UDSG 20-11-2020

Beste ouders,
 
Wijziging gymrooster op 26 en 27 november:
De Clara Fabriciusschool heeft ons gevraagd of ze voor één dag mogen ruilen voor het gebruik van de gymzaal aan het Dorpsplein. Op donderdag 26 november nemen zij afscheid van een leerkracht en daarvoor willen ze de gymzaal graag gebruiken.
De kinderen van de groepen 3 t/m 8 hebben die week dus geen gymles op donderdag maar op vrijdag! Wilt u dit noteren voor het meenemen van de gymspullen?
 
Pietengym groep 3 t/m 8:
Eigenlijk was de Pietengym op 26 november gepland. Dit wordt nu 3 december. Dan hoeven de kinderen alleen gymschoenen mee te nemen. Die dag vieren we ook de verjaardag van de Sint op school, dan is het misschien juist wel fijn om even lekker te sporten in de gymzaal.
Voor de kleuters blijft de Pietengym gewoon op woensdag 25 november: onder schooltijd en de gymschoenen zijn al op school.
 
Triage 10 en 11 jarigen:
Op de basisschool krijgen kinderen twee standaard gezondheidsonderzoeken vanuit de GGD. Dit gebeurt rond 6 jaar en rond 10 jaar door de doktersassistent. Bij deze onderzoeken wordt gelet op de groei en ontwikkeling. Ook wordt gevraagd hoe het met uw kind thuis, op school en in de vrije tijd gaat. Ouders/verzorgers zijn niet bij deze onderzoeken aanwezig. Op 24, 26 en 27 november 2020 komt de doktersassistent bij ons op school voor de kinderen die 10-11 jaar zijn. Ouders hebben een brief ontvangen met daarbij een vragenlijst. Mocht u deze nog niet aan uw kind meegegeven hebben, dan kan dat nog! Wij verzamelen de enveloppen en zorgen dat deze bij de doktersassistent terecht komen.
Uiteraard worden de richtlijnen van RIVM gevolgd door de doktersassistent: alle gebruikte materialen worden regelmatig schoon gemaakt en de handen worden regelmatig gewassen.
 
Mooie kleuren…
De kleuters mogen elke dag een werkje kiezen. Chris heeft met de kralenplank gewerkt en kijk eens: wat een mooie kleuren.
Het is erg mooi geworden, vandaar dat Chris het kwam laten zien. Hij legde ook nog de kleuren van de regenboog uit, bruin hoort er gelukkig niet bij, want daar had hij er ook niet heel veel van. Het is een prachtig werk geworden.
(Ik dacht ik moet wel heel snel zijn met de foto maken, het plankje ging steeds lager!!...)
 
 

Een nieuwe aanwinst voor school!
 
Kijk eens wat we gekregen hebben van de fam. Egdom (oud leerlingen Pieter en Bing): een piano! Daar zijn we hartstikke blij mee: de kinderen mogen er af en toe op spelen, we hebben ontdekt dat onze stagiair Daniël best goed piano kan spelen! Misschien ontdekken we nog meer talent!
 
Fijn dat de familie Egdom aan ons gedacht heeft! We zijn er heel blij mee, dank jullie wel!
  
Boomplantdag op woensdag 18 november:
Even facetimen met de wethouder: hij opent deze boomplantdag…
 
De kinderen waren er druk mee. We hebben hoogstam appel- en perenbomen gekregen van de Gemeente.
De ouders van Bente Feije komen er nog palen bij zetten, zodat ze de storm en regen kunnen doorstaan en dan wachten we maar eens rustig af. Het zijn lekkere soorten appels en peren, dus dat belooft veel goeds!

 
 
Kerst:
Zoals u misschien al wel verwacht had, wordt kerst dit jaar anders gevierd.
We zijn bezig om een mooi programma voor de kinderen samen te stellen. Dit is gewoon onder schooltijd op donderdag 17 december! ’s Avonds is er geen programma: we willen geen extra reisbewegingen veroorzaken.
Zodra het programma rond is delen wij dit met u via de Uit de School Geklapt.
 
Attentie:
Er heerst waterpokken op school! Het besmettingsgevaar is al geweest voordat de waterpokken zichtbaar worden. De kinderen mogen wel naar school, maar bij open wondjes moet u wel voorzichtig zijn. Dan kunt u beter zelf bepalen of u uw kind wel of niet naar school laat gaan.

Geheugensteuntje:
  • Heeft uw zoon/dochter al een extra schoen meegebracht?
Volgende week woensdag (25-11) mogen alle kinderen de zetten!
 
 Verjaardagen:
Deze week zijn jarig: Yara, Simon, Zoë, Isa, Noud, Feline, Olaf en juf Diana.
Hartelijk gefeliciteerd allemaal! Wij wensen jullie een super gezellige, onvergetelijke, verjaardag! Tevens vragen wij uw aandacht voor Zoë, zij wordt 4 jaar en komt bij ons op school.
Ze is al een paar dagen geweest om te oefenen, dat was best spannend maar ze vond het ook wel heel erg leuk! Wij wensen je veel succes, maar vooral veel plezier ‘op de Willibrordus’ Zoë!
 
 

Spreuk van de week:
Thuis werken: “ik vraag nu altijd maar aan het koffiezetapparaat wat hij dit weekend gedaan heeft…”
Wij wensen jullie allemaal een heel fijn weekend.
 
Tot maandag!