UDSG 30-10-2020

Beste ouders,
 
Na een weekje vakantie zijn de kinderen weer hard aan het werk gegaan.
In de kleutergroepen zijn de kinderen druk bezig geweest om een zelfportret te schilderen. Er kwam een ouder op bezoek, die zelf ook les geeft in handvaardigheid op het voortgezet onderwijs en zij heeft voor de kinderen een workshop verzorgd en hen kennis laten maken met deze techniek. Het resultaat ziet u op de foto's!
 
 
Binnen het Jeelo onderwijs worden de kinderen meer betrokken bij de vaardigheden die ze in de maatschappij tegen kunnen komen.
Het huidige project is ‘omgaan met elkaar’. Door een zelfportret te schilderen (met spiegel, zodat het ook echt een zelfportret wordt) leren de kinderen naar zichzelf te kijken maar intussen ook naar ‘de buurman/buurvrouw’.
De schilderijtjes staan nog in de groep, dus er wordt zeker nog naar gekeken en over nagedacht. Door samen te werken aan eenzelfde opdracht, leren ze klassikaal rekening te houden met elkaar, elkaar de ruimte te geven om te werken en intussen de concentratie vast te houden om het portret zo mooi mogelijk te maken.
Op deze manier worden er schoolbreed diverse projecten gekozen en gaan de kinderen hier ook praktisch mee aan de slag. Wij houden u op de hoogte! Aan het einde van dit project wordt er een tentoonstelling gehouden (die wordt ‘buiten’ georganiseerd). Zodra deze gepland is, hoort u dat van ons.
  
Voorleeswedstrijd op vrijdag 16 oktober:
Deze is gewonnen door: Robine uit groep 8! Hartelijk gefeliciteerd! Robine mag ons vertegenwoordigen bij de provinciale voorleeswedstrijd. Wij wensen je heel veel succes Robine!  
                                       
 
Schoolplein:
Het schoolplein groeit en groeit. In de vakantie is er hier en daar opnieuw ‘gestraat’ zoals dat zo mooi heet. En er is een echte graafmachine geplaatst. Duko mocht kijken of alles goed werkte. Wij kunnen u verzekeren dat alle kinderen er super blij mee zijn: er is hard gewerkt tijdens de ‘pauzes’.
Hartelijke dank voor alle harde werkers, die toch hun vrije tijd opofferen en die dit voor de kinderen mogelijk gemaakt hebben.

 
Typecursus:
Wij hebben op 9 oktober een linkje doorgegeven voor een typecursus bij LOI Kidzz. Deze bleek niet goed te werken. Indien u kiest voor www.loikidzz.nl dan kom je op de site, daarna kiezen voor typecursus en dan kun je kijken wat je wilt!
 
Verjaardagen:
Deze week zijn jarig: Tygo, Ross, Gijs, Lente en Maas.
Hartelijk gefeliciteerd allemaal!
Wij wensen jullie een super gezellige, onvergetelijke, verjaardag!
 
Spreuk van de week:
“Deel je geluk met een kaartje…”


 
Fijn weekend en tot maandag!