UDSG 23-06-2023

Beste ouders,
 
Schoolkamp: 27, 28 en 29 juni 2023
De kinderen van groep 8 ‘onze Brugpiepers’ gaan volgende week op kamp! Ze vertrekken dinsdag 27 juni op de fiets naar Velp! Ze fietsen in groepjes, ouders kunnen ’s morgens dus gezellig uit komen zwaaien. Ze komen donderdagmiddag weer terug. We weten niet precies hoe laat, maar dat hoort u ongetwijfeld op tijd.
Juf Nicolien, meester Joost, meester Arthur en Tom en Michiel (Stagiair)gaan mee!
Wij wensen jullie heel veel plezier!
Na het kamp zijn de kinderen van groep 8 op vrijdag (30 juni) vrij.
Op maandag 3 juli komt iedereen weer uitgerust naar school en dan zijn deze leerlingen nog maar een paar weken op ‘de Willibrordus’, druk met oefenen voor de musical en de afsluiting van de basisschoolperiode! 
De musical is op donderdag 14 juli! Veel succes en vooral veel plezier allemaal met de voorbereidingen!
 
Meedoen in Overbetuwe:   
De Meedoen regeling als opvolger van de Gelrepas Volwassenen en thuiswonende minderjarige kinderen vanaf 4 jaar kunnen op Meedoen in Overbetuwe producten uitkiezen in de webwinkel. U vindt hier lidmaatschappen, uitstapjes en leuke activiteiten. Het aanbod is samengesteld door lokale verenigingen, stichtingen en winkels. Hierdoor is het aanbod heel ruim en is er altijd iets leuks in de buurt te doen.
Hoe werkt de Meedoen regeling?
Meedoen in Overbetuwe werkt met punten. Iedere volwassene krijgt 450 punten (= € 225,--). Ieder thuiswonend minderjarig kind vanaf 4 jaar krijgt 600 punten (= €300,--). Deze punten kunt u elk jaar tot ongeveer half december besteden. U kunt de punten in gedeelten besteden of in één keer opmaken. Dat mag u zelf weten.
Bekijk wat onze kinderburgermeester van de Meedoen regeling vindt (Facebook video).
Nulpunten
Voor de volgende producten hoeft u geen punten in te leveren:
•  Zwemdiploma A: Kinderen (4 tot 18 jaar)  ,
• Kledingpakket (winter en zomer) •
• Huiswerkbegeleiding: Kinderen (12 tot 18 jaar).
Komt u in aanmerking? Kijk op de site www.meedoeninoverbetuwe.nl.
 
Bibliotheek Op School: 
Vanaf maandag 3 juli moeten alle boeken ingeleverd worden. Wilt u thuis ook nog even kijken of er nog een boek van de bibliotheek ligt?
U kunt op de site obgz.nl/openingstijden de bibliotheek in de buurt zoeken en de openingstijden in de vakantieperiode bekijken.
 
Expeditie Bieb Boys Zomerchallenge:
Vandaag krijgen de kinderen van de groepen 5 t/m 8 een Doeboek mee van de Biebboys. Groep 8 is vorige week naar de bieb geweest waar over deze expeditie is verteld. In het boekje zijn challenges en puzzeltjes die opgelost moeten worden.
 
Verhuizingen binnen de school voor de zomervakantie: 
In verband met de musical van groep 8 moet de hal en het lokaal van juf Annelies en juf Mylou leeg gemaakt worden.
Groep 3 / 4  gaat in de laatste periode tot de zomervakantie in het oude IB-lokaal en het lokaal waar de bibliotheek stond.
De bibliotheek verhuist naar het lokaal waar voorheen groep 1 / 2  C zat.
De verhuizing is de afgelopen week geregeld, dus volgende week zitten de kinderen van groep 3 / 4 achterin de school, in plaats van voorin. Ze komen wel gewoon door de voordeur binnen, dat zijn ze gewend en dat laten we zo.
 


 
Dinsdag 11 juli is het weer zover: het schoolfeest! De kinderen zullen deze dag een workshop volgen die georganiseerd wordt door de  ‘grote broer’.                                                               
Groep Workshop Belangrijk!
1/2a – 1/2b – 1/2c – 3 ‘Textiel collage maken’ Oude kleren en schoenen aan!
3/4 – 4 – 5 – 6 ‘3D printer pen tekenen’  
7 – 8a – 8b ‘monotype design’ Oude kleding aan i.v.m. inkt!

Het beloven leuke workshops te worden, waarin weer eens wat andere technieken worden aangeboden. De producten stellen we dan ook graag tentoon aan het einde van de dag in het lokaal van de BSO en/of de speelzaal. Zo kunt u tijdens het pleinfeest na school even met uw kind de gemaakte werkjes bewonderen. We hopen velen van jullie te zien!
Voor de workshop ‘textiel collage maken’ zijn we op zoek naar vele kleuren textiel. Denk daarbij aan: oude kleding, theedoeken, handdoeken, etc. Mocht u nog wat hebben liggen, dan mag u het meegeven aan uw zoon/dochter!
 
Warme weer en buiten spelen in het zand met water:
Een beetje overbodige informatie: maar u kunt de kinderen beter kleding aan doen die heel vies mag worden. We kijken en waarschuwen wel als het ‘te’ veel wordt, maar wat is er leuker dan in het zand mét water spelen!??
En vergeet u de zonnebrand niet?
 
Brigadiers in het nieuwe schooljaar: 
De moeder van Thom, Manon, zorgt voor het rooster van de brigadiers. 
Voor het nieuwe schooljaar komen we nog mensen tekort op: 
Donderdag: de ochtend (08.15 uur: 1 persoon)  en
Vrijdag: middag om 14.30 uur (2 personen) er is een mogelijkheid om iemand te verschuiven van de ochtend naar de middag, dus als u ’s morgens wel ruimte hebt, dan zou dat ook kunnen). 
Stel dat u wel graag wilt helpen, maar dat de gevraagde momenten niet schikken, wilt u zich dan toch aanmelden, het zou namelijk kunnen dat er in het rooster met andere brigadiers nog wat verschoven kan worden. 
Het telefoonnummer van Manon is 06-22530336.
Indien we geen aanmeldingen krijgen dan zijn er dus op vrijdagmiddag geen brigadiers en moeten de kinderen zelfstandig oversteken!  
 
Verjaardagen: 
Deze week zijn jarig: Fleur, Vajèn en juf Claudy.
Hartelijk gefeliciteerd allemaal! Wij wensen jullie een super gezellige, onvergetelijke, verjaardag!
  
Spreuk van de week: 
‘Pak de zon en straal!’ (Loesje)
 
Wij wensen jullie allemaal een heel fijn weekend! Geniet ervan!
 
Tot maandag!