UDSG 29-03-2024

Beste ouders,
 
Eierkoning 2024:
En de winnaar is: Teun uit groep 4!
Hartelijk gefeliciteerd Teun.
De kinderen die gewonnen hadden in de groep konden dit jaar niet tegen de leerkrachten strijden aangezien het veel te slecht weer was.
Alle winnaars uit de groepen hebben op het podium ‘gestreden om de titel’. Uiteindelijk heeft Teun deze in de wacht gesleept!


 
 Jeelo markt ter afsluiting van ‘Omgaan met geld’.
De kinderen hebben super hard gewerkt aan de voorstellingen, de zelf gemaakte spelletjes, het maken van allerlei producten voor de verkoop en de diverse workshops.
Ze hebben zelf gekozen voor een goed doel! Dat is Stg. Opkikker geworden: zodat de gezinnen die het moeilijk hebben, bijvoorbeeld door een langdurig ziek kind, ook eens een dagje uit kunnen met z’n allen!
We maken het bedrag later bekend en willen de Stg. Opkikker uitnodigen om het geld in ontvangst te nemen. Daar hoort u later meer over.
Hartstikke goed én het was reuze gezellig woensdag: fijn dat er zo veel belangstelling was en we zoveel ouders en opa’s en oma’s mochten ontvangen!



 
Uitstapje van groep 4!
Vorige week heeft groep 4a in het kader van het speelgoedproject van Jeelo een bezoek gebracht aan D.P. Factory in Dodewaard. D.P. Factory ontwikkelt unieke en creatieve consumentenproducten voor de retailsector.  We kregen uitleg over hoe een ontwerp wordt gemaakt en aan welke eisen een product moet voldoen. We mochten een kijkje nemen in de showroom. Alsof we in een snoepjeswinkel rondliepen! En we hebben naar de verpakkingen gekeken. Leuk: de kinderen herkenden de picto's die we op school geleerd hebben. Ook de verpakkingen worden ontworpen in Dodewaard. En als kers op de taart werden alle kinderen verwend met een groot knutselpakket! Een geslaagd uitje 🙂
 
Oproep brigadiers: 
Het rooster van de brigadiers voor het komend schooljaar is nog niet helemaal rond.
We zoeken nog 2 vrijwilligers voor de vrijdag om 12.15 uur!
Op 18 april is er om 18.00 uur op school instructie door de politie.
Wij hopen dat er nog 2 ouders zijn die op vrijdag om 12.15 uur nog even tijd hebben.
Indien u uw kinderen op dat tijdstip op komt halen, dan mogen ze even bij de juf blijven c.q. binnen blijven spelen.
Indien niemand zich aanmeldt, dan wordt er op vrijdag om 12.15 uur  NIET gebrigadierd. Dat willen we eigenlijk niet…
 
Tieners willen een eigen plek in Herveld-Andelst
Een aantal leerlingen van onze school zijn druk bezig om een Jeugdfeest te organiseren in Herveld Andelst. Ze wilden ook iets doen aan het feit dat jongeren tussen 10 en 13 jaar vaak ‘buiten de boot vallen’(te klein voor…te groot voor…). Een 11 jarig meisje uit onze gemeenschap, Jill, is met dit ‘probleem’ naar de Gemeente gegaan. Die zijn hier samen met de Stg. Forte Welzijn serieus mee aan de slag gegaan.
Er zijn ouders en kinderen opgestaan om samen te werken en te zoeken naar een geschikte ontmoetingsruimte voor deze tieners. Er is al een naam bedacht: JVHA Jeugd Van Herveld Andelst.
Maar eerst is er een feest in de Hoendrik in Herveld: dit is op vrijdag 17 mei van 19.30 – 20.30 uur, voor kinderen van 10 t/m 13 jaar. De entree is gratis én je krijgt ook nog 2 drankjes gratis. Er is een optreden van DJ Dahley. Bestel de tickets via https://eventix.shop/quakj87q
Hopelijk hebben ouders een idee of weten ze misschien een ruimte waar deze kinderen hun Jeugdhonk kunnen inrichten. U kunt dan contact opnemen met Jolanda van Forte Welzijn: telefoon 06-49881091 of via email jolanda.janssen@fortewelzijn.nl.
 
Paasvuur in Herveld-Andelst: 
De mannen van OntKeetEndt (Begin van 't Endt en van De Keet) steken op zaterdag 30 maart a.s. een groot Paasvuur aan!
Waar? Aan de Tielsestraat in Andelst.
De toegang is gratis en iedereen is dan ook meer dan welkom om dit vreugdevuur op gepaste afstand te aanschouwen.
Het is zeker de moeite waard om een kijkje te nemen! Kom op tijd zodat je het goed kunt zien!  
 
Schooltennis bij TVHA: 
Het was ook dit jaar weer een groot succes!
Er was veel publiek: dat is echt fijn voor de kinderen en voor de organisatie.
Via deze weg bedanken we Tim en Elly van TVHA voor hun inzet en de mogelijkheid voor de kinderen om op deze manier kennis te maken met tennissen en TVHA!


 
SJOC Avondvierdaagse: 
Dit jaar wandelen we op 21, 22, 23 en 24 mei!
Volgende week krijgt u meer informatie via de Uit de School Geklapt.
Op maandag 8 april krijgen de kinderen (oudste van het gezin) het inschrijfformulier mee. Hierop kunt u alle gezinsleden die met school mee willen lopen aanmelden (is één formulier niet genoeg? Gewoon even vragen aan Jeanet).
Alle aanmeldingen dienen voor de meivakantie verwerkt te zijn: op 19 april moet alles klaar zijn! Vandaar dat we de formulieren ruim op tijd meegeven.
Het inschrijfgeld is verhoogd naar € 6,00 per persoon.
We wandelen met school de 2,5, 5 en 10 km.
Aandachtspunt is dat de ouders mee dienen te wandelen en zelf verantwoordelijk zijn voor het gedrag van hun kind. Leerkrachten en ouders van de OR wandelen ook mee, maar zijn niet verantwoordelijk.
Van kinderen die 10 km. met school willen lopen en waarvan de ouders vinden dat ze dat zelfstandig kunnen, wordt ook verwacht dat ze dat zelfstandig kunnen en zich gedragen onderweg en zich houden aan de wandelregels die door school gesteld zijn.
Vorig jaar hebben we gemerkt dat de meningen hierover verschilden, vandaar dat wij dit nogmaals vermelden.
Volgende week meer over de SJOC Avondvierdaagse.
 
Tijd verzetten op zondag 31 maart 2024
de klok gaat om 02.00 uur één uur vooruit. We slapen een uurtje korter!
 
Verjaardagen:
Deze week zijn jarig: Vera, Maud, Laurentiu en juf Linda.
Hartelijk gefeliciteerd allemaal!
Wij wensen jullie een super gezellige, onvergetelijke verjaardag!
Wij vragen uw speciale aandacht voor Vera. Vera wordt 4 jaar en komt bij ons op school.
Ze is al een paar keer komen oefenen, natuurlijk is het nog een beetje spannend, maar dat gaat zeker goed komen! Wij wensen je veel succes, maar vooral veel plezier ‘op de Willibrordus’ Vera!



Spreuk van de week: 
‘Niet elke dag is goed, maar er is iets goeds in elke dag!’ 
 
Wij wensen jullie allemaal een heel fijn, lang, weekend.
Heel fijne Paasdagen en tot dinsdag!