UDSG 18-10-2025

Beste ouders,
 
We hadden het al aangekondigd: het was een drukke, maar super gezellige, week.
 
Andersomdag!
De kleuters waren dinsdag supertrots om hun ouders te mogen ontvangen ‘als leerling’. Ze mochten zelf het programma van de dag invullen.
U kunt aan de foto’s zien hoe goed het geslaagd was!





  
Excursie naar de Pannekoekenbakker in Slijk-Ewijk!
Op dinsdag 15 oktober zijn de kinderen van groep 3 op bezoek gegaan bij de Pannekoekenbakker in Slijk Ewijk. Ze werken aan het thema Eten en Drinken en gingen zelf eens op onderzoek uit hoe die lekkere pannenkoeken nu eigenlijk gemaakt worden.
Ze mochten mee kijken in de keuken! Daarna werden alle kinderen nog getrakteerd op een lekkere pannenkoek: voor de jongens was er een piratenpannenkoek en de meisjes kregen een prinsessenpannenkoek. Ook de begeleiders werden niet vergeten.
Het was een geweldige, super leuke, gastvrije, excursie!
 
 
 
De kinderen hadden een mooie collage gemaakt voor de Pannekoekenbakker.
Via deze weg willen wij de medewerkers van de Pannekoekenbakker nogmaals hartelijk bedanken!


 
GMR: Gemeenschappelijke Medezeggenschap Raad van Wonderwijs
Naar aanleiding van onze oproep in de Uit de School Geklapt van 27 september jl. heeft Melanie Rensink zich aangemeld. Melanie zal onze school vertegenwoordigen in de GMR van Wonderwijs. De GMR heeft een belangrijke rol: men praat mee over het bovenschoolbeleid (denk aan financiën, personeelsbeleid, strategisch beleidsplan). Het is fijn dat Melanie zich aangemeld heeft en bereid is om daar tijd voor onze school in te steken. Wij wensen je veel succes, maar ook veel plezier Melanie.
 
Stichting Leergeld Oost Betuwe  
Laag inkomen en schoolgaande kinderen? Regel het met Leergeld. In Nederland groeit één op de twaalf kinderen op in armoede. Deze kinderen kunnen niet meedoen aan activiteiten die voor hun leeftijdsgenoten normaal zijn. Soms hebben kinderen geen fiets of kunnen ze niet sporten bij een sportclub of deelnemen aan culturele activiteiten. Stichting Leergeld kan deze kinderen helpen: want nu meedoen is straks meetellen! Hoe werkt Leergeld? Aanvragen kan via de website. www.leergeld.nl/oostbetuwe. Een medewerker van Stichting Leergeld neemt dan contact op om samen te bespreken hoe Leergeld kan helpen. Dit gesprek vindt bij u thuis plaats en is natuurlijk strikt vertrouwelijk. Leergeld werkt samen met andere stichtingen, zoals Stichting Kinderhulp, het Jeugdfonds Sport en Cultuur en Stichting de Jarige Job. De medewerker van Leergeld helpt u om de aanvraag op de juiste plaats te doen. Meer weten, vragen of een aanvraag doen? Kijk dan op de website. 
 
Ouderraad: lege flessen en blikjes verzamelen! 
Zoals vorige week al aangekondigd door de Ouderraad, worden er in de week na de herfstvakantie weer lege flessen en blikjes ingezameld.
Het geld gaat de Ouderraad gebruiken voor activiteiten of materialen voor de kinderen.
Wij hopen dat u mee helpt en in de vakantie de lege flessen voor de Ouderraad wilt bewaren.
De verzamelde flessen, blikjes en/of lege kratten kunnen ingeleverd worden bij de ingangen van school: aan de voorkant van school en bij de kleuteringang. Hier staat een grote Big Bag waar je de flessen en blikjes in mag deponeren en de kratten naast mag zetten. Geen los glaswerk in de Big Bag, dat is te gevaarlijk! Bedankt alvast!
Namens de leden van de ouderraad! 
 
Lampionnenoptocht op 1 november:
Start: vanaf het Dorpsplein, voor de Hoendrik.
Tijd: inloop om 17.45 uur, start om 18.30 uur.
Je kunt eventueel een lampion of lampje kopen.
Er is ook een prijsvraag tijdens de optocht!
Veel plezier!


 
Verjaardagen: 
In de herfstvakantie en de week erna zijn jarig:
Louke, Jesper, Anna, Tygo en Jens.
Hartelijk gefeliciteerd allemaal! Wij wensen jullie een super gezellige, onvergetelijke verjaardag!
Wij vragen uw speciale aandacht voor Jens. Hij wordt 4 jaar en komt bij ons op school! Jens is al een paar keer komen oefenen en vindt het heel gezellig. Wij wensen je veel succes ‘op de Willibrordus’ Jens, maar vooral ook heel veel plezier!
 
Spreuk van de week:
“En het blaadje dat als eerste valt opent de herfst!”
 
Fijne herfstvakantie!
Geniet ervan. Wij zien jullie graag weer op maandag 28 oktober om 08.30 uur terug!