinderen? 
In Nederland groeit één op de twaalf kinderen op in armoede. Deze kinderen kunnen om financiële redenen niet meedoen aan activiteiten die voor hun leeftijdsgenoten/klasgenoten vanzelfsprekend zijn. Zoals het hebben van een fiets, een laptop voor school, kunnen sporten bij een sportclub. Stichting Leergeld vindt het heel erg belangrijk dat kinderen op jonge leeftijd de gelegenheid krijgen om te kunnen participeren in de samenleving.
Nu meedoen is straks meetellen!
Hoe werkt Leergeld?
Via onze website kunt u een aanvraag bij Leergeld indienen.
Als u vragen heeft, kunt u contact opnemen door te mailen naar: info@leergeldoostbetuwe.nl
Wilt u uitgebreider kennis maken met Stichting Leergeld of een aanvraag doen, neem dan een kijkje op onze website: www.leergeld.nl/oostbetuwe/
 
Verjaardagen: 
Deze week zijn jarig: Joes, Mees, Sanne, Yara, Zoë en juf Diana.
Hartelijk gefeliciteerd allemaal! Wij wensen jullie een super gezellige, onvergetelijke, verjaardag!
 
Spreuk van de week:
‘Schoen zetten: het enige moment van het jaar dat je wortels kunt ruilen voor chocola!’ (Loesje)


 
Wij wensen jullie een heel gezellig weekend! Tot maandag!