UDSG 19-03-2021

Beste ouders,
 
De eerste lock down is al een jaar geleden!
Nog steeds houdt het coronavirus ons bezig.
Door goed met elkaar te communiceren, kunnen we verantwoorde beslissingen nemen.
Dus indien u twijfelt: moet mijn kind met deze klachten thuis blijven? Dan kunt u even op de Beslisboom van het RIVM (RIVM Beslisboom basisschool) kijken  of u belt met de leerkracht of met juf Maaike. Dan komen we er zeker uit.
Wij communiceren, indien nodig, zo snel mogelijk met de leerkracht en/of ouders indien dat nodig is via de app. Het is dus belangrijk de app regelmatig te bekijken!
Indien u problemen hebt met de app, dan horen wij het graag! Dat kunnen we waarschijnlijk ook samen oplossen.
 
Groep 6 B Verslagje van Linde ten Westeneind en Roos Lamers:
Nien the Label
Voor Jeelo moeten we kleding pimpen. In de krant kwam Nienke Latta, zij ontwerpt dingen zoals kleding. De juf van groep 6b kent Nienke Latta. De juf zocht contact op en we gingen haar video-bellen. Toen gingen we haar een paar vragen stellen. Die zijn van Linde, Bente, Roos en Lara. Hier komen ze. Linde: hoe kwam je op de naam van je bedrijfje? Roos: is jouw kleding gender neutraal? Lara: wat zijn je plannen voor de toekomst? Bente: wat heb je moeten investeren in je bedrijf?
Antwoord op de vraag van Linde: mijn vrienden noemen mij Nien en ik verkoop al dingen met die naam dus ik wil wel iets met die naam alleen dan met kleding te maken heeft daarom de naam Nien the Label.
Antwoord op de vraag van Roos: mij maakt het niet uit als jongens jurkjes dragen of meiden een stoere sweater aan hebben dus mijn kleding is gender neutraal.
Antwoord op de vraag van Lara: mijn kleding in winkels te hangen, een eigen winkel te openen, sokken en broeken te ontwerpen.
Antwoord op de vraag van Bente: € 1.000,--.

 
Groepsindeling nieuw schooljaar
Tijdens de oudergesprekken is verschillende keren de vraag gesteld of we al weten hoe de groepsindeling er volgend jaar uitziet. Met name omdat groep 2 dit jaar 40 kinderen heeft. Wij zijn op dit moment bezig met de planning voor het nieuwe schooljaar en wij buigen ons ook over de groepsindeling. Er wordt de komende twee jaar extra geld vrij gemaakt voor het onderwijs om de gevolgen van de lockdown en het coronavirus  op te kunnen vangen. Het is echter onduidelijk hoeveel geld er voor onze school beschikbaar komt. De hoogte van dit bedrag heeft mogelijk invloed op de keuze van de groepsindeling. Wij wachten eerst deze informatie af voordat wij een beslissing nemen. Zodra wij meer weten houden wij u op de hoogte.
 
Binnengekomen post:
Wij ontvingen een flyer van de Gemeente Overbetuwe over een online ouderavond ‘Ik & mijn schoolkind’ : stapsgewijs naar een gezonde leefstijl.
Het belang van bewegen voor de ontwikkeling van een kind, gezonde voeding, beweegtips, tips voor tussendoortjes en het positieve effect van risicovol spelen.
Datum: dinsdag 30 maart om 19.30 uur tot 21.00 uur.
Aanmelden: via Email: T.Jansen@overbetuwe.nl. U ontvangt dan een link om in te loggen via uw computer, tablet of telefoon. Graag aangeven hoe oud uw kind(eren) is (zijn) en naar welke school uw kind gaat.
Wij sturen de flyer van de ouderavond via een apart nieuwsbericht mee.
 
Verjaardagen:
Deze week zijn jarig: Lucas, Senn, juf  Carien en Phyllon.
Hartelijk gefeliciteerd allemaal! Wij wensen jullie een super gezellige verjaardag!
Wij vragen uw speciale aandacht voor: Phyllon. Hij wordt 4 jaar en komt bij ons op school.
Wij wensen je heel veel succes, maar vooral veel plezier ‘op de Willibrordus’ Phyllon!

Spreuk van de week:
 
  
Wij wensen iedereen een heel fijn weekend! Tot maandag!