UDSG 21-02-2020

Beste ouders,
 
We hadden vanmorgen moeite om alle kinderen te herkennen. Geweldig verkleed hebben ze hun dansjes gedaan, lekker meegefeest in de hal samen met Prins Bas de Feestbouwer en zijn hofdames Petra en Marieke én onze eigen jeugdprins Levi en prinses Fleur. Tussendoor werden ze getrakteerd op een optreden van de leden van de Ouderraad. Kortom het was een geweldig feest en een geweldige afsluiting van een periode hard werken! Om 12.15 uur is de voorjaarsvakantie begonnen! Lekker een weekje uitrusten! Op maandag 2 maart beginnen we weer om 08.30 uur.
 
Luizencontrole:
Na elke schoolvakantie wordt er door een aantal ouders gecontroleerd op hoofdluis. Alle kinderen worden nagekeken. Wilt u er op die dag rekening mee houden? Het liefst de haren gewoon in een staart, dat werkt het snelst/makkelijkst.
 
Xanthos Volleybaltoernooi:
Hartelijk gefeliciteerd: 2 teams van groep 8 hebben de 1e en 3e plaats behaald!
Het toernooi werd in ‘de Mammoet’ van het HPC gespeeld en de kinderen hadden 2 weken daarvoor al een clinic gevolgd.
Dat heeft resultaat gehad!
Het was een gezellige en sportieve middag, maar dat hoeven we eigenlijk niet te vermelden: dat kunnen we zo wel zien!
 
Schooltennis:
Direct na de carnavalsvakantie gaan de groepen 3 en 4 starten met het schooltennisproject.
Ze maken kennis met tennissen. De tennisleraar van TVHA, de plaatselijke tennisvereniging, komt voor de lessen op 2 maandagen naar de gymzaal aan het Dorpsplein in Herveld en de 3e les wordt op het terrein van TVHA gegeven. Dan kunnen de kinderen ook de ervaring opdoen om op een echt tennisveld te tennissen.
De lessen zijn op maandag 2 en 9 maart, onder schooltijd. De rackets worden door TVHA ter beschikking gesteld.
Op maandag 16 maart, als de les op het terrein van TVHA plaats vindt, bent u van harte uitgenodigd om te komen kijken. De lessen zijn dan van 10.45 – 12.15 uur.
Het is belangrijk dat de kinderen tenniskleding of een trainingspak aan doen op deze dagen: dat scheelt omkleedtijd. Ze kunnen gewoon de gymschoenen gebruiken die ze gewend zijn voor de gymles.
Wij wensen jullie allemaal heel veel plezier!
 
Schermgebruik:
Dinsdag 3 en 10 maart krijgen de kinderen van de groepen 5 t/m 8 een presentatie in de klas van Optiek en Optometrie Overbetuwe over de gezondheid en de sterkte van de ogen in combinatie met het gebruik van schermen (tablet, telefoon, computer). Op de site www.ikkijkverder.nl kun je extra informatie inzien.

Loden leidingen:
Misschien hebt u ook wel via de media vernomen dat er vooral in oude gebouwen, loden leidingen aanwezig kunnen zijn. Dit zou nadelige gevolgen kunnen hebben voor het drinkwater.
Wij hebben, mede op verzoek van de gemeente, onze leidingen gecontroleerd en kunnen u meedelen dat wij geen loden leidingen in de school hebben.
 
Even voorstellen:
Hallo allemaal,
Mijn naam is Tijmen van der Kolk. Ik ben 21 jaar en woon in Andelst. Vanaf februari 2020 loop ik gedurende 20 weken stage op maandag en dinsdag op de St. Willibrordusschool. Dat doe ik met name in groep 6. Maar ik ben ook inzetbaar voor de groepen 5, 7 en 8.
In mijn jeugd heb ik zelf op deze school gezeten. Daar heb ik veel goede herinneringen aan over gehouden. Heel leuk om de ‘oude juffen en meesters’ weer te zien. Sommigen daarvan herkenden me niet meer, wat ik natuurlijk wel snap. Van 1.40 meter naar bijna 2 meter lengte is een heel verschil!
Ik volg de opleiding Pedagogisch Medewerker op het ROC in Nijmegen, niveau H. Na de opleiding die ik in 2 of 3 jaar wil afronden ga ik misschien nog de Pabo doen, maar dat laat ik nog even open.
Als er ouders zijn die naar aanleiding van mijn stage vragen hebben, dan zijn die altijd welkom op maandag of dinsdag tijdens of na schooltijd.
 
Hulp gevraagd!
Wij merken dat we op een paar plekken wat handen tekort komen.
Dit geldt vooral voor de luizencontrole in de groepen, maar ook voor de bibliotheek. Het kan allemaal nog net, dus eigenlijk willen we u vragen: heeft u nog wat tijd over in de week en vindt u het leuk een keer op school te helpen? De bibliotheek neemt ongeveer 1 à 1,5 uur per week in beslag en de luizencontrole ongeveer een half uur na elke schoolvakantie (dat is ongeveer 5 keer per jaar). In het geval van een melding van luizen, dan wordt er vaker nacontrole gedaan, maar dat kan dan met een paar ouders uitgevoerd worden. Wilt u hier eens over nadenken?
 
Ontvangen post:
Gymnastiekvereniging Excelsior start met een extra recreatiegroep Turnen in de Wanmolen in Zetten. Dit is bedoeld voor de kinderen van de groepen 3 t/m 5. Er wordt op 4 en 11 maart (woensdagmiddag van 14.30 – 15.30 uur) een inloopmiddag gehouden. Kinderen en ouders kunnen een kijkje nemen en de kinderen kunnen ook mee sporten (dus de gymkleding aan doen). Voor meer informatie kunt u mailen naar secretaris@gvexcelsior.nl of ledenadministratie@gvexcelsior.nl.
 
Begin van ’t Endt:

 
Voor meer informatie over de Hemmens Bos Cross verwijzen wij je naar
http://www.beginvanendt.nl/event/hemmense-bos-cross/ . Hier vindt je ook het online
inschrijfformulier. Bij verdere vragen of opmerkingen willen we je vragen om een mail te richten aan
info@beginvanendt.nl .
 
Bibliotheek De Mariënburg Nijmegen
Op 29 februari wordt er in de bibliotheek in Nijmegen een Kindertaal festival georganiseerd. Kinderen spelen en leren met taal. Tijd: van 09.30 – 16.00 uur. Entree is gratis.
Voor informatie: www.kletskoppenfestival.nl.
 
Spreuk van de week:
‘Vakantie: heerlijk om niet te weten welke dag het is…’
 
Wij wensen jullie allemaal een heel fijne vakantie!
 
Graag tot maandag 2 maart!