UDSG 29-09-2023

Beste ouders,
 
Volleybaltoernooi op woensdag 27 september: 
Op woensdagmiddag gingen er 4 teams van onze school richting HPC om mee te doen met het Volleybaltoernooi.
Ze hebben spannende wedstrijden gespeeld! Het team van groep 7 is 1e geworden en heeft een mooie beker mee naar school gebracht! En een team van groep 8 behaalde nét geen derde plaats.
Maar het belangrijkste is de sportiviteit: het was een mooi, gezellig toernooi! Daar zijn we ook heel trots op! Gefeliciteerd allemaal!
 
De schrijver Yorick Goldewijk op bezoek in groep 4-5 en 5:
De schrijver van het boek ‘Films die nergens draaien’ (waarmee hij in 2022 de Gouden Griffel gewonnen heeft) is afgelopen dinsdag op bezoek geweest bij ons op school.
Hij heeft een workshop gegeven: de kinderen werken deze week verder aan zijn opdracht: maak een encyclopedie met wat je in het heelal tegenkomt…
De kinderen vonden het super leuk om ‘een echte schrijver: en nog wel van het lievelingsboek van velen, te ontmoeten!
Via deze weg willen wij Yorick bedanken voor zijn bezoek aan ‘de Willibrordus’.
 
 
Excursie naar het Hemmense Bos: 
Op woensdag 4 oktober gaan alle kleuterklassen naar het Hemmense bos en gaan daar de route van het kabouter pad volgen. Zij gaan daar op zoek naar kabouters. Elke kabouter heeft een leuke opdracht rondom de herfst.
De kinderen nemen die ochtend fruit en drinken mee van thuis en zij gaan dit in het bos opeten! Het is ook handig als de kinderen die dag oude schoenen of laarzen aan hebben en kleding draagt die vies mag worden. Er is inmiddels vervoer geregeld.
Wij wensen jullie allemaal veel plezier!
 
Wandelen met bewoners van de Andalhof op 6 oktober: 
Op 6 oktober is het ‘de dag van de ouderen’. De kinderen van groep 8 gaan die dag wandelen met de bewoners van de Andalhof: onderdeel van Stg.Samen Zorgen. Ze doen daar deze mensen ongetwijfeld een groot plezier mee én er zullen ongetwijfeld tijdens de wandeling mooie gesprekken ontstaan! Dit past ook goed in het huidige Jeelo project: zorgen voor jezelf en anderen. Wij wensen jullie veel plezier!
 
Fides ouderavond: 
Op maandag 25 september hebben we u via de Persoonlijke Inbox een uitnodiging gestuurd voor de ouderavond van
9 oktober a.s. van 19.30 – 21.30 uur waar de Fides methode aan u uitgelegd zal worden.
In de Fides methode worden diverse symbolen gebruikt om te bouwen aan het zelfvertrouwen, te werken aan sociale vaardigheden en het leren omgaan met emoties.
Wij zijn er van overtuigd dat als we als ouders en school goed samenwerken, we de kinderen hier het beste in kunnen begeleiden. Daarom vinden wij het belangrijk om u kennis te laten maken met de aanpak volgens Fides. Misschien is het een eerste kennismaking, maar het kan ook het opfrissen van de kennis zijn.
Daarom nodigen wij u van harte uit deel te nemen aan deze avond.
U kunt zich aanmelden via bijgaand formulier. Graag aanmelden voor 5 oktober a.s..
 
Type cursus: 
Wij hebben de kinderen van de groepen 6, 7 en 8 een paar weken geleden een enveloppe meegegeven voor een typecursus bij LOI Kidzz (inleveren kan nog tot 2 oktober!).
Er zijn echter ook kinderen die het moeilijk vinden om digitaal te leren typen.
Wij kregen informatie van Ergo-Zorg op Maat via Britt. Britt komt al regelmatig als ergotherapeut voor een aantal kinderen bij ons op school.
Afgelopen schooljaar hebben zij zich ontwikkeld tot Typ10-lesgever en bieden zij de Typ10 cursus aan. Deze cursus geeft nieuwe mogelijkheden binnen het leren typen en is bij uitstek geschikt voor kinderen met motorische problemen (DCD, Dyspraxie) of kinderen met AD(H)D, ASS en dyslexie. Maar deze kan ook breed voor alle kinderen worden ingezet. Kinderen leren individueel, in groepsverband of klassikaal blind typen met 10 vingers. Dit is onder begeleiding van een ergotherapeut. Hierbij wordt rekening gehouden met het individuele leervermogen en eigen tempo. Het kind hoeft geen standaard programma te volgen, maar het programma volgt de ontwikkeling van het kind.
Dus mocht u bij LOI Kidzz getwijfeld hebben, dan is dit misschien de kans voor uw kind om op een passende manier typen te leren.
Voor meer informatie kunt u contact opnemen met team Zorg Op Maat via
info@ergo-zorgopmaat.nl of via telefoon nummer 06-41549218.
 
Verzoek van werkgroep Eerste Heilige Communie
Wij ontvingen het onderstaande verzoek van deze werkgroep voor ouders die erover denken hun kind de Eerste Heilige Communie te laten doen.
De Eerste Heilige Communie zal op zondag 21 april 2024 plaats vinden.
‘Beste ouders,
Zit uw kind in groep 4 (of hoger) van de basisschool en denkt u erover haar/hem mee te laten doen aan de voorbereiding op de Eerste Heilige Communie? Of weet u het misschien nog niet zeker? Dan kunt u informatie aanvragen bij onze parochie.
In het komend seizoen (oktober 2023 – juni 2024) is er weer één project voor alle kinderen uit onze parochie. Voor meer informatie kunt u contact opnemen met het parochiesecretariaat, telefonisch bereikbaar op werkdagen van 9.00-12.00 uur op nummer 0481 – 451 371 (keuze 1) of per e-mail: secretariaat@rkparochiemariamagdalena.nl.
Het inschrijfformulier kunt u downloaden van de website www.rkparochiemariamagdalena.nl of afhalen op het parochiesecretariaat, Dorpsstraat 38 in Elst. Inschrijven kan tot en met 14 oktober 2023’.
 
Vindt u het leuk om een podcast te luisteren?
Dagelijks zijn we bezig met kinderen en opvoeden: dat kan een behoorlijke uitdaging zijn.
Wij ontvingen een bericht van Robert Doggers (podcastmaker) die samen met psycholoog, schrijver en opvoedkundige Tischa Neve de wekelijkse podcast Even over mijn kind begonnen is, waarin Tischa wekelijks een ouder ontvangt met een opvoedvraag. Inmiddels zijn er meer dan 35 afleveringen. Een paar voorbeelden:
                • Mijn kinderen maken onderling veel ruzie hoe kan ik dat oplossen?
                • Mijn kind is snel overprikkeld en kan dan behoorlijk door het lint gaan.
                • Mijn faalangstige zoon krijgt een paniekaanval in aanloop naar een toets.
Voor de luisteraar zijn dit herkenbare situaties en door de handige tips van een professional, kan opvoeden net een stukje leuker en makkelijker worden. Het unieke aan deze opvoedpodcast is dat je de ouders zélf aan het woord hoort, in plaats van alleen maar deskundigen. Dat zorgt voor herkenning, geloofwaardigheid, en soms zelfs troost.
De podcast is te beluisteren via alle bekende apps waaronder:
Spotify: https://open.spotify.com/show/57Nx7sSlnHkOeDMnwjYGzE?si=1ff606bdf49f469f
Applepodcast: https://podcasts.apple.com/nl/podcast/even-over-mijn-kind/id1666913610

Geheugensteuntje: 
Woensdag is het kleedjesmarkt van 12.15 – 12.45 uur. Bij mooi weer buiten op het schoolplein en bij slecht weer voor in de hal en de gang van de school.
U kunt zich nog aanmelden als u dat vergeten bent! U kunt het aanmeldformulier vinden in de App/Nieuws/Kleedjesmarkt.
En u bent natuurlijk van harte welkom om samen met uw kind te komen ‘snuffelen op de markt’.
 
Verjaardagen: 
Deze week zijn jarig: Timo, Hanna, Floor, Cynthia.
Hartelijk gefeliciteerd allemaal! Wij wensen jullie een super gezellige, onvergetelijke verjaardag!
 
Spreuk van de week:
“Thuis is waar we samen zijn…”
 
Wij wensen jullie allemaal een fijn weekend! Tot maandag!
 
 

Aanmelden ouderavond Fides