UDSG 28-08-2020

Beste ouders,
 
Na een lange, warme, zomervakantie mochten we afgelopen maandag weer starten. Met alle kinderen tegelijk. Het is  heerlijk om de kinderen weer terug te zien na deze lange vakantie. Ze zijn gegroeid, vaak letterlijk en figuurlijk!
We startten dit jaar met de ‘nieuwjaarsreceptie’ in de groep. De kinderen konden hun verhalen vertellen, opnieuw met de nieuwe meester of juf kennis maken én genieten van een ‘glaasje en koekje’. Kortom een goed begin van het nieuwe jaar!
 
Babynieuws!
Meester Arthur heeft zijn schooljaar zelf opgestart en dat was precies voor één dag!
Op dinsdag 25 augustus is Abbey Jolien te Witt geboren. Moeder Femmy en dochter maken het goed! En vader en grote zus (Mirre) en grote broer (Len) gelukkig ook!
Hartelijk gefeliciteerd met deze gezonde dochter! Geniet samen van deze mooie tijd!
 
Verlof:
Arthur maakt gebruik van geboorteverlof voor een periode van 6 weken. Hij wordt vervangen door Lieke Janssen. Gelukkig was Lieke al ingewerkt. Lieke gebruikt het emailadres van arthur (arthurw@willibrordusherveld.nl) dus als u vragen hebt, kunt u dit via dit emailadres doen of telefonisch natuurlijk.
 
Gouden weken:
‘Naar school, vakantie voorbij.   
Het is leuk iedereen weer te zien.   
Elkaar zolang niet gezien.   
  
Naar school, in de klas zij aan zij.   
Een nieuwe start van vooraf aan.  
Een nieuw jaar om voor te gaan!’  
Kinderen voor Kinderen 2017  
  
‘Een goed begin is het halve werk!’ Deze uitdrukking is in het bijzonder van toepassing op de groepsvorming en verwoordt in één keer het doel van onze ‘Gouden Weken’. Na een zomervakantie heeft een groep weer tijd nodig om zich te vormen. Ook in een vakantie ontwikkelen kinderen zich op sociaal-emotioneel gebied. De hiërarchische structuur verschuift wat. Omdat we allemaal weer moeten wennen aan elkaar, aan de nieuwe leerkracht(en) en aan een eventuele nieuwe groepssamenstelling, staat groepsvorming de eerste weken hoog in het vaandel bij ons op school. In deze weken is de leerkracht extra alert op het groepsproces. Er worden klassenregels gevormd, normen en waarden besproken en middels groepsvormende spelletjes (Energizer) proberen we het groepsproces positief te stimuleren.
Ook pakken we de symbolen en uitgangspunten van Fides er regelmatig bij. Er is in elke klas een schapje met de voorwerpen van Fides. We proberen de kinderen via Fides meer zelfvertrouwen te geven; ‘je mag er zijn; je bent goed zoals je bent’. Maar ook het begrip hebben voor elkaar en omgaan met elkaar is zeer belangrijk.
 
Informatieavond:
Helaas mogen we geen groep ouders tegelijk ontvangen, vandaar dat we de informatie die u tijdens de Informatieavond te horen zou krijgen, nu via een filmpje delen.
U krijgt deze op 1 september aangeboden via de persoonlijke inbox.
 
Gymrooster:
We hebben bericht gehad van de Gemeente dat de nieuwe sporthal nog niet klaar is en we vooralsnog de oude gymzaal mogen gebruiken. De gymlessen in de gymzaal zullen per 7 september opgestart worden, vanaf die tijd moeten de kinderen hun gymspullen meenemen. Door omstandigheden is het gymrooster tijdelijk gewijzigd.
Hieronder het nieuwe rooster vanaf 7 september tot en met 9 oktober. Daarna volgt een nieuw rooster.
 
Dag  Groep 
Maandag  4, 6a en 7 
Dinsdag   3, 5, 6b en 8 
Donderdag  3, 4, 5, 6, 7 en 8   
 
Schoolapp
In de vakantie heeft de beheerder van de schoolapp een update doorgevoerd. I.v.m. de AVG/privacy kan het daardoor zijn dat u opnieuw moet aangeven van welke groepen u berichten wil ontvangen. Dat moet op 2 plekken in de app:
1. Onder het tandwieltje kunt u kiezen voor “herhaal onboarding”.
2. Onder klassenboek kunt u van groepen aangeven waar u de berichten van wil ontvangen.
Mocht het niet werken, laat het dan even weten aan meester Joost.
 
Controle AVG-formulieren: 
We hebben nog niet van alle ouders het toestemmingsformulier en/of de calamiteitenlijst retour ontvangen. Eén dezer weken gaan we dit controleren en dan geven we uw kind een formulier mee om in te vullen, mochten wij dat van u nog missen. Dan weet u dat!
 
Verkeer:
Veilig in het verkeer. Daar willen wij als school ook graag ons steentje aan bijdragen.
Op 9 september komt de ANWB de Streetwise lessen bij ons op school verzorgen voor de groepen 1-2, 3, 5 en 7. De kinderen krijgen op diverse locaties praktijkles onder deze deskundige begeleiding.
Ook hebben we op school de methode Verkeerskunsten. Dit zijn ook praktijklessen die door school gegeven worden, met hulp van een aantal ouders.
De data van deze lessen: dinsdag 13 oktober voor de onderbouw en donderdag 15 oktober voor de bovenbouw. En dinsdag 6 en donderdag 8 april 2021, weer dezelfde indeling..
Oproepje: wie zou dit jaar mee willen helpen?
Amanda van der Kolk is coördinator van de Bovenbouw, en zoekt nog ouders die haar willen helpen. Isabelle Leupen heeft ons jaren hiermee geholpen, maar is daar mee gestopt. Wij willen haar dan ook heel hartelijk bedanken voor jaren trouwen dienst!
Dus we zoeken nu ook een coördinator voor de groepen van de Onderbouw.
Ook vragen we ouders voor de onderbouw die op genoemde data willen helpen. 2 ouders per bouw is genoeg en heel fijn! Wilt u even in uw agenda kijken?
 
Klassenouders:  
Om activiteiten goed te kunnen organiseren en voor hulp bij feestjes of voor allerlei hand- en spandiensten, is het fijn als de leerkracht één aanspreekpunt, de klassenouder(s), heeft namens alle ouders, dus vandaar dit verzoek. Indien u interesse heeft om dit aanspreekpunt te zijn, dan kunt u zich opgeven via onderstaande link. Graag voor 11 september!   
 
Luizencontrole:
Zoals aangekondigd gaan we maandag 31 augustus controleren.  Jeanet zorgt er voor dat alle rapportjes in de groepen liggen zodat de ouders niet ‘onnodig’ in de school hoeven te wachten.
Fijn dat zo veel mensen weer willen helpen. We hebben rekening gehouden met het aantal per groep (2 maximaal 3 personen), zodat we ook binnen de groep verantwoord afstand kunnen houden.
Mochten er luizen gevonden worden, dan hanteren we het protocol.
 
Welkomstgesprekken:
Hebt u het formulier al ingeleverd? De inschrijving is al gestart. U hebt tot 4 september de tijd om een afspraak te plannen. Daarna zullen wij het doen indien u het vergeten bent.
 
Schoolbeker:
Indien u nog graag een beker voor uw kind wilt bestellen, dan kan dit. Wij gaan uiterlijk 15 september weer nieuwe bekers bestellen. Dus tot die tijd kunt u de naam doorgeven. Daarna kan natuurlijk ook, maar dan duurt het iets langer voordat deze besteld kan worden.
De kosten zijn € 8,-- per beker. Dit mag u afrekenen als u de beker op komt halen bij Jeanet.
 
Gemaakte afspraken:   
In de schoolapp, onder de button FAQ, vindt u het protocol ‘Gemaakte afspraken’. Hierin staan de afspraken die we met elkaar en met de kinderen maken. Het is goed dat u daar ook van op de hoogte bent.    
 
Ontvangen post:
Typecursus:
- Uw kind kan bij LOI Kidzz een typecursus volgen. Kijkt u op www.loikidzz.nl voor meer informatie. Bellen kan ook: 071-5451844.
- Ook kan dit bij de typetuin. Kijkt u voor aanmelding op www.typetuin.nl. Er is ook een demonstratie te zien (www.typetuin.nl/demo). Telefoonnummer 013-5220579.
 
Verjaardagen:
Deze week zijn jarig: Kiki en Josje. 
Hartelijk gefeliciteerd!
Wij wensen jullie een heel gezellige, onvergetelijke verjaardag!
 
Spreuk van de week:
“Niet elke dag zal misschien goed zijn, maar er zit wel iets goeds in iedere dag!”
 
Wij wensen jullie allemaal een heel fijn weekend!
 
Tot maandag!

Aanmelden klassenouder