UDSG 27-10-2023

Beste ouders,

Voorleeswedstrijd: 
Op vrijdag 13 oktober was de finale van de Voorleeswedstrijd. In de weken ervoor hebben de kinderen van de groepen 7 en 8 in de groep voorgelezen. Daaruit zijn een aantal leerlingen gekozen die op vrijdagmiddag voor de groepen samen voor mochten lezen.
Uiteindelijk heeft Lynn gewonnen. Zij gaat onze school vertegenwoordigen bij de Provinciale Voorleeswedstrijd.
We zien op de foto dat ook Kiki en Sofie een mooie 2e en 3e plaats verdiend hebben. Hartelijk gefeliciteerd allemaal!
Wij wensen Lynn veel succes!



Schooltijden: 
Wij merken dat de kinderen momenteel tussen 8:10 en 8:40 uur op school komen. Te vroeg of te laat komen is zowel voor een kind, de groep als de leerkracht niet prettig. Daarom onderstaand de schooltijden. Wij verzoeken u met klem deze tijden te hanteren.
  • ’s Morgens gaan de poort aan het kerkhofpad én de voordeur om 08.15 uur open.
  • vanaf 8:20 uur start de inloop en is er een leerkracht in de klas. Eerder is er geen toezicht in de klas dus de dringende vraag om uw kind niet voor 8:20 uur in de klas te brengen.
  • Wij starten om 08.30 uur met de lessen dus wilt u ervoor zorgen dat uw kind om 8:30 uur in de klas zit.  
  • ’s Middags is de school om 14.30 uur uit. Ouders weten waar ze op hun kind kunnen wachten op het plein en voor de school. Wij vragen u om niet heel vroeg te komen: dan zijn de kinderen afgeleid.
Op woensdag is de school om 12.15 uur uit.
De kinderen van de groepen 2 t/m 4 zijn op vrijdag om 12.15 uur uit.
De kinderen van de groepen 5 t/m 8 zijn op vrijdag om 14.30 uur uit.
De kinderen van de groepen 1 zijn op vrijdag vrij.
 
Tevens hebt u het briefje op de voordeur misschien al gezien: wij verzoeken ouders en anderen die ‘de weg op school weten’ via de zijingang naar binnen te gaan en niet aan te bellen.
Doordat men bij de voordeur staat c.q. aan belt zijn de kinderen in de lokalen die grenzen aan de voordeur én de kinderen die werken op het leerplein voorin de school snel afgeleid. Om dit te voorkomen hebben wij dit verzoek gedaan.
Wij vragen u deze tijden aan te houden en vragen uw begrip voor onze beslissing om bovengenoemde tijden strenger te bewaken.

Ouderenquête: 
U hebt een mail ontvangen van WMK (Werken Met Kwaliteit) met het verzoek een enquête in te vullen. Dit is de zgn. ouderenquête.
Wij verzoeken u vriendelijk deze voor 4 november in te vullen.
(de enquête staat open van 23 oktober t/m 3 november 2023).
De kinderen en leerkrachten vullen ook een enquête in zodat wij een beeld krijgen van de zienswijze van verschillende groepen die aan onze school verbonden zijn.
Met het invullen van de enquête helpt u ons om ervoor te kunnen zorgen dat uw kind op een fijne school zit waar ruimte voor iedereen is om te leren, maar ook ruimte is om zijn/haar mening en visie in te brengen.
Bedankt voor uw tijd!
 
Veiligheid:
Het is ’s morgens al weer langer donker: tijd om de kinderen die naar school wandelen of fietsen goed zichtbaar te maken.
Reflectoren op de jas of een veiligheidsvest bij het wandelen en goede lampen op de fiets zijn belangrijk in deze tijd.
En…de brigadiers staan er voor uw veiligheid: dus leer de kinderen om altijd gebruik te maken van de diensten van deze ouders die er staan om iedereen veilig over te laten steken.
 
Stichting Leergeld Oost Betuwe 
Laag inkomen en schoolgaande kinderen? Regel het met Leergeld. In Nederland groeit één op de twaalf kinderen op in armoede. Deze kinderen kunnen niet meedoen aan activiteiten die voor hun leeftijdsgenoten normaal zijn. Soms hebben kinderen geen fiets of kunnen ze niet sporten bij een sportclub of deelnemen aan culturele activiteiten. Stichting Leergeld kan deze kinderen helpen: want nu meedoen is straks meetellen! Hoe werkt Leergeld? Aanvragen kan via de website. www.leergeld.nl/oostbetuwe. Een medewerker van Stichting Leergeld neemt dan contact op om samen te bespreken hoe Leergeld kan helpen. Dit gesprek vindt bij u thuis plaats en is natuurlijk strikt vertrouwelijk. Leergeld werkt samen met andere stichtingen, zoals Stichting Kinderhulp, het Jeugdfonds Sport en Cultuur en Stichting de Jarige Job. De medewerker van Leergeld helpt u om de aanvraag op de juiste plaats te doen. Meer weten, vragen of een aanvraag doen? Kijk dan op de website.
 
Ouderbijdrage:  
Zoals ieder jaar vraagt de Ouderraad u om een ouderbijdrage te doen, zodat wij aanvullende activiteiten kunnen organiseren voor uw kind. Denk hierbij o.a. aan het Sinterklaasfeest, Kerstfeest, Carnaval en vele overige activiteiten die niet door het Ministerie van Onderwijs worden bekostigd.    
Als Ouderraad sparen wij ook een deel van uw bijdrage om het schoolreisje te betalen. Daarnaast draagt de Ouderraad bij aan verjaardagen en speciale gelegenheden van leerkrachten zodat uw kind geen extra geld mee naar school hoeft te nemen. 
 
U ontvangt een bericht in de Persoonlijke Inbox met de gegevens om het geld over te maken.
Alvast bedankt namens de Ouderraad.   

Niet vergeten: 
Dinsdag 31 oktober is het studiedag! De kinderen zijn de hele dag vrij!
 

Lampionnenoptocht: 
Op vrijdag 3 november kunnen de kinderen meelopen met de (jaarlijkse) lampionnenoptocht. Dit jaar is er een thema: Disney! Vanaf 17.45 uur zijn er Disneyvrienden op het Dorpsplein in Herveld (voor ‘de Hoendrik’)  waar je mee op de foto kunt.
Kom je ook verkleed? 
Vanaf 18.30 uur zal de lampionnenoptocht starten. We hopen dat er veel gezelligheid is met prachtige lampionnen. Tijdens de optocht kun je speuren naar Disneyfiguren op posters. 
Ken jij ze allemaal? Voor deelname kun je voor de optocht een deelnameformulier ophalen bij de organisatie. 
Hopelijk tot 3 november! 
Oranjevereniging Herveld-Andelst 
 
Verjaardagen: 
Deze week zijn jarig: Anna, Tygo en Jaivy.
Hartelijk gefeliciteerd allemaal! Wij wensen jullie een super gezellige, onvergetelijke verjaardag!
Wij vragen uw speciale aandacht voor Anna.
Anna wordt 4 jaar en komt bij ons op school. Ze is al een paar keer komen oefenen en vindt het heel gezellig! Wij wensen je veel succes, maar vooral veel plezier ‘op de Willibrordus’ Anna!
 
Wintertijd: 
In de nacht van zaterdag 28 oktober op zondag 29 oktober zetten we de klok één uur achteruit: we mogen dit weekend dus één uurtje extra slapen!
 
Spreuk van de week:
‘Herfst: waar blader ik nou dan weer doorheen?’ (Loesje) 
 
Wij wensen jullie allemaal een heel fijn weekend! Tot maandag!