UDSG 26-03-2021

Beste ouders,
 
Bezems:
U hebt het goed gezien! Op vrijdag 19 maart kwamen (veel) kinderen van groep 8 met een bezem op school. En nee, ze hadden geen Harry Potter vliegles of zwerkbalwedstrijd op het rooster staan, maar ze hebben die dag samen het schoolplein geveegd! Er lag zoveel zand op het plein: door de werkzaamheden maar ook doordat de kinderen natuurlijk lekker spelen in het zand, dat dit een keer nodig was.
Wij bedanken de kinderen van groep 8 voor deze geweldige hulp!
 
Landelijke Grote Rekendag op 24 maart 2021:
Op 24 maart was de grote rekendag. Normaal doen wij ook mee aan dit programma. We gaan dan ‘schoolbreed’ de hele dag rekenen.  Het is een leuk programma waar de kinderen enthousiast mee bezig zijn. Dit jaar hebben we zelf een datum gepland omdat 24 maart niet zo goed paste in ons programma. U hebt dus deze week geen enthousiaste verhalen gehoord thuis, maar dat komt later zeker goed!
 
CITO grafieken
Vanwege de lockdown konden de CITO uitslagen niet meegenomen worden in het rapport. Tijdens de oudergesprekken heeft u mogelijk al wel gehoord hoe uw kind de toetsen heeft gemaakt indien er al bepaalde toetsen waren afgenomen. Van andere toetsen waren de uitslagen mogelijk nog niet bekend. Om u een compleet beeld te geven van de uitslagen van de toetsen geven wij de kinderen vandaag een CITO overzicht mee. Wij willen benadrukken dat wij deze gegevens met voorzichtigheid interpreteren omdat de kinderen een bijzonder onderwijsjaar achter de rug hebben. Wij zijn druk bezig met het analyseren van alle resultaten om te kunnen bepalen op welke wijze we het onderwijs de komende maanden vorm gaan geven en voor welke vakken/kinderen er misschien iets extra’s nodig is.
 
Meedoen regeling van Gemeente Overbetuwe:
Wij ontvingen een flyer van de Gemeente “Meedoen is voor iedereen belangrijk”.  Deze actie is speciaal bedoeld voor gezinnen die minder geld te besteden hebben, bijvoorbeeld aan een sport voor de kinderen. U kunt via www.meedoeninoverbetuwe.nl kiezen uit een aanbod van diverse verenigingen, voor een lidmaatschap of anderen leuke activiteiten om aan mee te doen.
Iedereen die inschrijft krijgt een bepaald aantal punten die besteed kunnen worden aan een onderdeel van de webwinkel. Deze punten zijn tot en met 19 december 2021 te besteden! Het is de moeite van het bekijken waard! (De flyer wordt apart verzonden via de schoolapp/nieuws).
 
Zomertijd!
We weten nog niet zeker hoe lang we nog de ‘zomer- en wintertijd’ hanteren, maar één ding is wel zeker. Zondag 28 maart gaat de zomertijd in! Om 02.00 uur gaat de klok één uur vooruit. (Voorjaar: vooruit…). Dat betekent een uurtje korter slapen, maar het betekent ook dat we gaan genieten van het  uurtje langer licht!
  
Extra vrije dag:
Maandag 5 april is het 2e Paasdag: dan zijn we allemaal vrij!
 
Schrijversbezoek: Annet Jacobs:
Op donderdag 22 april krijgen we bezoek van de schrijfster Annet Jacobs. Ze komt over haar werk en werkwijze vertellen in de groepen 5, 6a en 6b. Volgende week krijgen we van de Bibliotheek een krat met boeken van Annet Jacobs. De kinderen kunnen dan al vast wat van haar lezen, zodat ze tijdens haar bezoek leuke, gerichte vragen kunnen stellen.
Wij wensen de kinderen veel plezier met lezen én met dit bijzondere bezoek!
 
Verjaardagen:
Deze week zijn jarig: juf Nicolien, Sam, Sarah, Maud, juf Linda.
Hartelijk gefeliciteerd allemaal! Wij wensen jullie een super gezellige, onvergetelijke, verjaardag.
Ook al mag er niet veel bezoek komen: dan moet je er samen toch maar een gezellige dag van maken!
   
Spreuk van de week:
“Denk ik een keer op tijd op te staan, hebben ze de klok weer verzet!” (Loesje)
 
Wij wensen jullie allemaal een heel fijn weekend! Tot maandag!