UDSG 25-10-2019

Beste ouders,
 
Staken
Zoals wellicht bekend, is er door de vakbonden een onderwijsstaking aangekondigd voor woensdag 6 november.
Deze staking is gebaseerd op het feit dat het kabinet tot op heden niet tegemoet komt aan de eis van de bonden om geld beschikbaar te stellen voor salaris- en werkdrukeisen. Er is overleg gevoerd door de PO-raad met de minister en de minister-president, maar dit heeft geen concrete toezeggingen opgeleverd.
Bij ongewijzigd beleid ontstaat er een nog groter tekort aan leraren en schoolleiders. Daarnaast geeft de minister aan dat hij soepel om zal gaan met onbevoegde leraren voor de klas. Dit vinden wij geen goede zaak. Wij gunnen ieder kind een goed opgeleide leraar die het beste onderwijs kan geven in een goede omgeving met acceptabele arbeidsvoorwaarden en aanvaardbare werkdruk.
Het team van onze school heeft besloten om gehoor te geven aan de staking. De directie/het bestuur steunt de beslissing van het team. Op 6 november is de school dan ook gesloten. (De staking betreft alleen het onderwijs, de opvang van Partou is die dag wel gewoon geopend.) Dit betekent dat u 6 november zelf de kinderen zult moeten opvangen. Indien dit niet lukt, kunt u contact opnemen met Partou voor de mogelijkheden.
Alhoewel we beseffen dat dit niet de eerste staking in het onderwijs is in het afgelopen jaar, hopen we toch dat u begrip heeft voor ons standpunt dat goed onderwijs voor uw kinderen, nu en in de toekomst, van het allerhoogste belang is.

 
Uitnodiging van de Oranjevereniging
Lopen jullie ook mee met de lampionnenoptocht?
Vrijdag 8 november is het weer zover: de jaarlijkse lampionnenoptocht van de Oranje Vereniging. Dit jaar starten we bij de Clara Fabriciusschool om 18.30 uur. De kinderen krijgen de gelegenheid om op school een lampion te maken. Is dat niet gelukt of heb je nog een lampje nodig? Je kunt dit op de avond zelf kopen vanaf 18.00 uur. Na de optocht genieten we van een lekker drankje.
We gaan er een gezellige tocht van maken voor alle kinderen en hun ouders! Zien we jullie ook op 8 november?
Wil je op de hoogte blijven van al onze activiteiten? Volg ons dan op facebook en instagram!
 
Oudergesprekken groep 3:
In november worden er weer oudergesprekken gehouden voor de ouders van groep 3.
Alle ouders ontvangen een uitnodiging via de mail om in te schrijven via schoolgesprek.
(Voorlopige) Adviesgesprekken groep 8:
Ook zijn de voorlopige adviesgesprekken voor de ouders van de kinderen van groep 8 gepland in november. Ook zij ontvangen een mail met een uitnodiging om een afspraak te maken via schoolgesprek.
 
Wij ontvingen de flyer van School Maatschappelijk Werk.
Deze flyer hangt ook op het prikbord in de hal van de school: via deze flyer wordt u geïnformeerd over de werkwijze van SMW en wat zij eventueel voor u kunnen betekenen.
Onze nieuwe School Maatschappelijk Werker is Laura Thijsen.
Klik hier  voor de flyer.


 

Wintertijd!
Op zondag 27 oktober gaat de tijd om 3 uur ’s nachts een uur achteruit naar 2 uur.
Op 29 maart 2020 gaat de zomertijd weer in!

Verjaardagen:

25 oktober:      Fayenn Hanhart
26 oktober:      Delise de Wit
28 oktober:      Thomas van Herpt, Robine van Vugt
29 oktober:      Noud van Maanen
30 oktober:      Tygo Riedijk
Hartelijk gefeliciteerd allemaal! Wij wensen jullie een super gezellige verjaardag!

Spreuk van de week (Cliniclowns)

 

Wij wensen jullie allemaal een prettig weekend!
Tot maandag!