UDSG 23-02-2024

Beste ouders,
 
Oudergesprekken:
Deze week zijn er al oudergesprekken.
Misschien bent u vergeten dit te plannen, dan kunt u even contact opnemen met de leerkracht van uw kind om alsnog een afspraak te maken.
 
Update over een mogelijke besturenfusie 
Op dinsdag 30 januari hebben we een informatieavond gehouden over een mogelijke besturenfusie. Enkele ouders hebben deze avond bezocht. We hebben tijdens deze avond uitgelegd dat de huidige wet- en regelgeving en de andere manier van bekostiging van het onderwijs onze school erg kwetsbaar maakt.  Dat komt omdat we één school binnen één bestuur zijn. Nu gaat alles nog goed, maar het risico dat we in de toekomst tegen organisatorische en financiële problemen aanlopen wordt steeds groter.
Na een verkenning van en met verschillende schoolbesturen uit de omgeving hebben we besloten om met Wonderwijs het onderzoek naar een fusie te starten. Wonderwijs is een bestuur met 14 basisscholen binnen de gemeente Overbetuwe en Lingewaard. De werkwijze en uitgangspunten van Wonderwijs sluiten aan bij onze visie op onderwijs en onze werkwijze. Dit voelt goed en vertrouwd. De St. Willibrordusschool kan de St. Willibrordusschool blijven. Daarom denken we ook dat er voor kinderen en ouders niets/niet veel zal veranderen.
Het onderzoek naar een fusie gaat volgens vaste regels en afspraken. Om dit goed te doorlopen hebben we een externe procesbegeleider ingehuurd. Zij zal ons en Wonderwijs begeleiden in het proces. De Raad van Toezicht en de MR hebben een vaste rol in het onderzoek. Op 4 maart zullen zij door de procesbegeleider bijgepraat worden over wat hun rol inhoudt en wat er van deze geledingen verwacht wordt. De MR vertegenwoordigt het personeel en de ouders dus het is belangrijk dat zij weten hoe zij het personeel en de ouders kunnen betrekken en informeren.
De eerste stap die nu gezet wordt is het opstellen van een intentieverklaring met een plan van aanpak. Hierin staat beschreven waarom wij willen fuseren en hoe het onderzoek naar een fusie eruit zal zien.
Wij zullen u van de verschillende stappen op de hoogte houden.
 
Nieuws van de MR: 
Op donderdag 8 februari heeft de MR weer vergaderd. We hadden weinig vergaderpunten op de agenda, maar dat was geen garantie voor een korte vergadering. We hebben uitgebreid stilgestaan bij de voorbereiding voor een informatieavond die de MR en de Raad van Toezicht gezamenlijk gaan volgen binnenkort. Op deze avond worden wij geïnformeerd door de extern begeleider van het traject rondom de besturenfusie.
Verder waren er enkele mededelingen vanuit het team, waaronder de wijze waarop afscheid genomen gaat worden van juf Diana en juf Esther. En de wijziging in het vakantierooster van 2024-2025 hebben we besproken, maar dat heeft u al kunnen lezen in de vorige nieuwsbrief.
De volgende vergadering van de MR zal zijn op dinsdag 16 april 2024. Wilt u ook een onderwerp inbrengen voor deze vergadering? Dan kunt u dat doorgeven op mr@willibrordusherveld.nl of spreek één van ons gerust aan.
 
Vrijwilliger BOS en doorgeven allergieën gevonden! 
We hebben inmiddels een ouder die bij de Bieb komt helpen én die de berichtjes door wil sturen naar de ouders van kinderen met een allergie. Joyce komt ons helpen! Dat is echt heel fijn!
 
 
 
 
Brigadieren: 
We hebben het rooster voor volgend schooljaar nog niet helemaal rond!
We zoeken nog iemand die op vrijdag wil brigadieren om 08.15 uur óf 14.30 uur en iemand die op vrijdag om 12.15 uur wil brigadieren. Degene die nu om 14.30 uur brigadiert zou ook om 08.15 uur kunnen: vandaar dat onze vraag is óf om 08.15 uur óf om 14.30 uur.
Wilt u even kijken of er nog ruimte is in uw agenda??
 
Kinderjury 2024: 
Wij gaan ook dit jaar weer meedoen aan ‘de Kinderjury’ met een aantal kinderen uit de groepen 5 t/m 8.
Juf Esther, leesspecialist, heeft vandaag in de klassen uitgelegd wat de bedoeling is.
We hebben boeken gereserveerd via de BOS en kinderen kunnen hieruit kiezen.
Vanaf 26 februari t/m 9 april zijn de zgn. Leesweken. De kinderen moeten minimaal 3 boeken lezen, dus dat is best veel, maar als je lezen leuk vindt, dan gaat dat lukken! Ze geven hun mening over het boek dat ze gelezen hebben en schrijven dat op in de map op het kopie-blad van het gelezen boek. Nadat de 3 boeken uit zijn, kiest elk kind zijn/haar ‘beste’ boek. Vanaf 10 april zijn de stemweken.
Zodra de landelijke uitslag (het beste boek volgens de kinderjury) bekend is, zullen wij deze activiteit ‘feestelijk’ afsluiten met de deelnemers.
Wij wensen alle deelnemers veel leesplezier!
 
Bericht van Santé Partners/School Maatschappelijk Werk: Rots en Water weerbaarheidstraining voor de groepen 5, 6 en 7. 
Het programma bestaat uit een informatiebijeenkomst voor ouders, gevolgd door 9 trainingen voor de kinderen. De groepen worden samengesteld met kinderen vanuit verschillende scholen binnen de gemeente Overbetuwe. De locatie voor deze groep zal in de gemeente Overbetuwe zijn, de definitieve locatie wordt later bekend gemaakt.
De bijeenkomsten zijn op woensdagmiddag van 15.30 - 16.30 uur: 27 maart, 3, 10, 17 en 24 april en 8, 22, 29 mei en 5 juni (feestelijke afsluiting).
Ouders worden op 17 april bij de bijeenkomst verwacht om samen met de kinderen deel te nemen.
Begeleiders zijn Natascha Bergmans en Vera Boekema.
Er zijn geen kosten aan deze bijeenkomsten verbonden.
Er hangt een flyer in de hal van de school en het aanmeldformulier kunt u bij Jeanet krijgen.
 
Bloembollen:  
U kunt nog tot 1 maart het bestellijst invullen/inleveren bij de leerkracht van uw kind of bij Jeanet.
Op de achterkant van de bestellijst staat de betaalwijze: overmaken per bank of contant bij het plaatsen van de bestelling.
Indien u contant betaalt, dan graag het afgepaste bedrag bij de bestellijst in een gesloten envelop inleveren.
Op woensdagmiddag 27 maart 2024 kunt u uw bestelling op school (in de hal voor in de school) op komen halen: van 12.00 - 17.00 uur. 
De opbrengst hiervan is voor de Ouderraad. Zij gaan dit geld besteden aan leuke activiteiten voor de kinderen!
 
Verjaardagen: 
Deze week zijn jarig: Daan, Boaz, Siert en Raph!
Hartelijk gefeliciteerd allemaal! Wij wensen jullie een super gezellige, onvergetelijke verjaardag!
Wij vragen uw speciale aandacht voor Raph: hij wordt 4 jaar en komt bij ons op school!
Hij is al een paar keer komen oefenen, dat was best spannend, maar hij vindt het vooral heel leuk dat hij nu ook (eindelijk) bij zijn zus op school zit! Wij wensen je veel succes, maar vooral veel plezier ‘op de Willibrordus’ Raph!
 


Spreuk van de week:
‘Zonder regen geen bloemen’.
 
Wij wensen jullie allemaal een heel fijn weekend! Tot maandag!