UDSG 25-08-2023

Beste ouders,
 
Nog één weekend te gaan en dan zit de zomervakantie er toch echt weer op! 
Voor sommigen zal het te snel gegaan zijn en anderen zijn misschien blij dat het ‘normale’ ritme weer op gang komt.
Wij hopen in ieder geval dat de kinderen weer met nieuwe energie en vol goede moed aan het nieuwe schooljaar beginnen.
Wij verwachten alle kinderen terug op maandag 28 augustus om 08.30 uur.
 
Welkom: 
Natuurlijk heten wij alle kinderen van harte welkom op school na een vakantie van zes weken. Maar een bijzonder welkom voor een aantal ‘nieuwe’ instromers die 28 augustus ‘op de Willibrordus’ starten. Dit zijn Polina, Nikita, Kajah, Amélie, Thierry, Jill, Noah, Tess, Dennis, Giulia, en Tijn. Van harte welkom bij ons op school. Nikita komt in groep 2, Amélie in groep 3 en Polina komt in groep 4. Wij wensen jullie heel veel succes, maar vooral veel plezier ‘op de Willibrordus’. 
 
Vervanging komend schooljaar:
Het is fijn u te kunnen melden dat juf Diana en juf Esther beiden met een reïntegratietraject zijn begonnen en hopen dat ze langzaam weer wat taken op kunnen pakken.
Beiden zijn als gevolg van Long-Covid langdurig ziek. Wij wensen hen beterschap en hopen dat ze het werk met de kinderen weer op kunnen pakken en dit met veel plezier kunnen doen.
Juf Lucy is helaas nog niet beter en het ziet er nog niet naar uit dat ze binnen korte tijd terug komt. Wij wensen haar beterschap en een goed herstel.
Zoals u hieronder in het overzicht kunt zien, hebben we de vervanging van juf Esther en juf Diana nog kunnen regelen, deels extern en deels intern. Omdat we de ziektevervanging grotendeels intern vervangen, betekent dit dat interne vervanging bij nieuw ziekteverzuim moeilijker wordt. Ook de invalpool is/blijft bijna leeg. Uiteraard blijven wij onze uiterste best doen om de klassen bezet te krijgen bij uitval van leerkrachten.
U hebt het afgelopen jaar vast wel gehoord van de kinderen dat ze een zgn. KEK-dag hadden. Wij zijn blij dat deze mogelijkheid geboden wordt. Het is een andere dag dan de kinderen gewend zijn, maar ze maken kennis met een andere vakgebieden. Natuurlijk kun je het niet alle kinderen naar de zin maken, maar kennis maken met een onbekend vak of beroep is nog niet zo verkeerd. Wij hopen dat we de vervanging in het komend schooljaar weer goed op kunnen vangen of beter: laten we hopen dat we niet veel nodig hebben!
 
Nieuwjaarsreceptie alleen voor de kinderen in de klas:
Vorig jaar hebben we voor de ouders een zgn. nieuwjaarsreceptie georganiseerd. Men kon onder het genot van een kopje koffie/thee even in de nieuwe klas van hun kind(eren) kijken. Dit bleek niet handig. Er was weinig tijd en daardoor onhandig om met drinken en een koekje ‘te lopen’. Vandaar dat wij de kinderen op de eerste dag wel trakteren op drinken en een koekje, maar dit niet meer organiseren voor de ouders.
U bent wel van harte welkom om even een kijkje te nemen in de klas van uw kind(eren). Het is voor de kinderen vaak fijn om op de eerste dag van het nieuwe schooljaar ‘samen over de drempel’ te gaan!
 
 Jeelo project: Zorgen voor jezelf en anderen: 
We willen dit nieuwe project graag openen met een lunch met de kinderen en de ouders.
Op woensdag 6 september willen we een picknick organiseren op het schoolplein van 11.30 – 12.15 uur. Ouders, opa’s, oma’s of andere belangstellenden zijn van harte welkom.
Wij vragen u een deken of picknickkleed mee te brengen en daarnaast een eigen lunch en een lunch voor uw kinderen.
Mocht u er zelf niet bij kunnen zijn, wilt u dan wel een kleed en lunch aan uw kind(eren) mee geven? Indien het slecht weer is, dan picknicken alle groepen in hun eigen klas, zonder ouders of andere belangstellende.
De afsluiting van dit project zal op 12 oktober georganiseerd worden in de vorm van de Sponsorloop die onze school weer samen met de MOV gaat organiseren. Hiervan wordt u tijdig op de hoogte gebracht!
 
Informatie avond:
Om de ouders meer betrokken te laten zijn en te blijven bij de onderwijskundige ontwikkeling van het kind organiseren we op dinsdag 5 september een  informatie avond. U kunt dan een kijkje nemen in de klas van uw kind en de leerkracht informeert u over de lesstof voor dit schooljaar.
Aanvangstijden voor:
Groep 1 en 2:
Groep 1 om 19.00 uur.
Groep 2 om 19.45 uur.
Groep 3 t/m 7:
Van 19.00 – 19.45 uur: ronde één.
Van 20.00 – 20.45 uur: ronde twee.
Groep 8:
Van 19.00 – 20.00 uur: ronde één en
Van 20.00 – 21.00 uur: ronde twee.
 
De verdeling van de avond in 2 onderdelen geeft de ouders die kinderen in de onderbouw- en bovenbouw hebben zitten de kans om bij beide groepen aanwezig te zijn.
 
Luizencontrole: 
We hebben besloten dat we geen luizencontrole meer doen na elke schoolvakantie. Dit vergt veel tijd van ouders die mee helpen en lestijd van de kinderen. Indien u hoofdluis ontdekt bij uw kind, dan kunt u onderstaande stappen volgen om uw kind te behandelen. Het is heel belangrijk dat u dit meldt bij de leerkracht van uw kind of bij Jeanet.
De adviezen van VGGM zijn inmiddels wat bijgesteld.
U kunt een antihoofdluismiddel gebruiken, maar men attendeert op mogelijke nadelige gevolgen van het gebruik van een middel: huidirritatie, overgevoeligheid of allergie.
Men raadt aan te kammen met een metalen kam met heel fijne tanden. Houd het kammen 2 weken, elke dag, vol en dan verwijdert u alle hoofdluizen (het duurt namelijk 10 dagen voor een eitje van een hoofdluis uit komt: de eitjes zijn moeilijk te verwijderen, maar de hoofdluizen blijven in de kam achter).
Hoe kunt u kammen?
• Maak het haar nat en verdeel eventueel crèmespoeling door het haar. Het kammen gaat makkelijker als u crèmespoeling gebruikt. Kam met een gewone kam of borstel eerst de klitten uit het haar.
• Houd het hoofd voorover, boven een wasbak of een wit stuk papier. Kam het haar met een netenkam van achter naar voren. Begin telkens dicht bij de hoofdhuid. De hoofdluizen zitten namelijk op de hoofdhuid. Zorg dat u elke haarpluk doorkamt.
• Veeg de kam regelmatig af aan een stuk keukenpapier of papieren zakdoek. Gooi deze na afloop weg.
• Neten (eitjes) kunt u verwijderen met de nagels. Eventueel kunt u de neten deppen met een doekje waar azijn op zit. Dan laten de neten soms makkelijker los.
• Spoel de crèmespoeling uit het haar.
• Maak de kam na gebruik goed schoon met water en zeep
 
De groep van het kind waarbij hoofdluis ontdekt is krijgt via de app een brief met het verzoek de kinderen thuis grondig te checken en te vermelden als u iets vindt!
Meer informatie vindt u op de website: www.rivm.nl/hoofdluis.
 
Schoolapp:
U kunt alle informatie over school vinden via de schoolapp. Deze app kunt u downloaden via de app-store of via Play-store. Zoek Basisschool App (groen icoontje) en dan kies je voor St. Willibrordusschool Herveld (Parentcom). Daarna wordt de app geïnstalleerd.
Wij raden u aan om even rustig te kijken wat u via de App allemaal kunt doen.
Ziek melden, Verlof aanvragen, de nieuwsbrief lezen, de agenda bekijken…eigenlijk alles, maar mocht het niet helemaal duidelijk zijn, dan kunt u natuurlijk altijd even binnen lopen of een mail sturen voor uitleg.
Er is ook een handleiding over het gebruik van de app beschikbaar.
 
Verlof aanvragen:
Het kan natuurlijk voor komen dat u onverhoopt onder schooltijd naar een dokter, tandarts of andere afspraak moet met uw kind. Toch vragen wij u vriendelijk maar wel dringend, deze afspraken zo veel mogelijk buiten schooltijd te plannen.
De regels voor het verlenen van buitengewoon verlof (extra vrije dagen) zijn aangescherpt.
De directie mag alleen bij hoge uitzondering verlof verlenen. De controle door de leerplichtambtenaar zal vaker voor komen. Indien ouders beslissen om hun kind thuis te houden zonder dat daarvoor toestemming is verleend, dan is dat onder hun eigen verantwoording.
U kunt altijd met de directie overleggen.
 
Ouderportaal:
Via het ouderportaal kunt u inloggen in de leerlingenadministratie ParnasSys. Hier vindt u bijvoorbeeld het rapport van uw kind en de persoonsgegevens zoals bekend op school. U heeft hiervoor een wachtwoord en gebruikersnaam ontvangen toen uw kind op school kwam. Bent u de gegevens kwijt? Dan kunt u een mail sturen naar: info@willibrordusherveld.nl.
Het ouderportaal vindt u ook via de schoolapp. Wilt u uw emailadres, woonadres en telefoonnummer controleren en indien nodig extra gegevens toevoegen? Bij gescheiden ouders is het voor school gemakkelijk om beide adressen in de administratie op te nemen.
 
Welkomstgesprekken: 
In  week 37 en 38 (week van 11 september t/m 22 september) worden de welkomstgesprekken gevoerd. De gesprekken zijn voor de ouders van leerlingen van groep 1 t/m 8. U ontvangt van ons, via Schoolgesprek, een uitnodiging om in te schrijven met de inloggegevens.
De kinderen van groep 6 t/m 8 komen samen met de ouders naar het welkomstgesprek. De ouders van groep 1 t/m 5 komen zonder kind(eren).
Voor het plannen van de gesprekken maken wij gebruik van het programma “Schoolgesprek”. U kunt dit programma vinden op onze eigen Willibrordus app of op app.schoolgesprek.nl
De inschrijving kan van vrijdag 1 september vanaf 08.00 uur t/m vrijdag 8 september 08.00 uur.
Ouders die zich na deze datum nog niet hebben ingeschreven worden automatisch ingedeeld.
Wat moet u doen?
  • Ga op de Willibrordusapp naar schoolgesprek of naar de website app.schoolgesprek.nl.
  • Gaat u via de website dan moet u eerst de school selecteren. Via de app hoeft u geen school te selecteren.
  • Vul de voornaam van uw oudste kind op school in (gebruik géén speciale tekens: Corné wordt Corne).
  • Vul uw inlogcode in. Deze code ontvangt u via de uitnodigingsmail.
  • Klik op de openstaande planning en selecteer uw gewenste tijd.
  • Controleer uw e-mailadres en verbeter deze zo nodig. U ontvangt een bevestiging op dit e-mail adres.
  • Wij verzoeken ouders die gescheiden zijn om samen op gesprek te komen. Indien dit echt niet mogelijk is, dan kan één van beide ouders een aparte afspraak maken met de leerkracht.
Formulier Welkomstgesprek:
Alle kinderen krijgen op maandag 28 augustus een brief en een formulier ‘Welkomstgesprek’ mee. Naast de overdracht die op school plaats vindt, vinden we het ook fijn om te weten hoe u uw kind ziet en wat u belangrijk vindt voor het aankomende schooljaar.
Wij vragen u vriendelijk het formulier in te vullen en dit voor maandag 4 september 2023 in te leveren bij de leerkracht van uw kind.
Voor de kinderen van de groepen 6 t/m 8 worden er zgn. driehoekgesprekken gevoerd (ouders, leerling en leerkracht). De leerlingen vullen op school een formulier in en de ouders vullen het bovengenoemde formulier ‘Welkomstgesprek’ in.
Wij denken dat dit een prettige manier is om aan het schooljaar te beginnen!
 
Allergielijst:
Wij hanteren op school een zgn. allergielijst. Is uw kind allergisch en mag het bijvoorbeeld bij verjaardagen geen traktaties hebben, dan vragen wij u dit te melden op school. De naam van uw kind wordt dan genoteerd op de lijst. Tevens verzoeken wij u dan te zorgen voor een vervangende traktatie.
De ouders worden bij een evenement waarbij een traktatie gegeven wordt, van tevoren geïnformeerd over de ingrediënten van deze traktatie zodat men weet of er een vervangende traktatie mee naar school gegeven moet worden.
 
Medicijnen toedienen: 
Indien uw kind (al dan niet tijdelijk) medicijnen gebruikt die onder schooltijd ingenomen moeten worden, dan dient u ons daarvan in kennis te stellen en toestemming te geven. Het formulier is te vinden in de hal bij het kantoortje van mijnheer Rob.
 
Schooltijden:
 
  Begintijd Eindtijd
Maandag 08.30 uur 14.30 uur
Dinsdag 08.30 uur 14.30 uur
Woensdag 08.30 uur 12.15 uur
Donderdag 08.30 uur 14.30 uur
Vrijdag 08.30 uur  
Groep 1 Hele dag vrij  
Groep 2 t/m 4 08.30 uur 12.15 uur
Groep 5 t/m 8 08.30 uur 14.30 uur
 
De kinderen nemen fruit of een boterham en drinken mee voor ’s morgens (speelkwartier), voor de lunch alleen maar brood en/of fruit en drinken. We vragen u de beker die uw kind van school heeft gekregen te gebruiken en nog een eigen beker: dus liever geen pakjes drinken. Ook snoep of kauwgum is niet toegestaan. Op onze site kunt u hierover ook informatie vinden.
 
Kinderdagverblijf en BSO Partou: 
Het is mogelijk om kinderen van 0 t/m 12 jaar gebruik te laten maken van de
diensten van Partou. De allerkleinsten op het kinderdagverblijf en de kinderen die al bij ons op school zitten kunnen gebruik maken van de BSO. U vindt informatie via www.partou.nl (Hoofdstraat 152, Herveld) maar u mag natuurlijk ook altijd even binnen lopen voor informatie. U kunt ook mailen naar: hoofdstraat@partou.nl: op deze manier kunt u uw vragen stellen en neemt men contact met u op.
 
Wij zijn blij u te kunnen vermelden dat er een tweede ruimte in gebruik wordt genomen door Partou voor het Kinderdagverblijf (KDV). Als de verbouwing naar tevredenheid verloopt zal deze ruimte in september in gebruik genomen worden.
 
Fietsenstalling:
Door de opening van de tweede groep KDV hebben we als school 1 fietsenstalling op moeten geven. Groep 7 en 8 parkeren de fietsen nu samen in hetzelfde (laatste) vak.
 
Vakantierooster en studiedagen: schooljaar 2023-2024
Herfstvakantie            16 t/m 22 oktober 2023
Kerstvakantie             25 december t/m 7 januari 2024
Voorjaarsvakantie       12 t/m 18 februari 2024
2e Paasdag                  1 april 2024
Meivakantie                29 april t/m 12 mei 2024
Hemelvaart                 9 mei 2024 (valt in meivakantie)
2e Pinksterdag             20 mei 2024
Zomervakantie            groepen 3 t/m 7: 8 juli t/m 18 augustus 2024
                                    groepen 1: aanvang woensdag 3 juli om 12.15 uur
                                    groepen 2: aanvang donderdag 4 juli om 14.30 uur
                                    groepen 8: aanvang woensdag 3 juli (na de musical)
Studiedagen               woensdag 11 oktober 2023
                                    dinsdag 31 oktober 2023
                                    maandag 18 maart 2024
                                    vrijdag 19 april 2024
                                    woensdag 26 juni 2024.

Dit rooster vindt u ook in de app onder vrije dagen!
 
Geheugensteuntje: verdeling van de leerkrachten:
 
Groep              Leerkracht                              Dagen
1-2 A              juf Nanine                               Ma. Wo. Do.
                        juf Esther P*/juf Elly             Di.
1-2 B               juf Claudy                              Ma. Di.           
                        Juf Mylou/juf Diana*             Wo. Do.
1-2 C               juf Yvonne                             Ma. Di.
                        Juf Esther P*/juf Anne.          Wo. Do.         
2:                     Reuzenochtend
                        juf Yvonne                             Vr.
3 A                  juf Annelies                            Ma. Di. Wo. Do.
                        Juf Mylou/juf Diana*             Vr.
4 A                  juf Esther T.                           Ma. Do. Vr.
                        meester Joost/juf Lucy*         Di. Wo.**      
4 -5  B             juf Linda                                 Ma. Di. Wo.
                        Meester Guido                       Do. Vr.
5                      juf Carien                               Ma. Vr.
                        Juf Ingrid                               Di. Wo. Do.
6.                     meester Bas                            Ma. Di. Wo. Do. Vr.
7.                     meester Arthur                       Ma. Di. Wo. Do.
                        meester Joost                          Vr.
8 A.                 juf Nicolien                            Di. Wo. Do. Vr.
                        meester Joost                          Di.***
 
Juf Sandra pakt haar taken als intern begeleider weer op na 1,5 jaar voor de klas te hebben gestaan. Zij doet dit op dinsdag, woensdag en donderdag.
*Juf Esther P. en juf Diana zijn met het reïntegratietraject bezig.
Zodra zij meer kunnen werken zullen juf Elly, juf Mylou en juf Anne steeds minder voor de groep staan. Juf Mylou en juf Anne zullen voor andere werkzaamheden ingezet worden (leerlingbegeleiding, ondersteuning in andere groepen).
**Zodra juf Lucy weer hersteld is zal ze in groep 4A gaan werken naast haar IB werkzaamheden. Tot die tijd zal meester Joost op dinsdag en op woensdag afwisselend met juf Esther (eens in de twee weken) in groep 4 A werken. Indien dit niet meer nodig is zal ***meester Joost op dinsdag in groep 8 A werken.
 
Bibliotheek op School: 
Kinderen mogen tijdens schooltijd boeken lenen in de BOS. Ze kunnen via de schoolapp boeken reserveren maar ook op school via de site. De kinderen hebben een eigen gebruikersnaam en wachtwoord. Indien ze dit vergeten zijn, kunnen ze dit navragen bij de leerkracht of Jeanet.
Het is de bedoeling dat de kinderen de boeken op school laten: mocht u thuis toch een boek van de bibliotheek zien: dat is niet erg, maar wilt u er wel op letten dat het dan weer op tijd ingeleverd wordt? Dit om problemen te voorkomen en er voor te zorgen dat alle boeken weer bij ons terecht komen.

Gymrooster:
Dag:               Groep:
Maandag       6, 5 en 8.
Dinsdag          7, 4 en 4-5.
Woensdag      6, 3 en 5.
Donderdag    7, 4-5, 4, 3 en 8.
 
De kinderen dienen gymkleding en gymschoenen mee te nemen.
 
Gevonden voorwerpen:
Er worden regelmatig bekers, broodtrommels, gymtassen, jasjes, vesten etc. etc. gevonden op school. Deze worden in de hal bij de zijingang bewaard. Mist u iets? Neemt u even een kijkje!
 
Verkeersveiligheid: 
Onze regels in het kort:
  • Parkeren alleen op het kerkplein. Dit geldt voor ouders van kinderen van groep 1 en 2 en/of degenen die de kinderen willen helpen met oversteken bij de brigadiers.
  • Altijd oversteken bij de brigadiers. Zij staan er speciaal voor u!
  • Voor het brengen van de kinderen: maak gebruik van het aai- en zwaaiplein. Dit is geen parkeergelegenheid!
  • De parkeerplaatsen aan de Hoofdstraat zijn bestemd voor de leerkrachten.
  • Degenen die van de kant van de Woerden komen met de fiets: maak gebruik van de doorgang door de haag en parkeert u de fiets (ouders van de kinderen van groep 1 en 2) langs de kant op het gras aan ‘de Grote Woerd’.
  • De kinderen plaatsen hun fiets op de voor hun groep gereserveerde plaatsen.
  • Ook na schooltijd maken de kinderen en ouders gebruik van de diensten van de verkeersbrigadiers.
  • Zodra het weer wat eerder donker is: zorgt u ervoor dat de fietsverlichting in orde is zodat uw kinderen goed te zien zijn op de fiets!
 
Brigadiers!!
Helaas moeten we u melden dat wij op dinsdagmiddag (om 14.30 uur) maar één brigadier hebben. En dat mag niet: er moeten altijd 2 personen zijn die brigadieren.
Hebt u op dinsdagmiddag een kwartiertje over om, voordat u uw kind(eren) op haalt mee te brigadieren?
Mocht het zo zijn dat niemand zich aanmeldt, dan wordt er op die middag NIET gebrigadierd en moeten de kinderen zelf oversteken!
Indien u een jonger kind heeft, dan mag hij/zij even in een kleuterklas spelen totdat de ouder klaar is met brigadieren, dat is geen probleem.
U kunt zich melden bij Manon: 06-22530336 of bij Jeanet.
 
Rapport:
Uw kind(eren) heeft vlak voor de zomervakantie het rapport ontvangen. Misschien is het nog voor de vakantie ingeleverd, zo niet: wilt u er dan op toe zien dat het in de 1e week ingeleverd wordt?
Dit rapport behelst de hele schoolloopbaan van uw kind; het zou zonde zijn als het kwijt raakt: dan moeten we een nieuwe maken en daar zijn kosten aan verbonden! Bovendien raakt u dan gegevens kwijt van voorgaande jaren.

Fides: Wilt u deze datum al vast noteren? 
Dit jaar organiseren we (weer) een ouderavond, voor alle ouders, waar de methode Fides nader toegelicht wordt. De Fides methode is speciaal ontwikkeld voor het ontwikkelen/verstevigen van zelfvertrouwen en weerbaarheid bij de kinderen. Ze leren dit via diverse symbolen.
Ouders worden hier tijdens deze avond over geïnformeerd en er is gelegenheid om vragen te stellen. Deze ouderavond is op 9 oktober gepland van 19.30 uur – 21.30 uur op school.
U ontvangt eind september via de app/persoonlijke inbox een aanmeldformulier voor deze avond.
 

  • Dit wel een heel uitgebreide nieuwsbrief is? Dit een uitzondering is om u zoveel mogelijk te informeren over het nieuwe schooljaar?
  • Wij elke week een nieuwsbrief maken? Dit bij u binnenkomt via de school App maar ook op de website te vinden is?
  • U binnenkort ook de schoolgids kunt vinden op de website/op de app? In deze schoolgids alle informatie verzameld is over onze school; de methodes van verschillende vakken; het team; en nog veel meer? Het de moeite loont om deze gids rustig door te lezen?
  • Wij weer zin hebben in het nieuwe schooljaar? Wij de kinderen en u allemaal heel veel plezier wensen?
 
Belangrijke tip!
Wilt u deze Uit de School Geklapt ook aan oma’s/opa’s laten lezen of degenen die uw kind(eren) brengen of ophalen. Dan zijn zij ook op de hoogte van de gang van zaken. Misschien is het goed om de grootouders/oppas ook de app te laten downloaden op hun telefoon!
 
Verjaardagen: 
Deze week zijn jarig: Vik, Lisa en Kiki.
Hartelijk gefeliciteerd! Wij wensen jullie een super gezellige, onvergetelijke verjaardag! 
 
Spreuk van de week:
“Eerlijk: dat als de zomervakantie niet in één keer geslaagd was, je ook recht hebt op een her!’
 
Wij wensen jullie een fijn weekend en graag tot maandag 28 augustus a.s.!