UDSG 28-06-2024

 
Beste ouders,
 
Volgende week is al weer de laatste week van dit schooljaar!
Er staan allerlei leuke activiteiten op de agenda, vandaar dat wij dit nog even voor u samenvatten!

 

Oefenen voor de musical:
De kinderen van groep 8 zijn druk aan het oefenen op het podium! Vandaar dat de klas van juf Nanine en juf Elly in de laatste week in de gym/speelzaal bivakkeren. Op donderdag zijn ze ‘verhuisd’.
Maandag 1 juli:
Alle kinderen krijgen het rapport mee! Altijd spannend, maar vooral heel leuk. Wij begrijpen dat de kinderen het rapport graag willen laten zien aan opa’s en oma’s en andere vrienden en bekenden.
Dat is geen probleem.
Het is echter wel belangrijk dat het rapport weer mee terug gaat naar school, dit mag ook na de vakantie. Het rapport bevat de hele basisschooltijd van uw kind, dus als de basisschoolperiode er op zit, dan heeft uw kind een mooi ‘boek’ om te bewaren.
Indien het rapport kwijt raakt, dan kunnen wij wel een nieuwe maken. Daar zijn kosten aan verbonden en bovendien zijn dan de mooie tekeningen van uw kind al kleuter ‘kwijt’.
Dinsdag 2 juli Schoolfeest en aansluitend Pleinfeest
Op dinsdag vieren we feest!
Er worden workshops gegeven in de groepen en we gaan met z’n allen een lipdub maken!
Intussen vieren alle juffen en meesters hun verjaardag in de groep.
(Het verjaardag geld hebben we geschonken aan de Stichting Jarige Job; wij vragen u dan ook géén cadeautjes mee te geven aan uw kind. Een tekening of knutselwerk is heel mooi, maar meer is niet te bedoeling).
Om 14.30 uur (tot 16.30 uur) begint het Muzikale Eindfeest, dat door de leden van de Ouderraad georganiseerd wordt. Er komt een echte dansvloer op het plein; de kinderen die graag hun act op willen voeren, hebben zich al ingeschreven.
Het is fijn als u voor dit feest wat geld/muntjes mee neemt. Er is tegen een kleine vergoeding een hapje en drankje te krijgen: hiervoor kunt u ook via een QR code betalen.
Maar er is ook een grabbelton en het is voor de kinderen leuker als ze met een muntje betalen om te kunnen grabbelen!
Kinderen die naar de BSO gaan op dinsdag:
Volgens de regels van Partou mogen deze kinderen niet deelnemen aan het Pleinfeest zonder begeleiding. Vandaar dat wij u vragen om op die dag een ouder/opa/oma te regelen zodat de kinderen wel gewoon gezellig deel kunnen nemen aan dit Eindfeest.
Woensdag 3 juli Musical afscheid groep 8
’s Morgens zijn de opa’s en oma’s van de kinderen van groep 8 uitgenodigd om naar de musical te komen kijken. Inloop 10.00 uur.
Het team en de kinderen van groep 8 gaan op woensdag gezellig samen eten (vanaf 17.00 uur). De kinderen maken een gerechtje voor het team en daar gaan we samen van genieten.
Dan begint om 19.00 uur de musical.
Daarna is er tijd om even na te praten onder het genot van een drankje en dan worden de kinderen ‘letterlijk en figuurlijk’ uit de school geveegd!
Daarna begint voor hen de zomervakantie!
Pannenkoekenfeest opa’s en oma’s:
De opa’s en oma’s van de kleuters zijn uitgenodigd om op 3 juli om 11.45 uur pannenkoeken te komen eten met hun kleinkinderen. U mag een bord en een picknick kleedje meenemen. (Voor degenen die moeilijker te been zijn: er zijn ook genoeg bankjes op het schoolplein).
Deze activiteit is de afsluiting van het Jeelo project: leren van personen van vroeger!
Voor de kinderen van groep 1 begint de zomervakantie om 12.15 uur. Zij zijn vrij op donderdag omdat het dan reuzenfeest is voor de kinderen van groep 2.
Donderdag 4 juli afscheid Reuzen
De kinderen van groep 2 nemen afscheid van hun kleutertijd. Ze starten die dag om 09.30 uur
Er staan leuke activiteiten op het programma, ze gaan lekker samen lunchen en rond 14.15 uur ‘glijden zij (letterlijke en figuurlijk) uit de kleutertijd.
Voor de kinderen van groep 2 begint dan de zomervakantie.
Vrijdag 5 juli
We maken er nog een gezellig dagje van. We ruimen de klas op en genieten van een leuk spel of film of wat dan ook.
De zomervakantie voor de kinderen van de groepen 3 t/m 7 begint om 12.15 uur!
 
Uitslag ouderenquête bestuurlijke fusie tussen Wonderwijs en de St. Willibrordusschool: 
In de  week van maandag 17 juni tot en met zondag 23 juni zijn alle ouders via de persoonlijke inbox in de gelegenheid gesteld om hun mening te geven over de voorgenomen bestuurlijke fusie.
Het is belangrijk voor het bestuur en de MR om de mening van de ouders te weten in het nemen van een besluit over de fusie.
Het is fijn dat van de 170 gezinnen er 44 (25,88% ) zijn geweest die de enquête ingevuld hebben.    
De uitkomst van de enquête:
  • 70,45% (31 stemmen) staat positief tegenover de voorgenomen fusie,
  • 0% negatief en
  •  29,55% (13 stemmen) is neutraal.
De overwegingen die ouders meegegeven hebben kunnen we in 3 thema’s samenvatten:
  • Een duurzame toekomst behouden voor de school.
  • Het behouden van het authentieke karakter van de school.
  • De impact op de leerlingen, het team en medewerkers zo laag mogelijk houden.  
 
Verder wordt het vertrouwen in de school uitgesproken ten aanzien van het doorlopen van een goed proces ter afweging van het besluit en het open en transparant informeren van de ouders in dit proces.
Al deze overwegingen nemen we mee in de vervolgstappen.
Wij bedanken alle ouders die deelgenomen hebben aan deze enquête.
 
Techniekwedstrijd: de uitslag op vrijdag 21 juni:
Yesss... gewonnen!!
De eerste prijs binnen gehaald! Wij, Lachlan en Floris, hebben gewonnen met de techniek wedstrijd Rivierengebied.
We mochten in het Ruimte Station meedoen aan deze wedstrijd. De opdracht; bouw verticaal transport. Eerst hebben we geprobeerd om met magnetisme transport te bouwen. Dit is deels gelukt alleen was dit te veel werk om op tijd af te krijgen. Daarom zijn we overgegaan om iets te bouwen met zelfgemaakte tandwielen, schroefdraad en een geleidend transport. Dit leverde ons werkstuk op. Een mijn met een transportsysteem.
N u hebben we een cheque gewonnen met 150 euro voor het Ruimte Station, zodat andere kinderen in de toekomst ook weer kunnen plussen en klussen in het Ruimte station!!
 
Groetjes,
Lachlan en FlorisAfsluiting Jeeloproject: Leren van personen van vroeger:
Volgende week wordt dit project afgesloten. U hebt hierboven gelezen dat de kleuters dit doen door pannenkoeken te eten met de opa’s en oma’s.
Alle kinderen hebben ook de vorm van een appel of peer gebruikt om een persoon die veel betekend heeft in de geschiedenis extra aandacht te geven. Deze appels en peren zijn in de bomen op het schoolplein gehangen (bij het ronde bankje). Het is leuk om dit te zien en te lezen. Misschien lukt dit als u op dinsdag op school bent voor het Eindfeest.
 
Geheugensteuntjes: 
  • Er liggen nog best veel spullen in de bak met Gevonden Voorwerpen.
  • We hebben één aanmelding om te brigadieren op vrijdagmiddag om 12.15 uur gehad! Hartstikke fijn! We zoeken dus nog één persoon die een kwartiertje vrij kan maken! Je mag namelijk niet alleen brigadieren.
U kunt zich aanmelden bij Manon (06-22530336) of Rianne
 (06-53670160) of bij Jeanet.
Het gaat om de veiligheid van onze kinderen!!!
 
Deze week zijn jarig: 
Senne, Jill, Valérie, Sepp, Jurre en Matz en meester Bas.
Hartelijk gefeliciteerd allemaal! Wij wensen jullie een super gezellige, onvergetelijke, verjaardag!

Spreuk van de week:
“de tijd vliegt, maar de herinneringen blijven”
 
Wij wensen jullie allemaal een heel fijn weekend. Rust lekker uit en geniet van het mooie weer!