UDSG 27-09-2024

Beste ouders,
 
Wat hebben we allemaal genoten van het schoolreisje!
We hadden geluk met het weer, maar de verschillende parken waren fantastisch.
Iedereen heeft zich prima vermaakt en kan terugkijken op een super gezellig schoolreisje.
We bedanken de werkgroep en alle ouders die mee gegaan zijn voor hun extra vrije dag!

Toverland
 
 Billy Bird
 
 Land van Jan Klaassen
  
  
Kinderboekenweek 
Van 2 t/m 13 oktober is het kinderboekenweek!
Wij willen het lezen graag stimuleren bij de kinderen door allerlei leuke activiteiten te organiseren.
Het thema van de kinderboekenweek is Lekker Eigenwijs.
De kinderen mogen op woensdag 2 oktober allemaal 2 verschillende sokken dragen!
Om half 9 openen we de kinderboekenweek op een bijzondere week.
Op die dag gaan de kleuters eerst naar binnen en zij komen dan weer met de juf naar buiten. De andere kinderen blijven op het schoolplein!
Kinderen uit alle groepen mogen een lootje trekken waarop de naam van een leerkracht staat. Het kind kiest een boek en de leerkracht gaat met het kind én de groep waar dit kind in zit naar de klas om voor te lezen (dus het is niet de eigen groep!).
Er zijn nog meer activiteiten, maar dat blijft nog even een verrassing!
Wij wensen alle kinderen een lekker eigenwijze week!

Misschien houdt u óók van lezen? 
Wij vinden het bijzonder dat een ouder van school een thriller heeft geschreven!
U hebt misschien de poster al zien hangen!
Op zondag 6 oktober is de presentatie in de Hoendrik, maar u kunt het boek ook bestellen via deze link:  https://www.godijnpublishing.nl/galerij-en-webshop/boek10/blauw-afscheid/
 
Nationale Wandeldag op 5 oktober 2024:
Dát is op zaterdag. Maar de kinderen van groep 8 gaan op vrijdagochtend 4 oktober wandelen met een aantal inwoners van de Andalhof in Andelst, die zelf niet meer kunnen wandelen of moeilijk alleen kunnen wandelen.
Fijn dat hier aan gedacht wordt: wij wensen jullie een fijne ochtend!
 
Andersomdag 
Alle kleuters hebben de afgelopen week een uitnodiging voor hun ouders meegekregen voor het feest Andersom.
Dit wordt gevierd op dinsdag 15 oktober van 08.45 – 09.45 uur.
Elk kind mag één persoon uitnodigen.
De kinderen zijn de meesters en juffen. De ouders maken een dagje mee uit het leven van hun kind: wat doet je kind op school; welke werkjes zijn populair en in welke hoeken speelt je kind?
Het belooft een ontzettend leuk, onvergetelijk feest te worden.  
 
Nieuws van de MR: 
De MR heeft ingestemd met de besturenfusie.
  • Vanwege het huidige proces van de besturenfusie hebben we besloten de zittingstermijn van de huidige leden van de MR te verlengen tot januari 2025. De huidige leden zijn volledig ingelezen in alle documenten en geïnformeerd over bijbehorende processen. 
  • De MR heeft besloten na januari 2025 verder te gaan met 4 leden, 2 ouders en 2 leerkrachten. Dat kan omdat veel taken van onze MR overgaan naar de gemeenschappelijke MR van Wonderwijs. 
  • Onze school gaat deelnemen aan de Gemeenschappelijke Medezeggenschapsraad (GMR) van Wonderwijs, waarin plaats is voor één oudervertegenwoordiger. De GMR praat mee over het bovenschoolbeleid dat in het gemeenschappelijk belang is van de scholen die aangesloten zijn bij Wonderwijs. Hierbij moet u denken aan: verdeling van de financiële middelen, personeelsbeleid en het strategisch beleidsplan. Niet alle scholen zijn hier vertegenwoordigd, maar omdat wij aansluiten bij Wonderwijs is deelname aan de GMR zeer wenselijk.
  • We willen graag een oproep doen aan ouders die namens de Sint Willibrordusschool zitting willen nemen in de GMR. Als u interesse heeft in deze positie of meer informatie wilt, horen we het graag. U kunt zich definitief aanmelden tot en met vrijdag 11 oktober door een mail te sturen naar esthert@willibrordusherveld.nl  Bij meerdere kandidaten zal er een verkiezing komen.
 
Uitnodiging van de Ouderraad: 
Op woensdag 9 oktober is er ledenvergadering van de Ouderraad. U bent welkom tussen 19.30 uur en 20.00 uur om het financiële jaarverslag in te kijken en vragen te stellen. 
Het jaarverslag sturen wij volgende week toe via de Persoonlijke Inbox.   
 
Ontvangen post van ’t Begin van ’t Endt: 
Nog even en dan is het zover. Op zaterdag 12 oktober organiseert 't Begin van 't Endt de Kindermiddag. Een spetterende middag vol plezier. Eén van de hoogtepunten van deze middag is een optreden van Troef Theater. Een show die je niet wilt missen. En natuurlijk zorgen we ook nog voor wat lekkers tijdens deze middag.
 
De Kindermiddag vindt plaats in De Hoendrik en start om 13.45 uur. De toegang is gratis, dus neem gewoon gezellig al je vrienden en vriendinnen mee. We gaan er een leuk feestje van maken samen. En na afloop hebben we voor iedereen buiten nog een ijskoude lekkere verrassing. Een heerlijk ijsje. Dus kom allemaal op 12 oktober naar de Kindermiddag. Tot dan!!
 
Opbrengst Sponsorloop in 2023:
Weet u het nog? Vorig jaar op 12 oktober werd de Sponsorloop samen met de MOV gehouden. De kinderen hadden, ondanks het ontzettend slechte weer, een groot bedrag bij elkaar gerend.
Voor het gedeelte dat voor de school was hebben we planken gekocht om de werkjes die de kinderen maken bij elk Jeelo project ten toon te stellen.
Guido heeft op de dag van het schoolreisje erg zijn best gedaan. U hebt de planken misschien al gezien in de hal en de gangen. De werkjes komen er ‘vanzelf’ op, maar nu ziet het er ook al heel mooi uit! Dus bij deze bedanken wij u en de kinderen nogmaals!
 
Verjaardagen: 
Deze week zijn jarig: Luca, Thomas, Timo en Hanna!
Hartelijk gefeliciteerd allemaal! Wij wensen jullie een super gezellige, onvergetelijke, verjaardag!
 
Spreuk,  van de week tegen het pesten:
“Denk ff na, als het om geklets gaat”.
 
Wij wensen jullie allemaal een heel fijn weekend! Geniet ervan en tot maandag!