UDSG 24-01-2020

Beste ouders,
 
1e rapport op 7 februari en oudergesprekken:
Zoals al eerder gemeld vinden de oudergesprekken voor groep 1 t/m 7 plaats in de week van 10 en 17 februari 2020. Vanaf maandag 27 januari 2020 ontvangt u een aparte uitnodiging voor de oudergesprekken. Dan kunt u digitaal een afspraak maken met de leerkracht(en) van uw kind(eren).  Alle ouders zijn in de gelegenheid om, misschien naar aanleiding van het rapport, vragen te stellen of gewoon een gesprek te voeren over hun kind(eren). Wij verwachten dat alle ouders zich inschrijven voor een gesprek tenzij de leerkracht andere afspraken met u heeft gemaakt. Het is prettig om van gedachten te wisselen met elkaar.
 
Minilessen op het HPC in Zetten:
Dinsdag 28 januari zullen de kinderen van groep 8 kennis gaan maken met de gang van zaken op een VO school. Net als voorgaande jaren zijn we weer uitgenodigd om minilessen te volgen op het HPC. De kinderen mogen hun gymkleding, lunchpakket en fiets meenemen deze dag. We vertrekken op de fiets (!!) om 8.30 uur, dus graag om 8.20 uur aanwezig zijn op school. Om ongeveer 13.15 uur zijn we weer terug. De schooldag eindigt gewoon om 14.30 uur. 
 
Nationale Voorleesdagen:
Van 22 januari tot en met 1 februari 2020 zijn het de nationale voorleesdagen. Op school wordt regelmatig voorgelezen, wij hopen altijd dat ouders die gewoonte ook overnemen. De kinderen leren op deze manier aandachtig te luisteren en  zich te concentreren.
Zelf lezen is heel belangrijk, vandaar dat wij dit ook stimuleren met o.a. het gebruik van de bibliotheek op school, het voorlezen bij bijv. de Peuterspeelzaal of aan de adoptiegroepen en het deelnemen aan de voorleeswedstrijd.
 
Voorlezen bij de Peuterspeelzaal:
Afgelopen woensdag en donderdagochtend zijn een aantal kinderen uit de groepen 7 en 8 voor gaan lezen bij de Peuterspeelzaal de Santenkraam in Herveld. Ze wandelen daar heen onder begeleiding van een leerkracht. Ze hebben eerst zelf een boekje in de bibliotheek op school gekozen. In de PSZ krijgen ze een aantal kinderen toegewezen en dan gaat ieder zijn boekje voorlezen. Ze laten regelmatig plaatjes zien en praten met de kinderen over hetgeen ze voorgelezen hebben.
Dit is heel waardevol, voor beide groepen! ‘Onze’ kinderen leren rustig en duidelijk voor te lezen en de peuters leren te luisteren en te vertellen in het groepje.
De kinderen van de PSZ komen ook regelmatig een bezoekje aan onze school brengen en hebben een eigen ‘peuterboekenkast’ in de bieb. Ze kiezen zelf een boekje én de leidster leest ook nog even een verhaaltje voor.
Via deze weg willen we de kinderen bedanken die dit wilden doen!
 
Trouwdag meester Bas en Zoë:
Wat was het gezellig! De kinderen waren feestelijk gekleed en ‘gekapt’ aanwezig in de kerk in Herveld. In de kerk is een mooi gedicht voorgedragen door de kinderen. Daarna hebben ze Bas en Zoë met mooi versierde bogen uitgeleide gedaan naar de auto’s. Het feest was in Kesteren. Daar hadden ze nog een quiz voor het bruidspaar in petto.
We hebben genoten van een geweldig feest en we denken te weten dat Bas en Zoë ook een mooie, onvergetelijke, trouwdag gevierd hebben.
 
Volleybal:
Xanthos in Zetten organiseert op woensdag 19 februari a.s. een volleybaltoernooi in de Wanmolen: speciaal voor basisscholen. Er hebben zich voor onze school nog maar weinig kinderen en ouders aangemeld. Wilt u nog even kijken in uw agenda? Opgave kan tot 30 januari! We hopen dat er nog meer kinderen mee doen zodat onze school goed vertegenwoordigd is. Maar nog belangrijker: dat kinderen kennis maken met deze tak van sport en een mooie sportmiddag kunnen hebben.
 
Verjaardagen:
25 januari:      Simon Coppes
27 januari:      Linn Veenendaal, Diede ten Westeneind
28 januari:      Sil van Loon
30 januari:      Stijn Scholten, Janske Veens
 
Hartelijk gefeliciteerd allemaal! Wij wensen jullie een super gezellige, onvergetelijke, verjaardag!
 
Tevens heten wij Stefano Hernandez Guerrero uit Andelst van harte welkom. Hij heeft een aantal jaar in Dublin/Ierland gewoond en is sinds kort weer terug in Nederland. Hij is afgelopen maandag in groep 6 bij juf Ingrid en meester Joost begonnen. Er zijn 2 leerlingen die hem begeleiden en wegwijs maken over de gang van zaken op school als de leerkracht druk is met anderen. Wij wensen Stefano heel veel succes, maar vooral veel plezier ‘op de Willibrordus’. 
 
Belangrijke data:
30 en 31 januari:        stakingsdagen. De kinderen zijn vrij.
13 februari:                gekke hoedjesdag (opening van het Carnavalsseizoen op school). De kinderen mogen allemaal een hoedje op om de carnavalsperiode te openen.
21 februari:                Carnaval op school samen met CV ‘de Deurdouwers’
12 maart:                    Studiedag: de kinderen zijn de hele dag vrij.
 
Spreuk van de week: 

 
 Fijn weekend allemaal!