UDSG 27-11-2020

Beste ouders,
 
Er was ‘visite’ geweest: ’s morgens hééél vroeg…
 

Groep 1-2 A en 5 zijn aan elkaar gekoppeld als adoptiegroepen. Soms knutselen zij samen, sporten zij samen en doen ze samen activiteiten in de decembermaand. Zij hebben dus ook samen de schoen gezet! Meester Bas was op donderdag heel vroeg op school (het was nog donker) en schrok zich een hoedje toen er ineens twee pieten uit het lokaal van groep 1-2 A kwamen. Hij kon ze niet tegenhouden en ging even kijken in de klas. Kijk eens op de foto! Meester Bas had de Pieten gestoord bij het ontbijt…zo te zien hadden ze nog niet heel veel op…en hadden ze geen tijd meer om het op te ruimen. Maar…ze hadden (gelukkig) wel eerst de schoenen gevuld! 

 
Lezen in het donker:
Op vrijdag 4 december gaan de kinderen van de groepen 2 t/m 8 ‘lezen in het donker’. Wilt u ervoor zorgen dat uw kind die dag een zaklamp meeneemt naar school?
Dit wordt ook door de leerkracht gevraagd, maar in deze spannende tijden vergeten we nog wel eens wat…
Hartstikke leuk lezen in het donker! Veel plezier allemaal!
 
Even voorstellen: onze stagiaires:

Sjoerd Kramer:
‘Hallo! Mijn naam is Sjoerd Kramer en ik ben 18 jaar oud. Ik ben een 3dejaars onderwijsassistent en doe dit jaar mijn examen. In mijn weg om leraar te worden heb ik het geluk gehad om hier voor een tweede keer terug te komen. Misschien kent u me nog van vorig jaar bij juf Annelies en juf Nicolien in de klas. Ik zal het hier erg naar mijn zin hebben en mijn stinkende best doen.’
Dit jaar is Sjoerd in groep 3 bij juf Annelies en juf Carien op
woensdag, donderdag en vrijdag.
 






Daniel Schneiders:
‘Mijn naam is Daniel en ik ben stagiair op de Willibrordusschool. Ik ben 19 jaar en geef alle gymlessen op maandag, dinsdag en woensdag  (ook voor de kleuters). Ik zit op het Dulon college en studeer sport bewegingscoördinator (niveau 4). Ik zit in mijn laatste jaar en wil graag hierna de ALO studeren zodat ik later gymdocent kan worden.
Ik verzamel en verkoop exclusieve schoenen als hobby. Als gymdocent moet ik natuurlijk ook wel sporten. Daarvoor ga ik naar de sportschool en naar de dansschool (L2D). Ik hou van reizen en heb al 3 jaar een relatie’.
 
Liz is stagiaire in groep 1-2 C.
 ‘Mijn naam is  Liz van Orden en ik kom uit Zetten. Ik  loop stage in groep
1-2C op maandag en dinsdag. Ik doe de opleiding onderwijsassistente 1e jaar. Mijn stage loopt tot het eind van dit schooljaar.
 
 
 


Vera Geurts in groep 8:
‘Mijn naam is Vera Geurts, ik ben 19 jaar en ik kom uit Elst.
 Ik zit in het 1ste leerjaar van de Pabo in Nijmegen. Voordat ik aan de Pabo begon, ben ik afgestudeerd als onderwijsassistent en heb ik al enige ervaring met stage lopen. Deze periode loop ik stage in groep 8, bij juf Linda. Ik ben hier op de maandag en dinsdag te vinden vanaf 16 november. In de week van 7 t/m 11 december heb ik een stageweek, waarbij ik elke lesdag aanwezig zal zijn. Mijn laatste stagedag in groep 8 is vrijdag 18 december.
In mijn vrije tijd houd ik van sporten, lezen en leuke dingen doen met mijn familie. Daarnaast ben ik leiding bij de Scouting in Elst en doe ik vrijwilligerswerk bij de Kinderspeelweek Elst (KSE). Als er vragen zijn, spreek me dan op maandag of dinsdag gerust even aan’.
 
Marit van Dieten in groep 6 B:
‘Hoi ik ben Marit en ik ben 17 jaar. Ik loop van 16-11-2020 tot en met 18-12-2020 stage op deze school. Ik mag stage lopen in klas 6b. Ik ben er elke maandag en dinsdag en de week van 7 december zelfs een hele week. Ik zit op de HAN in Nijmegen en ben eerstejaars Pabo student. Ik vind 6b een erg gezellige en leuke klas. Zelf woon ik in Elst. Ik hoop in deze periode veel verschillende manieren van les geven te leren, door te observeren en het zelf te doen. Ik vind het erg fijn en leuk dat ik stage mag lopen op deze school.
 


Femke Derksen in groep 7:
‘Hoi! Mijn naam is Femke Derksen, ik ben 18 jaar en kom uit Elst. Ik ben 1e jaars student van PABO aan de HAN in Nijmegen. Ik kom deze periode hier stage lopen! Ik loop mee in groep 7 bij meester Arthur. Ik loop hier stage op de maandag en dinsdag vanaf 16 november t/m 18 december. 7 t/m 11 december loop ik hier een hele week mee!’
 



Triage 10-11 jarigen: deze week door GGD:
Op dinsdag 24 november jl. is de GGD gestart met genoemde onderzoeken. De verpleegkundige heeft echter een klein ongelukje gehad, waardoor ze niet mag werken.
Indien er geen vervanging gevonden kan worden, dan worden de onderzoeken verplaatst naar dinsdag 5 januari. Mocht u nog een envelopje thuis hebben liggen over dit onderzoek: dat mag mee naar school, wij bewaren het voor de verpleegkundige.
 
Verjaardag Luuk:
Soms zit het mee en soms tegen...die dag zat het duidelijk tegen. Bij de vermelding van de verjaardagen zijn we die van Luuk vergeten. Dat is nooit leuk en zeker niet de bedoeling.
Sorry Luuk, we hopen dat je een fijne dag hebt gehad, gelukkig hebben we je wel op tijd persoonlijk kunnen feliciteren!

Hartelijk gefeliciteerd:
Deze week zijn jarig: Milou, Lize, Nikki, Fero, Sophie.
Hartelijk gefeliciteerd allemaal! Wij wensen jullie een super gezellige, onvergetelijke,  verjaardag!
 
 
 
Spreuk van de week:
‘Eigenlijk heb ik maar één groot verlangen, dat ieder kind heel veel liefde mag ontvangen…(Jabbertje)
 
 
 
Fijn weekend allemaal!